Indesit

Indesit Company heeft zijn ontwerpworkflows sterk kunnen optimaliseren

Over Indesit

’s Werelds toonaangevende fabrikant van keukenapparatuur
Indesit Company, opgericht in 1975 door de Italiaan Vittorio Merloni, wordt beschouwd als een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van keukenapparatuur. Het productportefeuille omvat innovatieve en stijlvolle wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten, diepvriezers, ovens, fornuizen en kookplaten. Indesit Company bezit verschillende grote merken, waaronder Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès, en telt wereldwijd 17.000 medewerkers, 17 fabrieken en 24 bedrijfsfaciliteiten.

Dankzij Autodesk besparen we 60% tijd
Autodesk Alias en Autodesk Showcase stellen Indesit Company in staat om nieuwe keukenapparatuur te ontwerpen en geïnformeerde beslissingen te nemen over het design aan de hand van digitale prototypes. Daardoor bespaart het bedrijf tot wel 60% tijd.

Lees meer

Deze Autodesk-applicaties zijn de ideale oplossing omdat ze aan alle eisen voldoen. Door het revisiebeheerproces te centraliseren, kunnen ontwerpers oppervlakken, afwerkingen en materialen sneller aanpassen, waardoor het hele ontwerpproces dynamischer verloopt.

Giacomo Pittalis

Virtual Reality Lab Specialist - Indesit Company
Silhouet

Belangrijkste voordelen

Autodesk Alias en Showcase bieden Indesit veel voordelen:

USP Snellere besluitvorming

Snellere besluitvorming

Geïnformeerde beslissingen nemen over het design aan de hand van digitale prototypes.

USP Hogere productiviteit

Hogere productiviteit

Tot 60% tijd besparen.

USP Efficiëntie

Efficiëntie

Efficiëntere processen en effectievere conceptualisatie van nieuwe productontwerpen.

indesit-albacina.jpg

De uitdaging

Innovatie is vanaf het allereerste begin een topprioriteit geweest bij Indesit Company. Er is dan ook altijd veel aandacht besteed aan het creëren van producten met een meerwaarde voor de consument en het promoten van duurzame groei voor Indesit. Om nieuwe features te ontwikkelen en de prestaties van bestaande producten te verbeteren, moet er snel worden gereageerd op de vraag vanuit de markt en moeten kansen die voortkomen uit onderzoek en nieuwe technologieën worden aangegrepen. De ontwerpers van Indesit streven ernaar om apparatuur te ontwikkelen die superieure prestaties levert met gebruiksvriendelijke, intuïtieve en degelijke technologieën.

De divisie Innovation and Technology van Indesit draagt uitmuntendheid hoog in het vaandel. Het hoofddoel van deze divisie is het doen van onderzoek naar nieuwe materialen, duurzame productietechnologieën, innovatieve was- en conserveringsmethoden, akoestiek en trillingen, elektronica- en communicatietechnologieën, energiebesparende concepten en ideeën voor geavanceerde en ergonomische gebruikersinterfaces. Omdat effectief design en innovatie hoog in het vaandel staan, was er software nodig die de efficiëntie in alle fasen van de ontwikkeling en bij de daadwerkelijke uitvoering van nieuwe producten zou verhogen.

Kortere ontwikkelingstijd voor producten

“De beslissing om een innovatieve applicatie voor het simuleren van oppervlakten met een aantal zeer interessante features te implementeren, werd bespoedigd vanwege de noodzaak om de productontwikkeling te verkorten en alle resources te stroomlijnen, en tegelijkertijd alle processen, van de conceptualisatie tot en met de design review, te verbeteren”, legt Paolo Faraldi, Materials and Manufacturing Technologies Manager, uit.

De oplossing

Indesit Company koos voor Autodesk-software vanwege het potentieel en de schaalbaarheid van de software, maar ook vanwege de enorme betrouwbaarheid van het Autodesk-productportfolio op het gebied van industrieel ontwerp. Autodesk Alias werd gekozen vanwege de uitgebreide mogelijkheden om oppervlakten te simuleren in de conceptuele fase. Autodesk Showcase werd gekozen voor presentaties van nieuwe producten en vanwege de real-time features tijdens de design review-fase.

Dankzij de enorme flexibiliteit van zowel Autodesk Alias als Autodesk Showcase kunnen de ontwerpers van Indesit realistisch in beeld brengen hoe een product er uit zal zien – inclusief diverse ontwerpvariaties door talloze verschillende kleuren, afwerkingen en settings te definiëren – zonder een fysiek prototype te maken.

indesit-italy.jpg
indesit-cooking.jpg

Het resultaat

Indesit Company heeft zijn ontwerpworkflows sterk kunnen optimaliseren. Gewapend met Autodesk Alias en Autodesk Showcase besparen de ontwerpers van Indesit maar liefst 60% tijd in de conceptuele fase en 50% tijd bij het ontwikkelen van prototypes.

Mogelijke problemen komen al vroeg in het ontwerpproces aan het licht door het virtueel testen van ontwerpopties, waardoor de ontwerpers zich kunnen concentreren op hoe het apparaat er uit komt te zien. Daarnaast kunnen de teamleden nu in alle fases van het proces zowel lokaal als op afstand heel eenvoudig gegevens uitwisselen en betrouwbare beslissingen nemen, waardoor het design review-proces efficiënter en economischer verloopt.

Meer expertise

“Door Alias en Showcase in te zetten voor ons ontwerpproces hebben we onze expertise flink kunnen uitbreiden. En dat is heel belangrijk voor Indesit, aangezien we er voortdurend naar streven om onze kennis en expertise op het gebied van design verder uit te breiden”, vertelt Giacomo Pittalis, Indesit Virtual Reality Lab specialist.

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?