Goudsche Machinefabriek

De vele voordelen van 3D-CAD met Inventor

Over de Goudsche Machinefabriek

GMF is in de 99 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een onderneming met ruim 170 medewerkers. In Waddinxveen werken 150 mensen en verder verspreid over de wereld in verkoopkantoren met enkele ondersteunende engineers. De zelf ontwikkelde producten vinden hun weg over de hele wereld: ruim negentig procent van de jaarlijkse omzet wordt gerealiseerd door export. GMF-Gouda levert installaties voor de chemische- en voedingsmiddelenindustrie, zoals walsdrogers, koelwalsen, peddeldrogers, stoomschillers en disc pastillatoren. Een paar bekende afnemers zijn Nestlé, Bayer en BASF.

Lees meer

Vooral de Inventor renderingen en animaties worden enthousiast ontvangen door iedereen binnen het bedrijf, maar ook door de klanten.

Serafin Illera

Manager Engineering - Goudsche Machinefabriek
Silhouet

Werken bij ANDRITZ (Voorheen GMF) Gouda

Keuze voor Inventor

Sinds enige tijd is GMF bezig met de implementatie van Inventor vanwege de vele voordelen van 3D-CAD. Serafin Illera vertelt over de keuze. Serafin Illera, manager engineering department, vertelt: “Het is nog steeds een typisch familiebedrijf, van de familie Hupkes. Het heeft ook nog steeds de sfeer daarvan: met de zorg en het sociale aspect. Een sfeer die we graag zo houden.”

Illera: “De afdeling Engineering bestaat uit twaalf medewerkers, voornamelijk mechanische engineers en een paar elektrische engineers. We werkten met LogoCAD in 2D maar hoorden twee jaar geleden dat de ontwikkeling daarvan was stopgezet. Toen waren we ons al een tijdje aan het oriënteren op 3D, een aantal pakketten hebben we vergeleken, waaronder Inventor; dat hebben de engineers zelf gedaan want zij moeten er immers mee werken. De keuze viel op Inventor ook omdat het zo wijd verspreid is, veel toeleveranciers gebruiken het. Zo kwamen we in contact met de Cadac Group.

Meer over Autodesk Inventor

Van 2D naar 3D

De belangrijkste redenen om op 3D over te stappen waren de volgende. We beogen ermee om het doorvoeren van wijzigingen te vereenvoudigen. Een wijziging in 2D loopt niet door in andere tekeningen die ermee gecombineerd moeten worden, in een 3Dmodel wél. We hebben veel gecompliceerd plaatwerk, dat kon bijna niet meer in 2D, door de ingewikkelde vormen en oppervlakken. De Eindige Elementen Analyses moesten we steeds uitbesteden, dat deden we liever in eigen huis.

En de vierde reden was de motivatie van de medewerkers; ze vinden het veel leuker en uitdagender in 3D. Voor het Product Data Management (PDM) hadden we zelf ontwikkelde software, elk bedrijf heeft namelijk zijn eigen wensen op dat gebied. Ook de nieuwe PDM-software ontwikkelen we daarom zelf, zodat het precies past in ons bedrijf.” 

gmf-gouda.jpg
gmf-gouda-2.jpg

Beter inzicht

“Inventor wordt nu tot ieders tevredenheid ingezet voor het plaatwerk, de analyses en berekeningen en de renderingen en animaties die de sales-afdeling gebruikt. Vooral die renderingen en animaties worden enthousiast ontvangen binnen het bedrijf, maar ook door de klanten. Verder zijn we nu nog selectief, wat niet in 2D kan, gebeurt in Inventor, tegen het einde van het jaar is het integraal en overal ingevoerd. Alle engineers hebben hun opleidingen bij Cadac al afgerond en de implementatie loopt goed met de steun van Cadac.”

Als laatste wil Illera nog kwijt: “Een duidelijk voordeel van de nieuwe werkwijze is de ‘collisie-detectie’, als elementen elkaar gaan raken is dat meteen duidelijk. Dat voorkomt dat je in een later stadium moeilijk door te voeren wijzigingen tegenkomt.”

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat 3D CAD voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?