Cadac Channel

In één oogopslag de video's van Cadac Channel bij elkaar, bekijk ze hier

#20: Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

In Augustus 2019 heeft Cadac Group de Autodesk CAM Specialization ontvangen. Het Cadac Lab ontvangt deze prijs vanwege haar kennis, ervaring en processen op het gebied van Computer-Aided Manufacturing (CAM). Cadac verdiept zich al jaren in de CAM-wereld door middel van intensieve trainingen en te innoveren in het Cadac Lab op het hoofdkantoor te Heerlen.

De Autodesk CAM Specialization erkent niet alleen Cadac’s expertise op het gebied van CAM, maar stelt Cadac ook in staat een selectie van exclusieve high-end Autodesk CAM-oplossingen op te nemen in de productcatalogus zoals Autodesk PowerMill, PowerShape, PowerInspect, Netfabb en FeatureCAM. Al deze producten kunnen gepresenteerd en getest worden in het Cadac Lab.

Meer informatie

Cadac Channel #20: Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

Cadac Channel #19: 100 nieuwe topvacatures bij Cadac Group

#19: 100 nieuwe topvacatures bij Cadac Group

Cadac Group zoekt ruim 100 specialisten om de ambitieuze groeiambities waar te maken. Dagblad de Limburger kwam enkele weken geleden op bezoek en schreef een mooi artikel over deze uitbreiding van de werkgelegenheid in de provincie.

Een goede reden voor Bart om langs te gaan en aan Jan te vragen naar welke profielen hij precies op zoek is. Zijn antwoord: "Alles. Van CAD-specialist tot softwareontwikkelaar, van afstudeerder tot senior profiel." Daarnaast is hij ook op zoek naar freelancers die zich willen aansluiten bij het Cadac Xperts platform.

Meer informatie

#18: Enable Yourself

In deze aflevering van Cadac Channel vertelt Jan Baggen, CEO Cadac Group, over Cadac's Enable Yourself campagne. Cadac heeft een ambitieus groeiscenario naar het jaar 2025 opgesteld en via een aantal ‘basecamps’ gaan wij in 2025 de top bereiken.

Om deze klim naar de top te realiseren, is Cadac op zoek naar toppers die samen met ons deze reis willen maken! In de laatste aflevering van dit seizoen van Cadac Channel bespreekt Jan deze deze nieuwe toekomstvisie.

 

Meer informatie

Cadac Channel #18: Enable Yourself

Cadac Channel #17: Cadac. Enabling Digital

#17: Cadac. Enabling digital.

Jan Baggen, CEO Cadac Group, presenteert Cadac’s nieuwe slogan 'Cadac. Enabling digital.' In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang en Cadac ziet radicale veranderingen in de manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt. In deze aflevering van Cadac Channel vertelt Jan over de nieuwe strategie en toekomstvisie van Cadac Group.

Lees meer over Cadac's nieuwe strategie en toekomstvisie 

#16: De Cadac Dienstenpas

In deze aflevering van Cadac Channel introduceert Roy de Dienstenpas, die nu verkrijgbaar is via Cadac Store. Met de Dienstenpas is het nu heel eenvoudig om een professional in te zetten voor een consultancyvraagstuk. Oftewel, een nieuwe, flexibele manier voor het inzetten van consultancy.

Hoe werkt de Dienstenpas? En hoe is dit geïntegreerd in de Cadac Store? Bekijk deze aflevering van Cadac Channel en ontdek de mogelijkheden van de Cadac Dienstenpas voor jouw bedrijf. 

Ter kennismaking is er nu een speciale actie rondom de Cadac Dienstenpas. Bekijk de actie

Meer informatie

Cadac Channel #16: De Cadac Dienstenpas

Cadac Channel #15: Modulair Bouwen met Cadac Modules

#15: Modulair Bouwen met Cadac Modules

Is modulair BIMmen iets voor jouw bedrijf? Vorig jaar vertelden Desmond & Björn over Cadac's nieuwste oplossing: Cadac Modules. Ondertussen zijn we alweer een jaar verder. Cadac Modules is inmiddels uitgegroeid tot de logische keuze om tijdrovende, foutgevoelige doch cruciale fasen van processen te optimaliseren.

In deze aflevering van Cadac Channel vertelt Desmond hoe Cadac Modules zich heeft ontwikkeld tot een van de meest innovatieve producten van Cadac Group en hoe Cadac Modules een bedrijf als de Koninklijke BAM Groep in staat stelt om haar productieproces te optimaliseren.

Meer informatie

#14: Robotica in het Cadac Lab

Voor deze aflevering van het Cadac Channel gaan we terug naar het Cadac Lab en praten we met Theo Baltus over de unieke ontwerp- en productiemogelijkheden die het Lab te bieden heeft.

Ook afstudeerder Karel Helgers komt aan het woord. Karel studeert Werktuigbouwkunde aan Zuyd Hogeschool en werkt met hulp van Theo Baltus aan zijn afstudeeronderzoek. Momenteel is hij druk bezig met een zelfontwikkelde freesspil adapter voor onze Kuka 6-assige robot. Wil jij ook een project uitvoeren in het Cadac Lab? Neem dan snel contact met ons op!

Contact opnemen

Cadac Channel #14: Robotica in het Cadac Lab

Cadac Channel #13: Augmented Reality in het Thermen Museum

#13: Augmented Reality in het Thermen Museum

Voor deze aflevering van het Cadac Channel zijn we bij het Thermen Museum in Heerlen. Job van Hardeveld vertelt over het Aliunde project, een visueel experiment waarbij aan de hand van de nieuwste technologische ontwikkelingen een kijkvenster geopend wordt naar de wereld van de Romeinen.

Door middel van AR (Augmented Reality), 3D-scanning en 3D-printing is een filminstallatie gecreëerd rondom de resten van Nederlands enige opgegraven Romeinse badhuis in Coriovallum..

#12: Autodesk HSM onderdeel van de collection

Voor deze aflevering van het Cadac Channel praten we over Autodesk HSM met Roel Raeven, Managing Director van Cadac Group Digital Fabrication. Dit pakket is onlangs namelijk kosteloos toegevoegd aan de Autodesk Collection.

Lees meer over de HSM toevoeging aan de Autodesk Collection

Cadac Channel #12: Autodesk HSM onderdeel van de collection

Cadac Channel #11: Cadac Organice TaskForce

#11: TaskForce - Document Collaboration Made Easy

Onlangs hebben wij onze nieuwste ontwikkeling gelanceerd, de Cadac Organice TaskForce SharePoint Add-in. Voor deze aflevering van het Cadac Channel spraken we met Miel Scheepers die als Product Manager nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van deze fantastische tool waarmee u eenvoudig, volledige controle krijgt op alle ontwerp-documenten in uw projecten.

Lees meer over Cadac Organice TaskForce

#10 Modulair BIMmen

Cadac Group heeft het afgelopen jaar een geheel nieuw oplossingsplatform ontwikkeld, waarmee BIM-elementen (Revit Families) of een combinatie van BIM-elementen geconfigureerd kunnen worden, de levenscyclus van individuele elementen in een BIM-model beheerd kunnen worden en deze elementen gevolgd kunnen worden op de bouwplaats en zelfs nog verder!

In deze aflevering van Cadac Channel willen we Cadac Modules introduceren en uitleggen wat dit voor onze klanten kan betekenen. Tijdens de Cadac Summit op 28 september gaan we deze revolutionaire oplossing officieel lanceren.

Cadac Channel #10: Modulair BIMmen

Cadac Channel #09: Engineers op locatie

#09 Engineers op locatie

Ook kunnen engineers van Cadac Group bij u op locatie ondersteuning bieden. Bij Braden Europe, een ingenieursbureau dat wereldwijd componenten maakt voor elektriciteitscentrales, zijn een aantal engineers van Cadac Group werkzaam.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de professionals van Cadac Group. 

Meer weten

#08 De i in BIM

Naast ontwerpers, ingenieurs en uitvoerders worden nu ook opdrachtgevers en gebouwbeheerders steeds meer in het BIM-proces betrokken. Daarom wordt het steeds belangrijker om een BIM-model op te zetten dat gestructureerd in iedere fase de juiste informatie voor de juiste persoon bevat. Het BIM-model dient hierbij steeds vaker als informatiedrager richting de volgende stappen in het BIM-proces. Martijn Merkens legt uit waarom de informatie in het BIM-model zo belangrijk is en hoe deze informatie gebruikt kan worden door bijvoorbeeld Facility Management, Calculatie, Planning of ERP-systemen met onze oplossing: TheModus Model Extender.

Cadac Channel #08: De i in BIM

Cadac Channel #07: Software Ontwikkeling

#07 Software Ontwikkeling

Ontwikkelingen gaan razendsnel en daar moet je als bedrijf dan ook snel op in kunnen spelen. In deze aflevering van het Cadac Channel ontdekt u hoe wij dat doen. We nemen namelijk een kijkje in de keuken van onze software ontwikkeling.

#06 De eerste stap naar Model Based Enterprise

3D-modellen worden steeds meer gevuld met informatie, zodat ze ook later in het proces gebruikt kunnen worden. In de bouw heet dit BIM, in de Machine- en Apparatenbouw Model Based Definition (MBD). Werkt een bedrijf op basis van MBD, dan noemen we dit een Model Based Enterprise.

Lees meer over Model Based Enterprise

Cadac Channel #06: De eerste stap naar Model Based Enterprise

Cadac Channel #05 Digital Manufacturing

#05 Digital Manufacturing

Nieuwe ontwerpmethodes vragen om nieuwe productietechnieken
De opkomst van Generative Design of generatieve ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden waarbij onder andere additieve (3D printing) en substractieve (CNC) productiemethoden toegepast worden. Met het Cadac Lab verbinden wij CAD & CAM. Hierdoor kunnen wij als geen ander onze klanten helpen deze nieuwe ontwerp- en productiemethoden binnen hun productontwikkelingsproces toe te passen.

#04 Fusion 360

We hebben inmiddels al het een en ander geschreven over Fusion 360. In de nieuwste video op ons Cadac Channel vertellen onze Fusion 360 experts, Gebbe en Alexander, u alles over dit cloud-gebaseerde ontwerpplatform voor engineering, productie en samenwerking.

Lees meer over Fusion 360

Cadac Channel #04 Fusion 360

Cadac Channel #03: BIM op de Bouwplaats

#03 BIM op de Bouwplaats

Er wordt tijdens de ontwerp- en engineeringfase ontzettend veel informatie verzameld en opgeslagen in het BIM project. Maar hoe kan deze informatie gebruikt worden in de uitvoeringsfase? Desmond Laeyendecker, Business Development Manager bij Cadac Group, geeft u inzicht in het gebruik van BIM op de bouwplaats.

#02 Werken bij Cadac

Waarom is werken bij Cadac zo bijzonder? Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden hebben wij de woorden van onze accountmanager Roxanne van der Linden ondersteund met beelden van onze werkomgeving! Laat je inspireren als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.  

Cadac Channel #02: Werken bij Cadac Group

Cadac Channel #01: Het lab

#01 Het Lab

De opkomst van generatieve ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden. In 2017 gaan wij onze klanten helpen deze (deels) nieuwe ontwerp- en productiemethoden binnen hun productontwikkelingsproces toe te passen door de opening van het Cadac Lab. Hier kunnen onder andere additieve (3D printing) en substractieve (CNC) productiemethoden toegepast worden in een live omgeving.

Grand Opening Cadac Lab

Op vrijdag 16 juni 2017 hebben we een open dag georganiseerd ter ere van de Grand Opening van ons nieuwe Cadac Lab. Meer dan 200 gasten hebben deze open dag bezocht!

Vanaf 10:00 kwamen de eerste gasten binnen om een kijkje te nemen in onze innovatieve, digitale ontwerp- en productiewerkplaats. Digital Fabrication was het sleutelwoord en de ongekende mogelijkheden hebben veel mensen doen inspireren.

Grand Opening Cadac Lab

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap