Naar hoofdinhoud

Timmerman Energy & Heat Solutions

Cadac zorgt voor meer tijdswinst in Autodesk Inventor

"Het voordeel van Cadac NXTdim Inventor en Cadac Organice Vault tijdens de Inloopdag Data Management was ons meteen duidelijk. Tijdwinst in Inventor."

Timmerman Energy & Heat Solutions is sinds 2010 de nieuwe naam die voortkomt uit een samensmelting van Gebroeders Timmerman en AMO-Bihl. Gebroeders Timmerman is al sinds 1972 actief op de Belgische markt en heeft met de jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd.

Timmerman Energy & Heat Solutions is uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 80 medewerkers, een eigen studiedienst, ervaren ingenieurs, gecertificeerde lassers en een uitgebreide werkplaats. 6000m2 aan oppervlakte is voorzien van de modernste machines voor studie, ontwerp, fabricatie en plaatsing, alles op maat en volgens specificatie van de klant. Teamspirit, expertise, autonomie en meedenken zijn de kernwaarden binnen dit bedrijf.

TimmermanEHS-6-1280

De vraag

Timmerman Energy & Heat Solutions is actief op de Belgische markt en gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en monteren van energie- en warmteoplossingen.

Om bepaalde processen sneller te laten lopen en tijd te besparen op repetitieve taken in Inventor ging Timmerman op zoek naar een oplossing. Cadac Group hielp hen daarbij en met de installatie van NXTdim Inventor en Cadac Organice Vault kreeg Timmerman precies wat zij zochten. Tijdwinst.

Met name de Tools in NXTdim Inventor zouden voor ons bepaalde handelingen kunnen vergemakkelijken en automatiseren met tijdwinst als gevolg. En tijdwinst betekent een groter concurrentievoordeel.

Peter Paelman

Tekenaar - Timmerman Energy & Heat Solutions

TimmermanEHS-2-1280

Diensten

Timmerman Energy & Heat Solutions heeft een eigen studiedienst, die zorg draagt voor productontwerpen. Dankzij een hoge mate van flexibiliteit kan assemblage en montage in onze eigen werkplaats of op locatie gebeuren. Dit kan zowel tijdens geplande stilstand of onvoorziene shut-downs.

Daarnaast staat een hersteldienst 24/7 klaar om bij problemen snel ter plaatse herstelwerk uitvoeren of problemen verhelpen. Dat Timmerman dankzij deze diensten een goede reputatie heeft, blijkt wel uit de lange lijst met referenties met o.a. Arcelor, Campina en Proctor & Gamble.

TimmermanEHS-5-1280

Ontdekking van Cadac Organice Vault en NXTdim Inventor

"Bij de offertebespreking voor de jaarlijkse verlenging van ons subscriptioncontract vertelde Cadac Group ons over de mogelijkheden van datamanagement met Autodesk Vault en te behalen tijdwinsten met NXTdim Inventor", aldus Peter Paelman, Inventor tekenaar bij Timmerman Energy & Heat Solutions.

"Vervolgens hebben we tijdens onze aanwezigheid op een Inloopdag Data Management van Cadac Group meer inzicht gekregen in de mogelijkheden van Autodesk Vault, NXTdim Inventor en Cadac Organice Vault. Wij hebben diezelfde dag nog besloten om de producten in gebruik te nemen."

Meer over product data management

TimmermanEHS-4-1280

Groter concurrentievoordeel dankzij tijdswinst

"Omdat wij met Inventor tekenen in 3D is de hoeveelheid te verwerken data enorm toegenomen ten opzichte van het 'ouderwetse' 2D tekenwerk in AutoCAD. Datamanagement is daarom een must om processen vloeiend en snel te laten verlopen. Cadac Group verzorgde de installatie van Autodesk Vault volgens een beproefde Cadac Organice Vault 'best practice' methodiek', waardoor de software snel in gebruik kon worden genomen.

Het voordeel van NXTdim Inventor was ons tijdens de Inloopdag meteen duidelijk. Tijdwinst in Inventor. Met name de Tools in NXTdim Inventor zouden voor ons (en ik denk ook andere bedrijven die tekenen in Inventor) bepaalde handelingen kunnen vergemakkelijken en automatiseren met tijdwinst als gevolg. En tijdwinst betekent een groter concurrentievoordeel."

"Met de Tool 'Publish flat pattern DXF' in NXTdim Inventor gebeurt dit geheel automatisch in slechts enkele minuten. De kans dat er onderdelen vergeten worden is met die functie ook uitgesloten.

Peter Paelman vervolgt zijn verhaal: ”Voor onze warmtewisselaars, tanks en veel ander constructiewerk maken we veelvuldig gebruik van plaatuitslagen in Inventor. Van één plaatwerkonderdeel een DXF-file maken is niet veel werk, maar vaak willen wij in één keer een DXF maken van alle ontvouwingen van alle plaatwerkonderdelen in een project. Dit is wel een tijdrovende klus. Met de Tool ”Publish flat pattern DXF” in NXTdim Inventor gebeurt dit geheel automatisch in slechts enkele minuten. De kans dat er onderdelen vergeten worden is met die functie ook uitgesloten.

De meest gebruikte Tool is echter de ”Property Editor”. Deze Tool brengt alle in te vullen en toe te kennen properties samen in één handige dialoogbox. Zo hoeven wij niet meer op verschillende plaatsen in Inventor bijvoorbeeld de iProperties, de renderstyle en BOMstructure in te vullen. Zo wordt niets meer vergeten en ontstaan er ook geen onvolledige stuklijsten meer, omdat na saven van een nieuw part het invoerscherm automatisch te voorschijn komt.

We maken hier bij Timmerman nog niet 100% gebruik van alle Tools in NXTdim Inventor. Bij de jaarlijkse Inventor update, uitgevoerd door een medewerker van Cadac Group, krijgen we telkens een korte training. Bij de volgende update willen wij de mogelijkheden van de Tools verder bekijken en zo wellicht nog meer tijdbesparing behalen.”

Meer over onze NXTdim Inventor tools

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld