VSH Fittings

Voorsprong met één druk op de knop dankzij Content LAB

Over VSH

VSH Fittings is opgericht in 1931 en onderdeel van de Aalberts Industries Groep. VSH is een toonaangevende Nederlandse fabrikant van leidingsystemen en appendages. De oplossingen zijn terug te vinden in de woning- en utiliteitsbouw, brandbeveiliging, scheepsbouw en industrie. Met het breedste scala aan producten in de markt, biedt VSH daadwerkelijk keuze.

Zekerheid en topkwaliteit
Bij VSH staan installatiegemak, zekerheid en topkwaliteit voorop. VSH maakt volledige productranges in hoogwaardige productieprocessen en voldoen daarbij aan de allerhoogste criteria. De producten zijn voorzien van alle belangrijke nationale en internationale kwaliteits- en keurmerken. VSH wil optimaal aansluiten op de dagelijkse manier van werken. Bij alles wat VSH doet. VSH wil continu innoveren en keer op keer de juiste oplossingen bieden.

Lees meer

Dankzij de Content LAB kunnen we onze productinformatie beter beheersen, onderhouden en up-to-date  houden. Bijgevolg gebruiken Revit-modelleurs eerder onze producten dan die van de concurrent. Hét alternatief voor dure content websites en productbibliotheken.”

Caspar van Zoelen

Head of Product Marketing - VSH Fittings
Silhouet

Voordelen

Het door ons ontwikkelde Content LAB biedt VSH Fittings vele voordelen:

USP Géén vendor lock-in

Géén vendor lock-in

De button werkt op elke Revit versie.

USP Snel en eenvoudig

Snel en eenvoudig

Content LAB is snel in gebruik. Slechts één druk op de knop.

USP Altijd Up-to-date

Altijd Up-to-date

Altijd helder inzicht in het product en de producteigenschappen. Gebruikers krijgen altijd de laatste informatie tot hun beschikking.

USP Sturen van productkeuze

Sturen van productkeuze

De kans is aanmerkelijk groter dat bij de uitwerking van het model ook daadwerkelijk voor VSH-producten wordt gekozen.

USP Tijdbesparing

Tijdbesparing

Modellen worden automatisch gegenereerd uit de door VSH aangeleverde (ETIM) informatie.

USP Snel wijzigingen doorvoeren

Snel wijzigingen doorvoeren

Er hoeven alleen een aantal parameters aangepast te worden, en de Content LAB regelt de rest.

VSH in 90 seconds

Up-to-date Revit families zijn essentieel

VSH Fittings heeft net als andere partijen in de bouwketen te maken met BIM. In dit geval gaat het om installateurs en installatieadviseurs die de producten van VSH Fittings in hun BIM-model willen gebruiken. Up-to-date Revit families van het productassortiment zijn dus essentieel.

In de praktijk is dit nog niet zo eenvoudig. Dankzij ontwikkelingen zoals de Uniforme Objecten Bibliotheek (UNETO-VNI) en de Content LAB van Cadac Group heeft VSH Fittings nu volledige controle over haar beschikbare productinformatie.

Meer over het thema 'standaardisatie'

De markt vraagt om Revit families

Volgens het BIM-concept wordt er steeds eerder in het ontwerpproces informatie toegevoegd aan het BIM-model. “Om aan te sluiten op deze ontwikkeling en modelleurs hierbij te ondersteunen is het voor ons belangrijk dat we onze productinformatie of 2D- en 3D-modellen beschikbaar stellen”, aldus Caspar van Zoelen, Head of Product Marketing bij VSH Fittings.

“De markt vraagt om Revit families, en het liefst up-to-date. Het probleem waar wij tegenaan lopen is dat wij enkele duizenden producten in vele verschijningsvormen, artikelnummers, assortimenten en verschillende talen in de markt zetten. Voor onze klanten is correcte en up-to-date maatvoering erg belangrijk. Productveranderingen hebben invloed op de installatie en dus ook direct invloed op de tekeningen. Met name bij projecten waar prefab gebouwd wordt is correcte maatvoering essentieel, op de millimeter. Het beheersbaar houden, onderhouden en lokaliseren voor verschillende regio’s van al deze informatie en ook nog eens up-to-date houden na elke wijziging is daardoor zeer complex.”

vsh-fittings-5.jpg
vsh-fittings-1.jpg

Aansluiting productinformatie op ETIM

In het verleden maakte de ontwikkelafdeling van VSH Fittings CAD-bestanden van haar producten en publiceerde deze op haar website. “Dit kostte veel interne resources. Zeker toen de vraag naar 2D-, en later 3D-modellen steeg. Bij de zoektocht naar een oplossing voor het beheren en beheersen van onze productinformatie kwamen we al snel uit bij ETIM, dé standaard artikelclassificatie voor de installatiesector.

We hebben toen al onze productinformatie geherdefinieerd op basis van ETIM en daar waar voor ons noodzakelijk voorzien van extra parameters. Een relatief eenvoudig product wordt hierbij voorzien van meer informatie dan misschien noodzakelijk lijkt. In Revit en het verdere BIM-proces biedt dit echter weer vele voordelen. Later bleken onze toegevoegde parameters naadloos aan te sluiten op het concept van de op ETIM gebaseerde Uniforme Objecten Bibliotheek, dé nieuwe open BIM standaard.“

Open BIM standaard

Het initiatief van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) is ontstaan uit wens van UNETO-VNI, de belangenvereniging van installateurs. De Uniforme Objecten Bibliotheek is ontwikkeld om productcontent aan te bieden en productbibliotheken weg te halen bij de softwarehuizen en weer bij de fabrikanten neer te leggen, zodat zij verantwoordelijk zijn voor zowel het fysieke als het virtuele product. De CAD-modellen worden hiervoor niet getekend, maar de producten worden voorzien van de juiste parameters zodat slimme software hier zelf en platformonafhankelijk modellen van kan genereren.

“De verschillende content websites zijn voor ons een grote uitdaging wat kosten en tijd betreft. Wij als fabrikant betalen voor het lidmaatschap, maar vaak klanten ook. Wanneer je maar één product of enkele artikelen hebt, zijn die kosten vaak te overzien, maar wij hebben 8.000 producten en ca. 30 productlijnen. Een bijkomend nadeel is dat content websites min of meer verplichten om ook de eigen Revit plug-in bij hen af te nemen, zodat de werking optimaal is. De zogenaamde vendor lock-in.”

vsh-fittings-6.jpg

Met één druk op de knop

Omdat VSH Fittings haar productinformatie verrijkt heeft met de juiste (ETIM) parameters en aansluiting heeft op de UOB, was het relatief eenvoudig om de Content LAB in te zetten. Caspar: “Met de Content LAB (Library Acces Button) kunnen we onze klanten een knop in Revit aanbieden, waarmee modelleurs direct toegang krijgen tot onze actuele productmodellen en deze direct in het Revit model kunnen plaatsen.”

vsh-fittings-2.jpg

De voordelen

In de praktijk wordt de Content LAB zeer positief ontvangen. “De button werkt op elke Revit versie (géén vendor lock-in), producten zijn gemakkelijk inwisselbaar in het model, is snel in gebruik (één druk op de knop) en biedt heldere inzage in het product en de producteigenschappen. En misschien wel het belangrijkste: de gebruiker weet zeker dat hij altijd de laatste informatie tot zijn beschikking heeft.

De button is niet alleen uitermate handig voor modelleurs, maar biedt VSH ook vele voordelen. “De kans is aanmerkelijk groter dat bij de uitwerking van het model ook daadwerkelijk voor onze producten wordt gekozen. Wij zien in de praktijk namelijk dat modelleurs de keuze voor een product al maken op het moment dat ze gaan tekenen. Daarnaast zijn wij geen tijd meer kwijt om modellen te tekenen, omdat deze worden gegenereerd uit de door ons aangeleverde (ETIM) informatie. Ook wijzigen van productdata is nu veel eenvoudiger. Er hoeven alleen een aantal parameters aangepast te worden, en de Content LAB regelt de rest.”

Meer gebruikers en lokaliseren

Nu de Content LAB na de pilot fase naar alle tevredenheid draait willen we het productportfolio toegankelijk maken voor meer gebruikers, verder uitbreiden en lokaliseren voor onze zusterbedrijven in heel Europa. Ook zij zien namelijk steeds meer de voordelen in van dit systeem om productinformatie beter te beheersen, te onderhouden en up-to-date te houden.”

vsh-fittings-8.jpg

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat onze Content LAB voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Meer over Content LAB

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?