ICS Spiral Freezers

Sneller en slimmer werken in Inventor

Download gratis trial Bekijk gratis webinar

Toonaangevend specialist in spiraalvormige koelsystemen

Wereldwijd aanwezig
ICS Spiral Freezers is al meer dan 30 jaar specialist in het ontwerpen en produceren van spiraalvriestorens, spiraalvormige koelsystemen, voor de voedingsmiddelen industrie en met name de bakkerijbranche. Ondanks de vele meters transportband zijn deze 'torens' de meest compacte vorm om producten te koelen, diepvriezen of te laten rijzen. Ze worden hoofdzakelijk geleverd in Europa, maar de spiraaltorens zijn wereldwijd te vinden.

Focus op efficiënte engineering
De machines worden van A tot Z inhouse ontwikkeld en zijn allemaal klantspecifiek. Elke klant heeft zo zijn eigen wensen wat betreft bandlengte, breedte, invriestijd, type producten, etc. Maatwerk engineering is altijd een uitdaging en tijdrovend. Om dit aan te pakken worden de klantspecifieke oplossingen toch zoveel mogelijk gestandaardiseerd. Binnen de standaard variëren scheelt veel engineeringtijd. Daarnaast is het gebruik van de juiste tools natuurlijk ook essentieel. Ze maken dan ook al jarenlang naar volle tevredenheid gebruik van Autodesk Inventor in combinatie met de door Cadac ontwikkelde tijdbesparende Inventor tools, gebundeld in NXTdim Inventor.

Lees meer

NXTdim Inventor bevat een essentiële bundel tools voor alle bedrijven die sneller en efficiënter willen engineeren.

Alex van der Ree

Engineer - ICS Spiral Freezers
Silhouet

Meer toegevoegde waarde dankzij tijdbesparende engineering tools

Alex van der Ree, Engineer bij ICS Spiral Freezers: "Cadac levert niet alleen software, zij bieden ook veel toegevoegde waarde. Niet alleen in service en support, maar ook in ontwikkeling van extra tools bovenop standaard Autodesk software.

Net als Cadac willen wij ook naar onze klanten toegevoegde waarde bieden. Processen die niet bijdragen aan dit doel proberen we zoveel mogelijk te beperken en te automatiseren. Dat is ook waar NXTdim Inventor in beeld komt. Met deze bundeling handige engineering tools besparen we enorm veel tijd op tijdrovende, repeterende handelingen tijdens onze engineering. Ik kan NXTdim Inventor dan ook aanraden aan alle bedrijven met een engineeringafdeling!"

Bezoek de website van ICS Spiral Freezers
nxtdim-inventor-ics-spiral-freezers-4.jpg
nxtdim-inventor-ics-spiral-freezers-2.jpg

NXTdim Inventor gebruiker van het eerste moment

“NXTdim Inventor bundelt iets meer dan 30 Inventor tools, van kleine handigheidjes tot robuuste time savers. Denk aan handige features zoals 'Update Drawings' voor het automatisch bewerken en controleren van tekeningen, of 'Foldlines' voor het eenvoudig plaatsen van vouwlijnen, en 'Upscale & Downscale' voor aanpassen van views en papierformaten. De meeste tools zetten we wel in, maar er zijn er twee die echt overuren draaien.

De eerste is de Batch Publish Manager voor het automatisch samenstellen van de tekeningpakketten voor onze partners die het laswerk en de constructie op zich nemen. Als tweede hebben we de property Editor als standaard ingesteld ter vervanging van het standaard Inventor 'iProperty' venster.”

Ontdek NXTdim Inventor

Meer dan 80% tijdbesparing op publiceren

“Met de NXTdim Inventor Batch Publish Manager print en publiceer je Inventor tekeningen sneller dan ooit. Een gemiddelde constructie bestaat bij ons uit zo'n 150 tot 200 plaatwerkonderdelen met daarbij 75 tot 100 samenstellingen.

Publiceren van deze tekeningen was voorheen een tijdrovende klus, alles handmatig verzamelen, 1 voor 1 openen en opslaan in verschillende bestandsformaten. Deze tool bundelt alle tekeningen en plaatwerkonderdelen in een project en publiceert deze automatisch naar de gewenste formaten (PDF, DXF, DWG, etc.). Wat eerst zeker een dag werk kostte, is nu binnen een uur geregeld! De tijd die we over houden kunnen we nu besteden aan zaken die echt waarde toevoegen voor onze klanten.”

Probeer gratis de NXTdim Inventor Batch Publish Manager
nxtdim-inventor-ics-spiral-freezers-3.jpg
nxtdim-inventor-ics-spiral-freezers.jpg

Uniforme werkwijze en foutloze werkvoorbereiding

“De NXTdim Inventor Property Editor brengt alle iProperties samen in 1 handige dialoogbox en verschijnt automatisch wanneer een onderdeel of samenstelling voor het eerst wordt aangemaakt. Die tool hebben aangepast naar onze behoefte met verplichte velden voor projectnummer, omschrijving, afwerking en categorie zoals maatwerk, draai- of freeswerk, afwerkingsniveau, inhouse assemblage, lassamenstelling, etc.).

Dankzij de Property Editor feature werken onze engineers allemaal op dezelfde, uniforme wijze. Daarnaast levert dit ons enorm veel tijdwinst op bij werkvoorbereiding, want alle opgegeven meta data komt netjes terug in de BOM-lijsten.”

Download direct een gratis trial

Slimmere engineering? Dat kan al vanaf 25,- p/m

Op basis van jaren ervaring in uw branche hebben wij meer dan 30 aanvullende features ontwikkeld voor Autodesk Inventor. De tools zijn direct beschikbaar in uw Inventor ribbon. Het resultaat? U ontwerpt sneller en efficiënter dan u ooit had gedacht.

Ook sneller en slimmer ontwerpen in Autodesk Inventor?

Stel een vraag Bekijk gratis webinar

Gerelateerde verhalen

Lees meer succesvolle projecten bij toonaangevende klanten

Meer cases

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap