Naar hoofdinhoud

SCE Silo Construction & Engineering

Standaardisatie & automatisering met NXTdim Inventor

"NXTdim is een flinke stap vooruit richting standaardisatie en automatisatie binnen 3D-engineering"

Sinds 1988 richt SCE Silo Construction & Engineering zich op de engineering, constructie, installatie en montage van turn-key silogebouwen voor opslag van korrel- en poedervormige producten. De silogebouwen van SCE zijn overal ter wereld te vinden, van Nigeria tot Rusland en Cuba tot Oostenrijk.

De silo’s zijn gebaseerd op rechthoekige constructievormen met een zelfdragende structuur, hierdoor hebben zij een maximale opslagcapaciteit per beschikbare oppervlakte.

sce3-1280

De vraag

SCE Silo Construction & Engineering ontwerpt, produceert en monteert turnkey silogebouwen. Dankzij een systeembouwprincipe hebben klanten keuze uit legio celafmetingen en wandtypes.

Om het verwerken van de hoeveelheid data, die hoort bij een 3D engineering workflow, te automatiseren en standaardiseren maakt SCE gebruik van NXTdim Inventor van Cadac Group. Hierdoor kunnen tekenaars zich weer focussen op het ontwerpen i.p.v. zich bezighouden met eentonige en tijdrovende bijzaken.

Meer over Cadac NXTdim

Naast een besparing van 90% tijd op het maken van DXF bestanden, zorgen de krachtige Tools en het Content Center voor meer rust in onze tekenkamer en worden menselijke fouten uitgesloten.

Andy Vanparys

Hoofd Engineering - SCE Silo Construction & Engineering

sce2-1280

Op zoek naar een oplossing voor de verwerking van grote hoeveelheden data

De afdeling engineering bij SCE maakt gebruik van Autodesk Inventor. “Een bijkomstigheid bij 3D-engineering is, dat de hoeveelheid te verwerken data veel groter is vergeleken met het 2D tijdperk”, aldus Andy Vanparys, hoofd engineering bij SCE.

“Wij waren op zoek naar een oplossing om bepaalde tijdrovende, eentonige en vervelende taken aan te pakken. Op een gebruikersevent van Cadac Group kwamen wij in contact met NXTdim Inventor. Deze software is helemaal toegespitst op standaardisatie en automatisatie binnen Inventor.” 

Meer over NXTdim Inventor

sce4-1280

Content center

SCE is een metaalverwerkend bedrijf, wat inhoudt dat plaatwerk een groot deel uitmaakt van haar dagelijkse tekenactiviteiten. Andy Vanparys vervolgt: “Publish Flat pattern DXF in de Tools van NXTdim Inventor is bij ons een veel gebruikte toepassing om snel alle plaatuitslagen te produceren vanuit een assembly. Naast verschillende Tools bevat NXTdim Inventor ook een Content Center. Dankzij deze gestandaardiseerde Inventor bibliotheek hoeven wij zelf niet meer een bibliotheek te maken, wat ons veel tijd en inspanning scheelt."

Krachtige tools voor tijdsbesparing zorgen voor meer focus op het ontwerpen

Naast een besparing van 90% tijd op het maken van DXF bestanden, zorgen de krachtige Tools en het Content Center voor meer rust in onze tekenkamer en worden menselijke fouten uitgesloten. Onze tekenaars kunnen zich weer meer richten op ontwerpen in plaats van op eentonige tijdrovende taken. Daarnaast is onze CAD-verantwoordelijke meer tevreden, omdat de tekenaars meer tijd kunnen steken aan het perfectioneren van de ontwerpen.”

Werkt onze aanpak ook voor u?
Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld