Visser & Smit Hanab

Meer inzicht door overzicht dankzij Cadac Organice

Over Visser & Smit Hanab

Toonaangevend bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring
Visser & Smit Hanab is een toonaangevend bedrijf op het gebied van boven- en ondergrondse leiding- en kabelinfrastructuur ten behoeve van energie, water en communicatie en de daaraan verbonden installaties. In meer dan 100 jaar is zij meegegroeid met de ontwikkeling van het kabel- en leidingwerk in Nederland, wat de basis is geweest voor haar huidige leidende positie in de markt. Haar werkgebied is regionaal, nationaal en internationaal; zowel op land, nearshore als offshore.

Hechte samenwerking
Tot haar klanten behoren onder andere nutsbedrijven, industriële ondernemingen en overheidsinstanties. Samen met haar klanten wil Visser & Smit Hanab betrouwbare netwerkverbindingen en installaties in stand houden. Daartoe streeft zij naar een continue en hechte samenwerking met haar klanten, die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en goed relatiemanagement.

Zoektocht naar documentbeheersysteem
Men ging op zoek naar een documentbeheersysteem dat aansloot op de werkzaamheden van de document controllers. Daarbij werd gekozen voor Microsoft SharePoint en Cadac Organice.

Lees meer

"Dankzij Cadac Organice is het overzicht en inzicht in projecten flink toegenomen. Wanneer we as-built documenten moeten opleveren geeft het systeem hier direct inzicht in."

Peter van Geel

Project Manager - Visser & Smit Hanab
Silhouet

Voordelen

Cadac Organice biedt Over Visser & Smit Hanab diverse voordelen:

USP Efficiënter

Efficiënter

Verbeterde efficiëntie in werkprocessen.

USP Verbeterde documentdistributie

Verbeterde documentdistributie

Document Controllers distribueren gemakkelijker documenten.

USP Verbeterde beheersbaarheid

Verbeterde beheersbaarheid

Standaard templates stroomlijnen de processen.

Visser & Smit Hanab - Prefab leidingen, skids en speciale constructies

5 business units met ieder hun eigen specialiteit

Visser & Smit Hanab kent vijf business units met ieder hun eigen specialiteit. Zo is de business unit Distributie actief in het leggen van kabels en leidingen voor kleinschalige projecten, de huisaansluitingen.

De business unit Cables, Marine & Installation (CM&I) legt kabels en leidingen in zee voor onder andere de elektriciteitsverbinding naar offshore windparken. De business unit Transport & Drilling Solutions (TDS) legt olie- en gaspijpleidingen aan over grote afstanden en voert de bijbehorende boringen uit.

De business unit Industrial & Power Projects (IPP) legt bovengrondse kabels en leidingen aan voor installaties, centrales en fabrieken. De business unit Ontwikkeling & Technologie (OC&T) tenslotte concentreert zich op het in eigen beheer ontwikkelen van nieuwe projecten. Daarnaast bestaat deze business unit uit een engineering bureau dat zorgt voor de technische oplossingen en uitwerkingen voor de projecten van geheel Visser & Smit Hanab.

Behoefte aan document management

De behoefte aan document management ontstond al enkele jaren geleden. Arjan Hartman, Hoofd Informatie Management, was vanaf het begin bij het project betrokken. “Document management vereist veel discipline van medewerkers.

Toen de eerste behoefte ontstond, was het bedrijf er echter nog niet klaar voor. We hebben eerst moeten werken aan het document management denken. Anderhalf jaar geleden werd de behoefte urgent doordat de projecten van Visser & Smit Hanab steeds groter en complexer zijn. Binnen de business unit IPP bijvoorbeeld neemt het aantal EPC-projecten (dat staat voor Engineering, Procurement en Construction) toe. Projecten zijn hierdoor veelomvattend en de noodzaak voor document control groter. Op dat moment was er ook direct commitment vanuit de business units. Daarmee was de tijd rijp voor de implementatie van een documentbeheersysteem.”

visser-smit-hanab-1.jpg
visser-smit-hanab-2.jpg

Twee pilot projecten

Visser & Smit Hanab kiest bewust voor een externe project manager, die niet alleen ondersteunt bij het selectie- en implementatietraject, maar ook bij het veranderingsproces.

Peter van Geel, extern Project Manager: “We gingen op zoek naar een oplossing die aansloot op de werkzaamheden van de document controllers. Uiteindelijk kozen wij voor de combinatie van SharePoint en Cadac Organice, omdat dit aansluit op onze Microsoft standaard. Bovendien ervaren onze testgebruikers deze software als meest gebruiksvriendelijk.

We zijn twee pilot projecten gestart binnen IPP en CM&I. De keuze voor twee lopende projecten brengt ook een data migratie en het omzetten van bestaande structuren met zich mee. Achteraf gezien geen aanrader, maar beide projecten verlopen naar wens. Wij zijn in dit traject verantwoordelijk voor het project management en Cadac Group brengt haar deskundigheid in. Daarnaast is er commitment vanuit de directie en werken we met een stuurgroep om het project in goede banen te leiden.” 

Lees meer over onze Cadac Organice Suite

Meer inzicht en overzicht

Cadac Organice wordt ingezet door Document Controllers, Projectleiders en Teamleiders. Reguliere gebruikers en externen werken via de native SharePoint interface. Peter van Geel: ”Het overzicht en het inzicht in projecten is flink toegenomen. Wanneer we as-built documenten moeten opleveren geeft het systeem hier direct inzicht in.” Arjan Hartman vult aan: “We zijn veel efficiënter geworden in het uitvoeren van werkprocessen. Daarnaast zijn Document Controllers makkelijker in staat documenten te distribueren.” 

Standaard templates

Voor het inzetten van documentbeheer met SharePoint en Cadac Organice heeft Visser & Smit Hanab een vaste procedure opgezet.

Peter van Geel: “Via een menukaart kunnen projectteams aangeven wat ze nodig hebben. Daarna wordt de omgeving door middel van standaard templates opgezet, wat de beheersbaarheid van projecten vergroot. We organiseren workshops en trainingen voor gebruikers. Door middel van een uitrolkit kan men de uitrol in het project verder opschalen. Gebruikers weten op deze manier waar ze aan toe zijn en kunnen de nieuwe werkwijze makkelijker accepteren.” De software wordt gefaseerd uitgerold in de organisatie.

visser-smit-hanab-3.jpg

gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?