Philips Lighting

Cadac Group zorgt voor 3D modellen van de armaturen, met de juiste informatie, voor de juiste klus.

Hoe kunnen we u helpen? Aanmelden nieuwsbrief

Baanbrekende verlichtingsoplossingen

Al meer dan 120 jaar gaat Philips Lighting voorop als om het innovatie gaat. Met hun baanbrekende verlichtingsoplossingen en technologieën voor woningen, winkels, kantoren en steden zorgt Philips Lighting er voor dat mensen zich gelukkiger en veiliger voelen, productiever zijn, met licht dat hen amuseert, inspireert en informeert en steden levendiger maakt.

Al sinds 2004 worden CAD tekenwerkzaamheden (Content Creation) van Philips Lighting Eindhoven uitbesteed aan Cadac Group. De 3D modellen van armaturen, lampen en dergelijke worden verrijkt met de nodige informatie en in diverse bestandsformaten opgeleverd, denk aan DWG en DXF (AutoCAD), RFA (Revit), SAT (Inventor), R3D (Relux), M3D of M4D (Dialux), of MAX (3ds Max). Hierdoor is voor iedereen altijd het juiste model, met de juiste informatie, voor de juiste klus beschikbaar. Van architect, installateur, tot onderhoud.

Lees meer

Cadac Group is voor ons een belangrijke kennispartner. Hun kennis over BIM en Revit is namelijk een zeer waardevolle aanvulling op onze business.

Peter Kort

Sr. Lighting Application Specialist & Manager Visualization Tools - Philips Lighting
Silhouet

Philips Lighting in 2 minutes

Verrijkte 3D CAD-modellen

Peter Kort, Sr. Lighting Application Specialist & Manager Visualization Tools bij Philips Lighting: Onze klanten werken veelal in specifieke teken- en simulatie software voor de verlichtingsbranche zoals Dialux en Relux. Hierbij wordt een hele set verlichtingsdata, zoals lichtintensiteit onder een bepaalde hoek, gekoppeld aan het 3d model. Zo kunnen we onze klanten laten zien hoe een armatuur eruit ziet in een kantoor, industriehal, of op straat. Daarnaast is deze informatie ook essentieel i.v.m. wet- en regelgeving rondom gebouwontwerp.

Onze fabrieken werken de producten heel gedetailleerd uit in Autodesk Inventor, met alle schroefjes, draadjes, etc. ten behoeve van de productie. Als je die wilt gebruiken in AutoCAD, Revit of Dialux of Relux, dan moet je die helemaal strippen omdat ze anders veel te zwaar zijn en berekeningen onnodig lang duren of zelfs vastlopen. Voor het maken van ‘werkbare’ CAD modellen hebben we Cadac Group ingeschakeld.

Van schets naar 3D model

Het armatuur wordt aangeleverd als schets, afbeelding, of STEP-file (export uit Inventor). Dit is de basis waarmee de CAD-modelleurs van Cadac Group aan slag gaan om een 3D model van maken (content creation). Dit model wordt naar ons teruggestuurd waarna wij het uploaden in ons data management systeem.

Van daaruit gaat het naar de online productcatalogus, online Revit library (inclusief instructievideo’s) en de Philips Product Selector. De eerste omvat alle modellen in verschillende bestandsformaten, de tweede is voor Revit-gebruikers en de derde is een Dialux en Relux plugin speciaal voor lichtontwerpers.

philips-lighting-model.JPG
philips-lighting.jpg

Meer vraag naar BIM modellen

Naar Dialux, Relux en 3D Revit modellen, verrijkt met waardevolle informatie, is steeds meer vraag. De markt schakelt immers steeds meer over naar BIM, waar dit soort modellen essentieel zijn.

Die BIM opmars komt niet alleen doordat overheid het steeds meer eist in projecten, ook architecten en installateurs zien er steeds meer de voordelen van in. Zij kunnen daardoor sneller, betere gebouwen opleveren tegen minder (faal)kosten. Als Philips Lighting zitten wij niet in de bouwteams, als leverancier hebben wij echter wel nauw contact met enkele leden daarvan (voornamelijk architecten en installateurs).

Lees meer over BIM

BIM trends & ontwikkelingen

Naast het leveren van de benodigde BIM-ready modellen houdt Cadac Group ons goed op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen. Zij weten als geen ander wat de Revit gebruiker nodig heeft in een BIM-model. Daarnaast ondersteunen zij ons bij complexe projecten met de juiste Revit aanpak, denk aan het vertalen van een lichtontwerp naar een 3D-ontwerp voor een centraal BIM model.

In de markt is nog iedereen zoekende met BIM, zo ook wij. Om bij Philips Lighting intern meer bekendheid te creëren voor het belang van BIM organiseren we samen met Cadac Group diverse Awareness Webinars. Kennis en dus een gedegen kennispartner is erg belangrijk, want de ontwikkelingen gaan razendsnel, denk aan ETIM (UNETO VNI) en voortdurend veranderde wet- en regelgeving.

Bekijk onze BIM events
Philips-ThinAir.jpg

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde cases

Meer cases

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?