Iv-Consult

Vertrouwt voor zijn ‘specials’ op Autodesk Inventor

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Iv-Consult

Ingenieurs- en adviesbureau
Iv-Consult verleent als ingenieurs- en adviesbureau diensten ten behoeve van de voorbereiding en realisatie van gebouwen en gebouwgebonden installaties. Het bureau is werkzaam in diverse sectoren waaronder zorg & ziekenhuizen, industriële huisvesting, wonen, kantoren & bedrijfshuisvesting, onderwijs, overheid en parkeergarages.

Marktleider
Ingenieursbureau Iv-Consult is marktleider op het gebied van detailontwerp van staalconstructies. Naast de hoofdvestiging in Papendrecht heeft Iv-Consult vestigingen in Almere en Kuala Lumpur. Het internationaal opererende ingenieursbureau houdt zich voornamelijk bezig met bijzondere constructieve, mechanische en logistieke projecten. De projecten omvatten o.a. industriële gebouwen, transportsystemen, amusementsattracties en het logistieke en bouwkundige ontwerp van complete container- of kolenterminals en scheepswerven.

Lees meer

Dankzij een 3D-model kan de ontwerper niet alleen beter zijn werk doen, maar heeft hij ook een veel bruikbaarder communicatiemiddel naar de opdrachtgever.

iv-consult-great-beijing-wheel.jpg

Specials

Een aparte categorie vormen de ‘specials’, bijzondere projecten die hoge eisen stellen aan de ingenieurs van het bureau. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn het 135 meter hoge beroemde reuzenrad ‘The London Eye’ en ‘The Beijing Great Wheel’, een vergelijkbaar reuzenrad maar dan 208 meter hoog, waarvoor Iv-Consult het ontwerp verzorgde.

Ook werkte het bedrijf aan de ‘Rotating Tower’ in Dubai, een wolkenkrabber waarvan elke verdiepingsvloer onafhankelijk van de andere vloeren om een gemeenschappelijke verticale as kan draaien. De 3D-modellen zorgen ook in die afdeling voor een beter inzicht, aangezien we de machines aan alle kanten moeten kunnen bewerken in onderling verband.”

Kwaliteit en klantgerichtheid

Iv-Consult heeft voor zichzelf de lat hoog gelegd wat kwaliteit en klantgerichtheid betreft. Ook de markt stelt steeds hogere eisen, en door de projectkeuze van het ingenieursbureau moet ook over de hele wereld worden geopereerd. Volledige, correcte en eenduidige informatievoorziening is daarbij een eerste vereiste. De CAD-software van Autodesk helpt daarbij een handje.

ìv-consult-rotating-tower.jpg

Digital Prototyping met Inventor

Voor de werktuigbouwkundige ontwerpen heeft Iv-Consult tot 2002 uitsluitend gebruik gemaakt van AutoCAD, maar sindsdien is het aantal ontwerpen dat in het driedimensionale Autodesk Inventor wordt uitgevoerd steeds groter. Van de nieuwe werktuigbouwkundige projecten wordt momenteel zo’n 75% uitgewerkt in Autodesk Inventor.

Voor de sterke focus op Inventor is een aantal redenen te geven. Overzicht en inzicht zijn cruciaal bij complexe projecten. Dankzij een 3D-model kan de ontwerper niet alleen beter zijn werk doen, maar heeft hij ook een veel bruikbaarder communicatiemiddel naar de opdrachtgever. 

ìv-consult-beijing-great-wheel.jpg

Fysieke prototypes niet meer nodig

Een andere reden is dat Iv-Consult voor de berekeningen in de FEA-pakketten een 3D-model nodig heeft, dat via Inventor direct voorhanden is. Bovendien geldt dat Digital Prototyping de ingenieurs veel voordeel oplevert. Het is namelijk mogelijk om een project te ontwerpen, visualiseren, analyseren en simuleren zonder dat er een of meerdere, vaak zeer dure, fysieke prototypes aan te pas hoeven te komen.

Iv-Consult gebruikt naast Inventor nog altijd een paar pakketten AutoCAD. Er is echter wel een voortdurende tendens om geheel op 3D over te gaan. Met Autodesk Inventor is Iv-Consult goed toegerust voor de toekomst. Het pakket heeft zijn nut zowel in het engineeringtraject, als kostenbeperkende factor en in de communicatie naar derden ruimschoots bewezen.

Meer over Autodesk Inventor

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Digital Prototyping voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?