Virginia Department of Transportation (VDOT)

Cadac Organice DCS helpt VDOT een snelwegverbeteringsproject van $ 250 miljoen eerder dan gepland op te leveren

Neem contact op Aanmelden nieuwsbrief

Het bouwen, onderhouden en bedienen van wegen, bruggen en tunnels

Het Virginia Department of Transportation (VDOT) is verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en bedienen van wegen, bruggen en tunnels van het Gemenebest. Virginia heeft het op twee na grootste snelwegsysteem in het land dat door de staat wordt onderhouden, na Texas en North Carolina. Door middel van de Transportation Board van het Gemenebest biedt het financiering voor luchthavens, zeehavens, spoorwegvervoer en openbaar vervoer.

VDOT staat voorop bij het initiatief 'Every Day Counts' (Elke dag telt) van de Federal Highway Administration (FHWA). Dit initiatief promoot het gebruik van technologie om de projectoplevering te versnellen en te verbeteren. VDOT heeft een leidende rol verworven in e-bouw - het digitale beheer van snelwegconstructiedocumenten - door bij meerdere snelwegconstructieprojecten voor technologische oplossingen te kiezen.

Lees meer

Cadac Group was voor ons een zeer effectieve communicatiebeheertool. We hadden de Route 29-projecten niet zo snel kunnen opleveren zonder Cadac Group.

Dave Covington

Programmamanager - VDOT Route 29 Solutions
Silhouet

Het project

Het verbeteringsproject van Route 29 is een groep van acht snelwegverbeteringsprojecten om de capaciteit en efficiëntie langs Route 29, de drukste noord-zuidverbinding in de regio Charlottesville/Albemarle County, te verbeteren. Dit programma van $ 250 miljoen met een uiterst grote zichtbaarheid is een belangrijke investering om de files op de zeer drukke route te verminderen. 

Lees meer over het Route 29-project

Route 29 Solutions: Drive-Through Simulation

vdot-2.jpg

Een strenge deadline

Na een lange vertraging werd het Route 29-project nieuw leven ingeblazen en heeft het een zeer verkort tijdschema gekregen voor de voltooiing ervan. Het was de bedoeling de planning, bouw, ontwerp en oplevering in slechts 3,5 jaar te voltooien, vanaf juni 2014 met een geplande einddatum van oktober 2017.

Als onderdeel van onze poging om het Route 29-programma te versnellen, worden drie van de projecten opgeleverd met behulp van het ontwerp- en bouwproces. Anders dan bij de traditionele ontwerp-bied-bouwmethode met onafhankelijke instanties, stroomlijnt het ontwerp- en bouwproces de oplevering van het project door middel van een enkel contract tussen projecteigenaar en ontwerp- en bouwteam. Hierdoor worden tijd en kosten bespaard door verbeterde efficiëntie.

De uitdaging

Om de strenge deadline te kunnen halen, had VDOT een effectieve tool nodig om het grote volume documentatie en communicatie met de bouwer van het ontwerp te beheren. De uitdagingen waren:

 • meer dan 900 technische documenten, veel ervan met tot wel 1000 pagina's.
 • 15-30 ingenieurs die de plannen inkijken op meerdere locaties.
 • Tot 14 gelijktijdige beoordelingen van bepaalde documenten.
 • Toegang van externe beoordelaar beperkt met firewall.

VDOT gebruikte doorgaans MS Word-bestanden en e-mail om technische documenten in te dienen en te herzien. Maar de grote, ingewikkelde documenten waren moeilijk op te maken en voor de overdracht waren interne servers nodig, door restricties van de e-mailomvang. Het handmatig ontvangen, bewerken en toevoegen van honderden opmerkingen op meerdere documenten was omslachtig en tijdrovend. De overdracht van gegevens buiten het bedrijf was lastig vanwege de firewall en IT-restricties.

VDOT had een gecentraliseerd systeem nodig om tegelijkertijd indieningen, herzieningen, beoordelingen en goedkeuringen van documenten te beheren, naast andere projectgerelateerde communicatie, op één enkele locatie.

vdot-1.jpg
vdot-4.jpg

De keuze voor Cadac Organice DCS

Cadac Organice DCS (Document Control Solution: Documentcontrole-oplossing) voldeed aan de eisen van VDOT voor een documentbeheersysteem dat het volgende mogelijk maakt:

 • Gecentraliseerde samenvoeging van documentbeoordelingen en opmerkingen.
 • Schrappen van Word-documenten, e-mails en servers.
 • Vereenvoudigde bestandsoverdracht tussen VDOT en zijn bouwpartner van het ontwerp.
 • Verschillende toegangsniveaus tot mappen voor externe revisors

Cadac was ook een vanzelfsprekende keuze voor VDOT, omdat het compatibel was met hun bestaande SharePoint-systeem. Nu e-bouwprojecten en projecten op SharePoint-basis een grotere prioriteit krijgen, wilden ze ook een systeem dat zou voldoen aan hun toekomstige behoeften.

Om het nieuwe systeem te implementeren, bood Cadac een tweedaagse trainingssessie ter plaatse, gevolgd door voortdurende, responsieve ondersteuning voor het Route 29-team.

Het resultaat

Cadac DCS hielp VDOT de ontwerpfase van het Route 29-project drastisch te versnellen en aanzienlijke resultaten te bereiken:

 • Projectoplevering in 55% van toegestane tijd, in 57 dagen in plaats van de geraamde 103 dagen--ruim vóór de streefdatum in september 2016.
 • Beoordelingscyclus van contractuele documenten verkort met bijna 50%, van 21 dagen naar 9 dagen of minder. Gemiddelde beoordelingstijd was ongeveer 5 dagen.
 • Tot nu toe $ 7,3 miljoen van $ 10,3 miljoen verdiend aan bonussen door vroegtijdige projectvoltooiing en op het juiste spoor om het totale bonusbedrag te verdienen.
vdot-5.jpg

Over Cadac Organice DCS

Cadac Organice Archiving maakt onderdeel uit van de Cadac Organice Suite, een technische samenwerkingsoplossing ontworpen voor multidisciplinaire projecten. Cadac Organice Suite, gebaseerd op Microsoft SharePoint en Autodesk Vault, is een zeer configureerbare, volledig op internet gebaseerde, systeemeigen SharePoint-documentbeheeroplossing die effectief, gesystematiseerd delen van documenten mogelijk maakt.

Grootste voordelen

‘Cadac Group was voor ons een zeer effectieve communicatiebeheertool. We hadden de Route 29-projecten nooit zo snel kunnen opleveren zonder Cadac Group.'

USP Op SharePoint-basis

Op SharePoint-basis

Op SharePoint-basis zodat het compatibel is met de bestaande architectuur en gebruiksvriendelijk is.

USP Gestroomlijnde communicatie

Gestroomlijnde communicatie

Gestroomlijnde communicatie tussen VDOT-ingenieurs en bouwpartner van het ontwerp.

USP Gecentraliseerd document

Gecentraliseerd document

Een gecentraliseerd documentbeheersysteem maakt het gebruik van MS Word-documenten, e-mails en servers overbodig.

USP Gelijktijdige documentrevisie

Gelijktijdige documentrevisie

Maakt gelijktijdige documentrevisie door meerdere ingenieurs mogelijk.

USP Indieningen

Indieningen

Eenvoudig uploaden en volgen van indieningen.

USP 24 uur/dag, 7 dagen/week bestanden delen

24 uur/dag, 7 dagen/week bestanden delen

Verschillende toegangsniveaus maken het voor interne teams en externe partners mogelijk de klok rond bestanden te delen vanaf elke locatie.

Gerelateerde verhalen

Meer cases

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap