Naar hoofdinhoud

Philips Lighting

Cadac Group zorgt voor 3D modellen van de armaturen, met de juiste informatie, voor de juiste klus.

"Cadac Group is voor ons een belangrijke kennispartner. Hun kennis over BIM en Revit is namelijk een zeer waardevolle aanvulling op onze business."

Al meer dan 120 jaar gaat Philips Lighting voorop als om het innovatie gaat. Met hun baanbrekende verlichtingsoplossingen en technologieën voor woningen, winkels, kantoren en steden zorgt Philips Lighting er voor dat mensen zich gelukkiger en veiliger voelen, productiever zijn, met licht dat hen amuseert, inspireert en informeert en steden levendiger maakt.

Al sinds 2004 worden CAD-tekenwerkzaamheden (Content Creation) van Philips Lighting Eindhoven uitbesteed aan Cadac Group. De 3D-modellen van armaturen, lampen en dergelijke worden verrijkt met de nodige informatie en in diverse bestandsformaten opgeleverd, denk aan DWG en DXF (AutoCAD), RFA (Revit), SAT (Inventor), R3D (Relux), M3D of M4D (Dialux), of MAX (3ds Max). Hierdoor is voor iedereen altijd het juiste model, met de juiste informatie, voor de juiste klus beschikbaar. Van architect, installateur, tot onderhoud.

philips-thumbnail-1-1280

Verrijkte 3D-CAD-modellen

Peter Kort, Sr. Lighting Application Specialist & Manager Visualization Tools bij Philips Lighting: Onze klanten werken veelal in specifieke teken- en simulatiesoftware voor de verlichtingsbranche zoals Dialux en Relux. Hierbij wordt een hele set verlichtingsdata, zoals lichtintensiteit onder een bepaalde hoek, gekoppeld aan het 3D-model. Zo kunnen we onze klanten laten zien hoe een armatuur eruit ziet in een kantoor, industriehal, of op straat. Daarnaast is deze informatie ook essentieel i.v.m. wet- en regelgeving rondom gebouwontwerp.

Onze fabrieken werken de producten heel gedetailleerd uit in Autodesk Inventor, met alle schroefjes, draadjes, etc. ten behoeve van de productie. Als je die wilt gebruiken in AutoCADRevit of Dialux of Relux, dan moet je die helemaal strippen omdat ze anders veel te zwaar zijn en berekeningen onnodig lang duren of zelfs vastlopen. Voor het maken van ‘werkbare’ CAD-modellen hebben we Cadac Group ingeschakeld.

Daarnaast ondersteunen zij ons bij complexe projecten met de juiste Revit-aanpak, denk aan het vertalen van een lichtontwerp naar een 3D-ontwerp voor een centraal BIM-model.

Peter Kort

Sr. Lighting application specialist & manager visualization tools -Philips Lighting

philips-lighting-model-1280

Van schets naar 3D-model

Het armatuur wordt aangeleverd als schets, afbeelding, of STEP-file (export uit Inventor). Dit is de basis waarmee de CAD-modelleurs van Cadac Group aan slag gaan om een 3D-model van te maken (content creation). Dit model wordt naar ons teruggestuurd waarna wij het uploaden in ons data management systeem.

Van daaruit gaat het naar de online productcatalogusonline Revit library (inclusief instructievideo’s) en de Philips Product Selector. De eerste omvat alle modellen in verschillende bestandsformaten, de tweede is voor Revit-gebruikers en de derde is een Dialux en Relux plug-in speciaal voor lichtontwerpers.

philips-lighting2-1280

Meer vraag naar BIM-modellen

Naar Dialux, Relux en 3D-Revit modellen, verrijkt met waardevolle informatie, is steeds meer vraag. De markt schakelt immers steeds meer over naar BIM, waar dit soort modellen essentieel zijn.

Die BIM-opmars komt niet alleen doordat overheid het steeds meer eist in projecten, ook architecten en installateurs zien er steeds meer de voordelen van in. Zij kunnen daardoor sneller, betere gebouwen opleveren tegen minder (faal)kosten. Als Philips Lighting zitten wij niet in de bouwteams, als leverancier hebben wij echter wel nauw contact met enkele leden daarvan (voornamelijk architecten en installateurs).

Lees meer over BIM 

philips-thinair-1280

BIM-trends &-ontwikkelingen

Naast het leveren van de benodigde BIM-ready modellen houdt Cadac Group ons goed op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen. Zij weten als geen ander wat de Revit-gebruiker nodig heeft in een BIM-model. Daarnaast ondersteunen zij ons bij complexe projecten met de juiste Revit-aanpak, denk aan het vertalen van een lichtontwerp naar een 3D-ontwerp voor een centraal BIM-model.

BIM awareness

In de markt is nog iedereen zoekende met BIM, zo ook wij. Om bij Philips Lighting intern meer bekendheid te creëren voor het belang van BIM organiseren we samen met Cadac Group diverse Awareness Webinars. Kennis en dus een gedegen kennispartner is erg belangrijk, want de ontwikkelingen gaan razendsnel, denk aan ETIM (UNETO VNI) en voortdurend veranderde wet- en regelgeving.

Meer weten over de laatste BIM-ontwikkelingen?

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld