Naar hoofdinhoud

Kusters Engineering

Dubbele omzet dankzij Product Kennis Management

"Dankzij de aanpak van Cadac Group, op basis van in de praktijk bewezen best practices, hoeven wij het wiel niet opnieuw uit te vinden!"

Bij Kusters Engineering draait alles om geld! Letterlijk, want zij verdienen het door het te vernietigen. Waar voor de meesten geld slechts een betaalmiddel is, is dit voor Kusters Engineering een product met een levenscyclus. Met hun machines wordt in circa 250 landen, en bij zo’n 75 centrale banken wereldwijd, papier- en muntgeld vernietigd met een snelheid van maar liefst 1 miljoen biljetten per uur.

Het bedrijf zit momenteel in een transitie. Het nieuwe Kusters Engineering moet staan voor een innovatieve, zelf ontplooiende organisatie. Onder de noemer ‘Kusters 4.0’ wil het bedrijf uiteindelijk met hetzelfde aantal indirecte mensen de omzet kunnen verdubbelen.

Youtube thumbnail

Hoe men dit gaat bereiken?

Richard Geerdink, Business Development Manager bij Kusters Engineering: “Door flink te investeren in innovatie (engineering) en standaardisatie, om daarmee om te kunnen schakelen van een sterk Engineering To Order (ETO) bedrijf naar een projectgericht Configure To Order (CTO) bedrijf. Daarbij willen we tegelijkertijd alle productkennis vastleggen. Daar zijn uiteraard hulpmiddelen bij nodig, denk aan de juiste CAD software (Autodesk Inventor), maar bovenal een krachtige centrale kluis om al onze kennis in vast te leggen (Autodesk Vault).”

Samen met Cadac Group tillen wij Product Data management naar een hoger niveau, ofwel Product Kennis Management voor de gehele organisatie.

Richard Geerdink

Business Development Manager -Kusters Engineering

consultancy-1280

Implementatiepartner

In onze zoektocht naar de beste implementatiepartner kwamen we al snel bij Cadac Group terecht. Vanuit eerdere werkzaamheden wist ik wat ik kon verwachten en dat zij deze verwachtingen ook waar kunnen maken. Zij zijn dan ook binnen ‘Kusters 4.0’ verantwoordelijk voor software, consultancy, training en zelfs een stuk project management.

We wilden in principe geen maatwerk oplossingen. Dit sluit perfect aan op de best practice aanpak van Cadac Group, ofwel implementeren op basis van de ervaringen die zij de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan in de markt. Zij weten wat werkt, en wat niet. Zo hoeven wij het wiel niet opnieuw uit te vinden. Cadac Group heeft hun kennis en ervaring gebundeld in Cadac NXTdim voor meer productiviteit voor Engineers en in Cadac Organice Vault voor een standaard inrichting van Vault Professional.

paul-kusters-1280

De juiste 3D CAD software

Kusters Engineering heeft er voor gekozen om Inventor in te zetten voor het ontwerp van hun machines. Deze 3D CAD software biedt namelijk ook naadloze integratie met Autodesk Vault om de kennis optimaal te borgen voor de rest van de organisatie.

“Inventor wordt niet alleen gebruikt voor engineering, ook voor verkoopdoeleinden. De modellen worden ingeladen in Autodesk Showcase om prachtige visualisaties, animaties en video’s te maken die helpen klanten over de streep te trekken om voor onze oplossingen te kiezen.”

Lees meer over Autodesk Inventor

kusters-geldversnipperaar-1280

Product kennis management

Alle kennis zit nu nog in de hoofden van onze mensen. We zoeken ons suf naar gegevens en veel werkzaamheden zijn repetitief. Dat kan een stuk slimmer! Hoe? Door alles vast te leggen in een PDM systeem en gebruik te maken van handige tools, ofwel slimme productiviteitsverhogende software om repetitieve taken te automatiseren.

Voor het vastleggen van alle kennis rondom de ontwikkeling van onze producten hebben wij gekozen voor Autodesk Vault Professional. Dit is een zeer krachtig Product Data management systeem om alle knowhow, (project)documenten, goed vast te leggen. Dus niet alleen het CAD model, ook documenten zoals montagevoorschriften. Het grote voordeel is dat de kennis vastligt en zeer snel vindbaar is, ook binnen andere afdelingen in onze organisatie. Samen met Cadac Group tillen wij Product Data management naar een hoger niveau, ofwel Product Kennis Management voor de gehele organisatie.

Lees meer over product data management

De volgende stap? Configure to Order!

Met de juiste CAD tools, en de centrale kluis voor onze kennis, zijn we er nog niet. Om onze producten tegen de beste prijs en de beste levertijd te kunnen leveren gaan we straks aan de slag om de omslag te maken van Engineering to Order (ETO) naar Configure to Order (CTO).

We zijn momenteel dan ook bezig om onze producten hiervoor geschikt te maken. Met Cadac NXTdim Configurator kunnen we straks onze product decomposities vertalen naar handige ‘invulschermen’, waarmee we met en voor onze klanten machines geheel naar wens kunnen samenstellen op basis van onze randvoorwaarden.

Lees meer over CPQ

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kies een locatie

Europa

Wereld