Naar hoofdinhoud

Virginia Department of Transportation (VDOT)

Cadac Organice DCS helpt VDOT een snelwegverbeteringsproject van $ 250 miljoen eerder dan gepland op te leveren

Het bouwen, onderhouden en bedienen van wegen, bruggen en tunnels

Het Virginia Department of Transportation (VDOT) is verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en bedienen van wegen, bruggen en tunnels van het Gemenebest. Virginia heeft het op twee na grootste snelwegsysteem in het land dat door de staat wordt onderhouden, na Texas en North Carolina. Door middel van de Transportation Board van het Gemenebest biedt het financiering voor luchthavens, zeehavens, spoorwegvervoer en openbaar vervoer.

VDOT staat voorop bij het initiatief 'Every Day Counts' (Elke dag telt) van de Federal Highway Administration (FHWA). Dit initiatief promoot het gebruik van technologie om de projectoplevering te versnellen en te verbeteren. VDOT heeft een leidende rol verworven in e-bouw - het digitale beheer van snelwegconstructiedocumenten - door bij meerdere snelwegconstructieprojecten voor technologische oplossingen te kiezen.

Youtube thumbnail

Het project

Het verbeteringsproject van Route 29 is een groep van acht snelwegverbeteringsprojecten om de capaciteit en efficiëntie langs Route 29, de drukste noord-zuidverbinding in de regio Charlottesville/Albemarle County, te verbeteren. Dit programma van $ 250 miljoen met een uiterst grote zichtbaarheid is een belangrijke investering om de files op de zeer drukke route te verminderen. 

Cadac Group was voor ons een zeer effectieve communicatiebeheertool. We hadden de Route 29-projecten niet zo snel kunnen opleveren zonder Cadac Group.

Dave Covington

Programmamanager - VDOT Route 29 Solutions

vdot-2-1280

Een strenge deadline

Na een lange vertraging werd het Route 29-project nieuw leven ingeblazen en heeft het een zeer verkort tijdschema gekregen voor de voltooiing ervan. Het was de bedoeling de planning, bouw, ontwerp en oplevering in slechts 3,5 jaar te voltooien, vanaf juni 2014 met een geplande einddatum van oktober 2017.

Als onderdeel van onze poging om het Route 29-programma te versnellen, worden drie van de projecten opgeleverd met behulp van het ontwerp- en bouwproces. Anders dan bij de traditionele ontwerp-bied-bouwmethode met onafhankelijke instanties, stroomlijnt het ontwerp- en bouwproces de oplevering van het project door middel van een enkel contract tussen projecteigenaar en ontwerp- en bouwteam. Hierdoor worden tijd en kosten bespaard door verbeterde efficiëntie.

vdot-1-1280

De uitdaging

Om de strenge deadline te kunnen halen, had VDOT een effectieve tool nodig om het grote volume documentatie en communicatie met de bouwer van het ontwerp te beheren. De uitdagingen waren:

  • Meer dan 900 technische documenten, veel ervan met tot wel 1000 pagina's.
  • 15-30 ingenieurs die de plannen inkijken op meerdere locaties.
  • Tot 14 gelijktijdige beoordelingen van bepaalde documenten.
  • Toegang van externe beoordelaar beperkt met firewall.
vdot-4-1280

Een gecentraliseerd systeem

VDOT gebruikte doorgaans MS Word-bestanden en e-mail om technische documenten in te dienen en te herzien. Maar de grote, ingewikkelde documenten waren moeilijk op te maken en voor de overdracht waren interne servers nodig, door restricties van de e-mailomvang. Het handmatig ontvangen, bewerken en toevoegen van honderden opmerkingen op meerdere documenten was omslachtig en tijdrovend. De overdracht van gegevens buiten het bedrijf was lastig vanwege de firewall en IT-restricties.

VDOT had een gecentraliseerd systeem nodig om tegelijkertijd indieningen, herzieningen, beoordelingen en goedkeuringen van documenten te beheren, naast andere projectgerelateerde communicatie, op één enkele locatie.

Ondersteuning van Cadac

Cadac was ook een vanzelfsprekende keuze voor VDOT, omdat het compatibel was met hun bestaande SharePoint-systeem. Nu e-bouwprojecten en projecten op SharePoint-basis een grotere prioriteit krijgen, wilden ze ook een systeem dat zou voldoen aan hun toekomstige behoeften.

Om het nieuwe systeem te implementeren, bood Cadac een tweedaagse trainingssessie ter plaatse, gevolgd door voortdurende, responsieve ondersteuning voor het Route 29-team.

vdot-5-1280

Het resultaat

Cadac DCS hielp VDOT de ontwerpfase van het Route 29-project drastisch te versnellen en aanzienlijke resultaten te bereiken:

  • Projectoplevering in 55% van toegestane tijd, in 57 dagen in plaats van de geraamde 103 dagen--ruim vóór de streefdatum in september 2016.
  • Beoordelingscyclus van contractuele documenten verkort met bijna 50%, van 21 dagen naar 9 dagen of minder. Gemiddelde beoordelingstijd was ongeveer 5 dagen.
  • Tot nu toe $ 7,3 miljoen van $ 10,3 miljoen verdiend aan bonussen door vroegtijdige projectvoltooiing en op het juiste spoor om het totale bonusbedrag te verdienen.
organice dcs

Over Cadac Organice DCS

Cadac Organice Archiving maakt onderdeel uit van de Cadac Organice Suite, een technische samenwerkingsoplossing ontworpen voor multidisciplinaire projecten.

Cadac Organice Suite, gebaseerd op Microsoft SharePoint en Autodesk Vault, is een zeer configureerbare, volledig op internet gebaseerde, systeemeigen SharePoint-documentbeheeroplossing die effectief, gesystematiseerd delen van documenten mogelijk maakt.

Meer over Cadac Organice

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld