Van Rossum Engineering

Van Digital Prototyping naar Rapid Prototyping met 3D printen

Over Van Rossum Engineering

Tekenwerk & Engineering
Van Rossum Engineering b.v. is een dienstverlenende onderneming op het gebied van tekenwerk, engineering en machinebouw. In 2001 zijn wij gestart als 3D tekenbureau. Onze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het aanleveren van complete tekenpakketten geschikt voor fabricage en montage.

Compleet pakket
Om de vraag naar levering van turn-key projecten te kunnen realiseren, zijn wij in 2003 verhuisd naar ons kantoor met eigen productie/montageruimte te Harmelen. Inmiddels zijn onze diensten uitgebreid en kunnen wij u een compleet pakket aanbieden van tekenwerk, engineering, prototypebouw, machinebouw en bedrijfsmechanisatie. Onze werkzaamheden variëren van het uittekenen van een eenvoudige plaatuitslag tot en met engineering en compleet opleveren van productiemachines.

Lees meer

We werken al vele jaren met Autodesk Inventor en we zagen de investering in de 3D printer als een logische toevoeging op de dienstverlening die wij klanten aanbieden.

Erik van Rossum

Directeur - Van Rossum Engineering
Silhouet
van-rossum-engineering-print-1.jpg

Inventor als basis van Digital Prototyping

Autodesk Inventor is het platform waarop de ‘Digital Prototyping’ oplossing van Autodesk is gebaseerd. Met Autodesk Inventor vanuit Autodesk 2D (AutoCAD en AutoCAD Mechanical) of conceptueel design software (Maya en Alias Designstudio) creëert u een 3D ontwerp. U beschikt dan over een perfect virtueel model; het “Digital Prototype” is een feit!

De praktijk leert dat er op een gegeven moment behoefte is om een fysiek model in handen te hebben. U kunt besluiten om het model zelf te laten bouwen door uw werkplaats of dit uit te besteden een gespecialiseerd bedrijf. Doorlooptijden kunnen lang zijn en kosten hoog. Inmiddels zijn er diverse rapid prototyping oplossingen beschikbaar én bedrijven die deze oplossingen aanbieden. Van Rossum Engineering uit Harmelen is er daar een van. 

Meer over Digital Prototyping

Investering in 3D printer

Als engineering partner van een breed scala aan opdrachtgevers was het voor Directeur Erik van Rossum duidelijk dat hier de kans lag om klanten nog beter van dienst te zijn.

“We hebben geïnvesteerd in een 3D printer. We zagen dat er een duidelijke behoefte is bij bedrijven om een fysiek product in handen te hebben”. De verbruiksmaterialen zijn duur en de apparaten vergen ook een behoorlijke investering. Daarom is Van Rossum Engineering onder de naam printnaar3d.nl gestart met het in opdracht uitvoeren van 3D printwerk. “We werken al vele jaren met Autodesk Inventor en we zagen de investering in de 3D printer als een logische toevoeging op de dienstverlening die wij klanten aanbieden.”

van-rossum-engineering-print.JPG
van-rossum-engineering-print-2.JPG

Full Color printen van 3D modellen

Door de keuze voor deze specifieke print techiek kan Van Rossum Engineering uw modellen “full color” printen. Dat is uniek, omdat andere systemen in 1 kleur printen. Ook onderscheidend is dat Van Rossum Engineering door de wijze van nabewerking de toepasbaarheid van het model kan variëren.

Door het te impregneren met epoxy wordt het model hard, zodat u het in een samenstelling kunt bouwen. Een model dat is geïmpregneerd met ‘secondelijm’ kan worden geschuurd en gespoten om een perfect zichtmodel te krijgen. Van Rossum Engineering adviseert u, afhankelijk van wat u wenst, welke keuzes u hierin kunt maken. Omdat het systeem meerdere modellen in 1 keer kan printen kan Van Rossum snel aan de vraag voor een fysiek model voldoen.

“Dat is een belangrijk voordeel van deze techniek, klanten willen graag snel resultaat zien en wij kunnen daar goed op inspelen.” Van Rossum produceert met de 3D printer niet alleen werktuigbouwkundige modellen, maar ook modellen voor architecten en medische modellen voor artsen en onderzoeksinstellingen. Verder zijn er klanten die ook promotionele toepassingen zien voor de kwalitatief zeer goede modellen: “Bij oplevering van een machine print je een model van de machine, gepersonaliseerd met naam en logo van de klant er op. Dat is onderscheidend en een geweldig visitekaartje”

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Autodesk Inventor voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?