Naar hoofdinhoud

Louis Scheepers (PlusWonen)

BIM in de praktijk

"De TheModus template en de online projectbrowser in TheModus zijn zo opgebouwd dat er consequent wordt gewerkt in één werkomgeving."

Aannemersbedrijf Louis Scheepers in Roermond is in 1951 opgericht, maakt sinds 1981 deel uit van Bouwbedrijven Jongen en is sinds 1996 onderdeel van VolkerWessels. Het werkterrein van aannemersbedrijf Louis Scheepers is voornamelijk in Midden-Limburg en Noord-Brabant. Het bedrijf is met ca. 100 man personeel van alle bouwmarkten thuis zoals woningbouw, utiliteitsbouw, onderhoud, renovatie en is in staat om zeer grote complexe werken uit te voeren.

PlusWonen staat voor bouwen met eindeloze mogelijkheden. Een concept dat continu wordt doorontwikkeld en zich de laatste jaren heeft bewezen in zeer uiteenlopende projecten, óók wanneer de budgetten krap zijn. Het is een kostenvriendelijke, slimme maar bovenal duurzame manier van bouwen. Dankzij duurzaam materiaalgebruik, duurzaam samenwerken en duurzaam grondstoffenbeheer presteren woningen volgens het PlusWonen-concept standaard 10% beter dan de wettelijk voorgeschreven EPC-norm.

louis-scheepers-plus-wonen-3-1280

BIM is het ultieme samenspel tussen alle discipline

Optimalisatie van het volledige bouwproces vraagt om directere invloed en afstemming tussen de deelprocessen, ofwel ketenintegratie. Dit wordt onder andere ontwikkeld en doorgevoerd met LEAN technieken zoals concurrent engineering en LEAN planning. Dus een manier van werken waarbij met een team maximale waarde wordt gecreëerd met zo min mogelijk verspilling van resources zoals tijd, grondstoffen en geld. Koppeling van informatie en verbetering van projectcommunicatie is daarbij essentieel. Het BIM concept levert hiervoor een aanzienlijke bijdrage.

Harro Driessen, Hoofdafdeling werkvoorbereiding bij Louis Scheepers: “BIM is het ultieme samenspel tussen alle disciplines in het bouwproces, waarbij alle informatie die van belang is rondom het product en proces bij de totstandkoming van een bouwwerk eenduidig wordt opgeslagen. Deze informatie moet voor alle partijen in het proces continu beschikbaar zijn.”

Dankzij TheModus zijn we in staat om een project tot twintig woningen in slechts twee weken te modelleren.

Harro Driessen

Hoofdafdeling werkvoorbereiding - Louis Scheepers

louis-scheepers-plus-wonen-2-1280

Uniek concept

“Met PlusWonen heeft VolkerWessels een uniek concept in handen om de uitdagingen in de bouw aan te gaan. Uniek, omdat het concept met al zijn veelzijdigheid in staat is betaalbare maatwerkoplossingen te bieden bij tal van vragen omtrent uitleglocaties, binnenstedelijke ontwikkelingen, grote series of kleine aantallen, starters, doorstromers of senioren.

De ontwerp-, toepassings- en duurzaamheidsmogelijkheden van PlusWonen zijn vrijwel onbegrensd. Of het nu gaat om appartementen, rijwoningen of vrijstaande villa’s, klassiek of modern, voor ieder stedenbouwkundig plan biedt het concept een pasklaar antwoord. Een antwoord waarin betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid doorklinken.

“Voor PlusWonen hebben wij een eigen template gebouwd op basis van het online BIM platform TheModus”

“Voor PlusWonen hebben wij een eigen template gebouwd op basis van het online BIM platform TheModus”, aldus Harro. “Wij zijn hierdoor in staat om in slechts twee weken ca. 20 woningen te modelleren, na welstandsgoedkeuring van de bouwaanvraagstukken van een project. Dit is inclusief de verkooptekeningen!

Ook zijn wij met het PlusWonen concept in staat om heel snel, verschillende verkavelingsopties uit te werken voor onze eigen projectontwikkeling of in een tenderfase. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor een tender project in slechts drie dagen tijd twee verschillende opties uitgewerkt met verschillende woningtypes en aantallen. Daarnaast hadden we dankzij het PlusWonen concept ook heel snel inzicht in de projectkosten en konden we in een korte tijd het project prachtig visualiseren.”

Lees meer over onze TheModus Suite 

louis-scheepers-plus-wonen-4-1280

Consistente tekeningen in elke fase

De TheModus template en de online projectbrowser in TheModus zijn zo opgebouwd dat er consequent wordt gewerkt in één werkomgeving. Harro: “Per fase zoals VO, DO, uitvoerings- en kopersfase hebben we views en schedules aangemaakt waardoor we altijd consistente tekeningen hebben per fase. Zodra de woningen in de situatie zijn geplaats wordt het project geüpload naar TheModus, waarna de constructeur het model daar oppikt om vervolgens de fundering en andere constructieve gegevens toe te voegen.

Van elke woning (elke kavel) maken we een apart model. Hierdoor kunnen we de specifieke wensen per kavel eenvoudig bijhouden en direct na een verkoopgesprek in het model bijwerken. De koper ontvangt van ons het 3D model van het betreffende kavel. Via een viewer kunnen zij dan thuis op hun gemak de woning bekijken.

Het grote voordeel van deze werkwijze is dat koperswensen meteen verwerkt kunnen worden en elke partij altijd beschikt over de meest recente en juiste informatie. Hierdoor vindt er een constantere informatiestroom plaats en dus veel minder versnippering en verspilling.

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld