Goudsmit Magnetic Systems

Verdubbeling van de winst door optimalisatie en standaardisatie

De uitdaging

Goudsmit Magnetics is met meer dan 55 jaar ervaring een van de meest vooraanstaande magneetproducenten ter wereld. Vanuit het hoofdkantoor in Waalre vindt de ontwikkeling, engineering en productie plaats van magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken wereldwijd.

Optimalisatie en standaardisatie
In 2009 liep door de economische crisis voor het eerst sinds 1959 de omzet terug bij Goudsmit Magnetics. Daarnaast had het bedrijf te kampen met een te lage leverbetrouwbaarheid. Het moest dus anders! Het Lean Traject werd geïnitieerd en het bedrijf wist het voor elkaar te krijgen om in 2013 met gelijkblijvende omzet haar winst te verdubbelen. Hoe? Door optimalisatie en standaardisatie van processen en workflows.

Planbare organisatie
De focus kwam te liggen op tijd. Een vloeiende workflow van offerte tot levering, met minimale interne wachttijden en maximale inzet van capaciteit. Jurgen Beks, Operations Manager: “In een ‘war room’ hebben we al onze informatie en productiestromen in kaart gebracht, waarna we en een viertal stuurgroepen hebben opgericht voor planning, productie, first-time-right info en standaardisatie. Afzonderlijk van elkaar kwamen zij al snel tot inzicht dat de werkprocessen volledig op de schop moesten voor een beter planbare organisatie.”

Lees meer

We hebben nu 100% controle en up-to-date inzage in welke orders lopen en krijgen direct antwoord op onze vragen omtrent orderstatus.

Ad Jacobs

Technical Director - Goudsmit Magnetics
Silhouet

Standaardisatie & automatisering

Binnen engineering Naast het gestructureerd vastleggen van productspecificaties is bij de engineeringafdeling fors geïnvesteerd in standaardisatie, product configuratoren en Product Data Management (PDM) software. Autodesk Vault voor het centraal beheren van productinformatie en revisie- en versiebeheer.

“Omdat we zelf niet meer opnieuw het wiel wilden uitvinden hebben wij gekozen voor de NXTdim Best Practice van Cadac Group. Implementatie, ontwikkeling en onderhoud hoeven we nu eindelijk niet meer zelf in huis te doen, wat ons veel tijd en kosten bespaart. Daarnaast hebben we de PDM visie en het productdenken van Cadac Group overgenomen, wat nu centraal staat in onze hele organisatie.”

Lees meer over onze PDM Best Practice

Goudsmit magnetics Waalre - Magnets and magnetic systems

goudsmit-magnetic-systems-4.jpg

Meer tijd voor R&D en innovatie

Ad Jacobs, Technical Director: “Voorheen ging er met regelmaat het een en ander fout doordat verkopers, productie en toeleveranciers werkten met niet actuele ontwerpinformatie. Nu moet een engineer zijn ontwerp eerst vrijgeven voordat de overige afdelingen er mee aan de slag kunnen (first-time-right info).

Waar ERP vroeger heilig was voor de hele organisatie, is nu CRM in het verkoopproces, PDM in het ontwerpproces en ERP in het productieproces leidend. Rob Heeren, Application Manager, voegt daaraan toe: “Elk systeem heeft nu zijn eigen vastgelegde procedures en toegevoegde waarde binnen de organisatie. We merken dat engineering dankzij PDM weer tijd over heeft voor R&D en productverbeteringen. PDM levert ons dus meer op dan alleen besparing in manuren.”

Geautomatiseerd inkopen

Rob Heeren: Juiste versies, revisies en werken met door engineering vrijgegeven tekeningen is niet alleen belangrijk voor productie. Ook bij het inkoopproces is dit essentieel. Ook hier hebben we flink stappen gezet met de ontwikkeling van een inkoop portaal.

’s Ochtends hoeven onze inkopers slechts een blik te werpen op de nieuwe orders en deze met één druk op de knop te versturen naar onze toeleveranciers (ca. 100). Deze ontvangen geautomatiseerd een email met daarin een link naar het inkoop portaal, waar ze de order inclusief alle documentatie en tekeningen kunnen inzien, accepteren of afkeuren. Doordat het inkoop portaal realtime gekoppeld is aan het PDM systeem is er geen discussie meer over wat nu de nieuwste versie is van een tekening. Dit bekent dus een einde aan over en weer sturen van bestanden en emailverkeer wat niet traceerbaar en beheersbaar is. 

goudsmit-magnetic-systems-3.jpg
goudsmit-magnetic-systems-1.JPG

Snel, efficiënt en vooral betrouwbaar

Het inkoop portaal maakt het gehele orderproces helder en inzichtelijk. Ad Jacobs: We hebben nu 100% controle en up-to-date inzage in welke orders lopen en krijgen direct antwoord op vragen zoals: Heeft de leverancier de opdracht bekeken? Gaat die er wat mee doen? Wat is de orderstatus?, levertijd?, etc, etc. Heel visueel met kleurcoderingen en slimme filtermogelijkheden.”

Jurgen Beks: “Waar voorheen elke order als uitzondering werd behandeld, kunnen we nu onze aandacht focussen op orders die daadwerkelijk bijzonder zijn. De rest loopt vanzelf. Onze inkopers zijn dus niet meer bezig met traceren van de orderflow (in allerlei excel sheets), maar identificeren van bottlenecks. In plaats van bestellen zijn onze inkopers nu echt aan het inkopen en bezig met onderhandelingen op hoger niveau. Waar we voorheen drie man fulltime nodig hadden om het orderproces bewaakten, is dat er nu één.”

Een schat aan informatie voor toeleveranciers

Al onze toeleveranciers maken gebruik van het inkoop portaal. Zij ervaren dit ook als een geweldige stap vooruit. Het biedt hen dan ook een schat aan informatie, die ook nog eens up-to-date is. Zonder in hun eigen systemen te hoeven kijken, weten zij precies wat ze moeten leveren, hoeveel, binnen hoeveel tijd, tegen welke prijs, welke orders openstaan, en kunnen zij de juiste (door engineer vrijgegeven) versie van de tekeningen downloaden.

goudsmit-magnetic-systems-2.jpg
goudsmit-magnetics-grippers.jpg

De volgende stap

Processen zijn nu geautomatiseerd. Er is een optimale flow in het gehele bedrijf. Productietijden zijn gehalveerd en de leverbetrouwbaarheid is van 50-60% gestegen naar 95%. “Doordat we meer grip en inzicht hebben in onze engineering en inkoopprocessen, werken we veel efficiënter, doen we meer met minder mensen. De volgende stap? Een papiervrije productie en factuurafhandeling, zodat ook productie altijd met de laatste versie en revisie werkt.

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?