Naar hoofdinhoud

Van Haren Installaties

Samenwerken met stabiele partners

Over Van Haren Installaties

Van Haren Installaties in Cuijk heeft zich sinds 1971 ontwikkeld tot een middelgroot installatiebedrijf en is actief in zowel nieuwbouw als renovatie in de sectoren industrie, utiliteit- en woningbouw. De opdrachtgevers bestaan uit banken, gezondheidszorg, (semi-) overheid, particulieren, bedrijfsleven en multinationals in de regio Land van Cuijk, Noord Oost-Brabant, Noord-Limburg en regio Nijmegen.

Het bedrijf streeft continu naar groei en progressie waarbij de kwaliteit van het werk en welzijn van de medewerkers de hoogste prioriteit heeft. Het is dan ook een vertrouwde partner waarbij service, kwaliteit en kennis hoog in het vaandel staan.

van haren installaties

Ondernemersprijs

Installatiebedrijven hebben het moeilijk nu de bouwsector al een aantal jaren in zwaar weer verkeert. Van Haren Installaties in Cuijk gaat juist tegen deze trend in. Het bedrijf van Gerard van Haren heeft het volume behouden en realiseert mooie projecten in zowel nieuwbouw als renovatie in de sectoren industrie, utiliteiten en woningbouw.

Van Haren, vorig jaar nog genomineerd voor De Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg, blijft bescheiden. Gerard: “Het is de bevestiging dat je iets goed doet als ondernemer. Maar het team is hier de belangrijkste speler. Als ideeën niet worden gedragen door het team, dan kom je er niet. Samenwerking is ontzettend belangrijk.”

Dankzij de door Cadac Group ontwikkelde tools tekenen wij sneller, slimmer en een stuk efficiënter.

G.A. (Gerard) van Haren

Algemeen directeur - Van Haren Installaties B.V

van haren installaties

Ongeschreven regel

Dan heeft de directeur het niet alleen over de samenwerking binnen het bedrijf, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld met andere leden van de Industriële Kring. “Er geldt een mooie ongeschreven regel binnen de Kring: als je een product of dienst met dezelfde prijs-kwaliteit in eigen regio kunt halen, dan kies je daar voor. Heel veel ondernemers hebben deze afspraak hoog in het vaandel. We streven ernaar om elkaar te helpen en stimuleren.”

Van Haren Installaties is in 1971 in Escharen opgericht om vervolgens in ’98 naar Cuijk te verhuizen. Vanaf begin jaren negentig zijn ze lid van de Kring; Van Haren is zelfs actief als bestuurslid. “In het beginsel is de Industriële Kring opgezet voor echt grote industriële bedrijven. Inmiddels zijn er kleinere bedrijven bij gekomen die gerelateerd zijn aan de branche. Daardoor is een groter netwerk ontstaan.” 

van haren installaties

Stabiele partners

Van Haren Installaties is inmiddels al meer dan 16 jaar een Cadac Group relatie. Daarnaast is het bedrijf enkele jaren geleden ook meer gaan samenwerken met andere bedrijven in de branche.

Er wordt bewust gekozen voor ‘stabiele partners’ zoals Cadac Group die kwaliteit, net als Van Haren Installaties, hoog in het vaandel hebben. “Deze ketensamenwerkingen hebben ons een stukje stabiliteit gegeven. We werken met grote bouwbedrijven aan prachtige projecten, zoals de Rabobank in Venlo en Beugen. We treden daarnaast steeds vaker op als adviserende installateur, zodat we samen met de opdrachtgever en architect in een bouwteam het integrale proces goed vorm kunnen geven. ”

van haren installaties

Innovatieve technieken

Daarbij maakt Van Haren Installaties gebruik van de nieuwste technieken en initiatieven zoals onder andere BIM. Het door Cadac Group ontwikkelde Cadac Flexline en Cadac Techline leveren ons bijvoorbeeld veel voordeel op. Wij tekenen dankzij deze tools sneller, slimmer en een stuk efficiënter in Revit MEP.

Meer over BIM

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld