MBB

Bouwen in Samenspel

Over MBB

MBB is een middelgrote bouwonderneming gevestigd in Maarssen. De kernactiviteit van MBB is het creëren van huisvesting: de ontwikkeling en bouw van woningen, kantoren, bedrijfspanden, winkels en andere gebouwen. Incidenteel wordt daar beheer aan toegevoegd. MBB heeft zich vooral bekwaamd in complexe binnenstedelijke ontwikkelingen, maar heeft ook de nodige ervaring in uitbreidingsgebieden.

Focus op ketenintegratie
Het is een bouwbedrijf dat volgens de werkwijze “Bouwen in Samenspel” met haar partners projecten uitvoert. Hierbij ligt de focus op ketenintegratie, waarbij het belang van het geheel voorop staat en men streeft naar het minimaliseren van verspillingen en het optimaliseren van kwaliteit en doorlooptijd. Een documentbeheerssysteem dat dit samenspel goed ondersteunt is hierbij onontbeerlijk.

Lees meer

“Cadac Organice biedt ons een betaalbare oplossing met goede toekomstmogelijkheden, die onze lean-methodiek goed ondersteunt.”

Bert Koelewijn

Systeem- en Netwerkbeheerder - MBB
Silhouet

Voordelen

Cadac Organice biedt MBB diverse voordelen:

USP Document Management

Document Management

Een gestandaardiseerd document management systeem.

USP Schaalbaar

Schaalbaar

Een schaalbare en flexibele omgeving.

USP Snel de juiste documenten

Snel de juiste documenten

Krachtige zoek- en sorteermogelijkheden op basis van
metadata.

USP Samenvoegen

Samenvoegen

Eenvoudige data uit verschillende bronnen samenvoegen binnen één projectdosier.

USP Lean samenwerking

Lean samenwerking

Een DMS dat de samenwerking in lean-methodiek ondersteunt.

USP Toegang

Toegang

Bouwpartners toegang kunnen geven tot projectdocumentatie.

mbb-3.jpg

Bouwen in Samenspel

Bij MBB hanteert men de werkwijze “Bouwen in Samenspel” (BiS). Aan deze werkwijze ligt het Lean gedachtegoed ten grondslag, een methodiek waarbij het samenspel tussen ketenpartners wordt geoptimaliseerd en die werd geïntroduceerd door Toyota.

De BiS-samenwerking met partners is gericht op de lange termijn en wederzijds voordeel. De theorie achter de samenwerking is ketenintegratie, waarbij men denkt vanuit de keten en verder dan het eigen belang. Hiermee is men in staat verspillingen te minimaliseren, kwaliteit te optimaliseren en de doorlooptijd van projecten te verkorten. Bij het eerste project dat MBB volgens deze werkwijze uitvoerde wist men al direct 20% doorlooptijd te verkorten!

Documentbeheer is onontbeerlijk

Goed documentbeheer dat de BiS-werkwijze en -samenwerking ondersteunt is onontbeerlijk voor MBB. Traditioneel werd er met een fileserver en mappenstructuur gewerkt. Bert Koelewijn, Systeem- en Netwerkbeheerder van MBB: “De fileserver met mappenstructuur gaf gebruikers teveel vrijheid en maakte het moeilijk informatie terug te vinden. De directie wilde meer standaardisatie en een generieke structuur, wat ook verlangd werd vanuit de ISO-normering.”

Voordelige, schaalbare en flexibele oplossing

Omdat al met Microsoft SQL 2005 werd gewerkt, koos MBB voor het al aanwezige Windows SharePoint Services.

Bert Koelewijn: “Toen bleek dat WSS niet met DWG’s om kon gaan, was dat een teleurstelling. Via Google kwam ik toen bij Cadac Organice terecht, die precies datgene biedt wat wij missen in WSS.” Cadac Organice biedt MBB een voordelige, schaalbare en flexibele oplossing voor documentbeheer die de BiSwerkwijze goed ondersteunt. Bert Koelewijn: “Cadac Organice is gebaseerd op proven technology, biedt Nederlandstalige support en ik heb geen programmeur nodig om de omgeving te configureren.”

Lees meer over onze Cadac Organice Suite
mbb-2.jpg
mbb-1.jpg

Snelle acceptatie

Cadac Organice wordt zowel op kantoor gebruikt als via Microsoft Terminal Server op de bouwplaats. Het voordeel hierbij is dat gebruikers op de bouwplaats geen zware verbinding hoeven te hebben om (CAD) documenten in te zien.

Bert Koelewijn: “Het werken met een documentbeheerssysteem vraagt initieel wel wat meer van de gebruikers en de acceptatie heeft tijd nodig, maar op den duur ziet iedereen de voordelen ervan in. Gebruikers kunnen informatie sneller terugvinden en kunnen informatie naar eigen inzicht sorteren en groeperen op basis van metadata. Daarnaast helpt de interne viewer om documenten makkelijk en snel in te zien.” Om de gebruikersaccepetatie te vergroten organiseert Bert interne workshops die het gebruik van Cadac Organice stimuleren en de voordelen aantonen.

Eenvoudig in gebruik

Bert Koelewijn: “Cadac Organice draagt bij aan onze BiSwerkwijze en daar halen wij veel voordelen uit, zoals het aanzienlijk verkorten van de doorlooptijden in onze projecten.

Daarnaast is al aangetoond dat onze medewerkers snel werkzaamheden van anderen kunnen overnemen, omdat projectinformatie generiek en herkenbaar in Cadac Organice is opgeslagen, zodat men er snel mee uit de voeten kan.”

mbb.jpg

Related cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?