Tolsma-Grisnich

Dankbare launching customer voor Cadac Care

Stel een vraag Aanmelden nieuwsbrief

Innovatieve en intelligente totaaloplossingen

Bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten
Tolsma-Grisnich ontwerpt en bouwt installaties voor het bewerken, bewaren en koelen van aardappels en uien. Vanuit Emmeloord belevert het familiebedrijf klanten in de hele wereld. Tolsma staat bekend om de innovatieve bewaartechniek die klanten verzekert van het hoogste bewaarrendement. Grisnich is specialist voor klantspecifieke installaties en turnkey projecten voor ontvangst, transport, bunkeropslag, reiniging, sorteren en verpakken van agrarische producten.

De wens? Een efficiënter werkende ontwerpafdeling
Vorig jaar lanceerde het management een plan om de productiviteit op te vijzelen. Eén van de speerpunten: een efficiënter werkende ontwerpafdeling. Met behulp van Cadac Care zijn de eerste stappen gezet.

Lees meer

Vijf procent hogere productiviteit paar jaar is het streven. Cadac Care maakt het mogelijk!

Hans Gaillard

Interim Manager Operations - Tolsma-Grisnich
Silhouet

Beheer van de CAD-systemen kost veel tijd

Hans Gaillard is de interimmanager operations die onder meer verantwoordelijk is voor een efficiencyslag bij de designafdeling van Grisnich. Hij constateert bij zijn aantreden halverwege 2016 begin 2017 dat het beheer van de CAD-systemen veel tijd kost, migraties en updates worden uitgesteld en ook de bijscholing van de 18 designers niet consequent gebeurt.

“Op zich geen verrassing”, zegt hij, “ik heb de nodige CAD-afdelingen gezien en niet zelden is het een beetje een chaos. De beheerders zijn vaak de beste engineers, maar een groot deel van hun tijd bezig met de software en de systemen. Ze voegen zelf functionaliteiten en productnummers toe, kennen als enige het systeem van binnen en van buiten en creëren zo hun eigen koninkrijkje. De andere engineers worden afhankelijk en zijn steeds meer tijd kwijt met zoeken in de systemen en met onderlinge communicatie. Dat was bij Grisnich ook zo. Dat vertaalde zich uiteraard in langere ontwerptijden, langere time-to-market, hogere kosten en langere winstgevendheid.”

Bezoek de website van Tolsma-Grisnich

We are Tolsma-Grisnich

tolsma-grisnich (1).jpg

Betrokken leverancier

Hoogste tijd voor actie dus en reden om met Cadac Group in conclaaf te gaan. “Cadac Group is top in het leveren en implementeren van de juiste softwarepakketten van Autodesk en oplossingen volgens haar eigen best practice oplossingen”, vervolgt Hans Gaillard. “Waarom niet een stapje verder en iets nieuws opzetten? We zijn het gesprek aangegaan en hebben de uitdaging neergelegd om ons te ondersteunen bij het beter organiseren van de designafdeling.”

Accountmanager Gebbe Meffert gaat de uitdaging graag aan. “We staan inderdaad niet bekend om adhoc-oplossingen en maatwerk. Implementatie van onze standaardoplossingen met bijbehorende opleidingen en service is onze corebusiness. Maar Cadac Group zit ook midden in een veranderingsproces. We willen onze klanten ontzorgen, samen oplossingen bedenken. Meer consultancy en kennis leveren. Dit was voor ons een prachtige case om nieuwe stappen te maken.”

Lees meer over onze aanpak

Service en beheer

Gebbe Meffert treedt in overleg met zijn eigen management en komt niet veel weken later terug met een concreet voorstel dat meteen in vruchtbare bodem valt. “Een compleet nieuwe manier van service en beheer”, legt hij uit. “Wij nemen de lead bij het beheer van de complete engineeringsafdeling qua software en systemen.

Dat gebeurt op basis van een doordacht plan dat stapsgewijs leidt tot een hogere efficiëntie. Daarvoor plannen we periodiek dagen in op locatie bij Grisnich. Een belangrijk onderdeel is een zeer specifieke korte trainingssessie van maximaal twee uur waarmee de designers meteen aan de slag kunnen. Er is volop ruimte voor vragen en het bespreken van eventuele andere knelpunten.”

Lees meer over Cadac Care
tolsma-grisnich (3).jpg
tolsma-grisnich (6).jpg

Zeer positief

De eerste sessies zijn inmiddels achter de rug. “We zijn zeer positief”, zegt Peter de Moel, coördinator van de ontwerpafdeling van Tolsma-Grisnich. “Niemand van ons is nog tijd kwijt aan de CAD-systemen hetgeen tijdwinst betekent. We hoeven geen cursussen of opleidingen meer in te plannen en alle knelpunten komen op die ene vaste dag per maand aan de orde.

Deelname is niet verplicht, maar niemand van onze club mist de trainingssessie. Omdat we er veel leren en ook onderling ervaringen uitwisselen. Een spontane vorm van kruisbestuiving. Verder is het prettig dat telkens dezelfde consultant de sessies verzorgt. Hij wordt al als een collega gezien. Voor bepaalde specifieke onderwerpen stuurt Cadac Group andere experts. Echt prima geregeld zo.”

Direct een sessie boeken? Neem contact op.

Vijf procent

Voor het meten van concrete resultaten is het nog te vroeg, erkent Hans Gaillard. “Cadac Group heeft een nulmeting verricht en precies in kaart gebracht hoe de ontwerpafdeling functioneert en wat de output is. De eerste evaluatie vindt na een half jaar plaats. Uiteindelijke doel is om per jaar vijf procent productiviteit te winnen; in ontwerpuren gerelateerd aan de omzet. Ik heb daar alle vertrouwen in. Het is al pure winst dat we het beheer van de CAD-systemen helemaal outsourcen naar Cadac Group. Elke ontwerper kan zich helemaal op zijn vak richten volgt als vanzelf elke bijscholing. Verder weten we nu zeker dat de systemen up-to-date zijn. Nog een winstpunt is de kennis die we op deze manier binnenhalen. De Cadac Group-consultants nemen ook ervaring en kennis mee die ze bij andere machinebouwers vergaren. Daar kunnen we alleen maar voordeel van hebben.”

Launching customer

Gebbe Meffert neemt de complimenten met een brede glimlach in ontvangst. “Tevreden klanten, daar doen we het voor. Maar het levert ons natuurlijk ook wat op. Deze manier van werken zetten we nu breder in de markt onder de naam Cadac Care.

Het model is goed schaalbaar, voor zowel het MKB als de grotere ondernemingen. De belangstelling is groot, bij verschillende klanten zijn we zelfs al begonnen. Cadac Care past naadloos in de trend van ketenintegratie. Grisnich was in feite onze launching customer en daar zijn we heel blij mee.”

Lees meer over Cadac Care
tolsma-grisnich (5).jpg

De voordelen op een rijtje

Cadac Care biedt u diverse voordelen. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan en bespaar kostbare tijd op uw engineeringafdeling.

USP Engineers effectiever inzetbaar

Engineers effectiever inzetbaar

Uw beste en duurste CAD-engineers hoeven zich niet langer bezig te houden met onderhoud van CAD-systemen.

USP Zorgeloos onderhoud

Zorgeloos onderhoud

Onderhoud en updates worden gepland zonder dat u daar last van heeft.

USP Eenduidige werkwijzen

Eenduidige werkwijzen

CAD-modellen worden eenduidig opgebouwd. Iedereen kan elkaars werk moeiteloos overnemen. Nieuwe collega's zijn razendsnel ingewerkt.

USP De meest optimale configuratie

De meest optimale configuratie

Alle CAD-systemen krijgen de meest optimale configuratie. 

USP 1 vaste contactpersoon

1 vaste contactpersoon

U krijgt van ons één vast aanspreekpunt.

USP Blijf up-to-date

Blijf up-to-date

Als Autodesk Platinum Partner zijn we altijd als eerste op de hoogte van nieuwe softwareontwikkelingen voor uw industrie.

Wilt u persoonlijk advies over de mogelijkheden van Cadac Care?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde verhalen

Lees meer succesvolle projecten bij toonaangevende klanten

Meer cases

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?