Gemeente Ooststellingwerf

Weer aan de slag dankzij het BGT Traineeship van Cadac Group

Neem contact op Aanmelden nieuwsbrief

Het BGT Traineeship biedt nieuwe mogelijkheden

Na een stage tijdens zijn HBO studie heeft Rutger de Lange ongeveer 8,5 jaar als stedenbouwkundig tekenaar in de Ruimtelijke Ordening (RO) bij een stedenbouwkundig adviesbureau gewerkt. De RO heeft eind 2013 een flinke klap gekregen door de economische crisis. “vanwege bezuinigingen kwam ik helaas thuis te zitten, maar via een interessante vacature van Cadac Group kon ik gelukkig snel starten aan hun Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Traineeship begin 2014”, aldus Rutger.

Via de trainingen en stages van het traineeship ben ik terecht gekomen bij een mooi project van de Gemeente Opsterland. Daar heb ik ongeveer een jaar gewerkt in Gorredijk, het grootste dorp in deze gemeente. Zij werken nauw samen met de gemeenten Weststellingwerf en Ooststellingwerf. Voor die laatste ben ik nu werkzaam op de locatie Oosterwolde.

Lees meer

Toen het door de economische crisis lastig was om werk te vinden in de Ruimtelijke Ordening, heeft Cadac Group mij enorm geholpen door me op te vangen en aan het werk te helpen. Daarvoor ben ik hen erg dankbaar!

Rutger de Lange

BGT / BOR gegevens beheerder - Gemeente Opsterland, Oost- en Weststellingwerf
Silhouet

BGT in 3 minuten

Transitie naar de BGT

Ik heb me de afgelopen 2,5 jaar beziggehouden met de BGT. In 2014 zaten de gemeentes volop in de transitie naar de BGT. In de opbouwperiode waren veel ‘handjes’ nodig. We begonnen met twee medewerkers en zijn gegroeid naar een team van zo’n 8 personen.

Ik heb met dit team gewerkt aan de opbouw van de BGT. Naast de BGT tekenwerkzaamheden kreeg ik ook een technisch coördinerende rol, dankzij opgedane ervaring uit het verleden en de trainingen van Cadac Group. Denk aan inrichten van de BGT database, software ondersteuning, beheer van de project data en het klaarzetten van de bronbestanden voor het opbouwen van de kaart. Daarnaast onderhield ik de contacten met de Landelijke Voorzieningen (LV) en zorgde ik dat alle deelgebieden aangeleverd werden.

Gratis BGT Traineeship

Tijdens de BGT Transitie organiseerde Cadac Group enkele succesvolle BGT Traineeships. Cadac Group heeft maar liefst 32 werkzoekende CAD tekenaars kosteloos opgeleid tot BGT medewerker. Wij zijn er ook erg trots op dat het merendeel nu nog steeds aan de slag is bij de Gemeente die wij geholpen hebben met de BGT transitie.

Voorbereiding van BGT beheer

In augustus 2016 hebben we het laatste deelgebied aan de Landelijke voorzieningen toegevoegd en hebben daarmee de transitie naar de BGT afgerond. Nu zijn we volop in ontwikkeling voor de beheersfase. Hiervoor werken we samen met andere gemeentes. Ik schuif daarvoor aan bij beheerders en landelijke overleggen, zoals de BGT Contactdagen. Hier bespreken we zaken als, hoe gaan we in de toekomst mutaties doorvoeren en wie heeft welke rol?

Ik ben nu druk bezig met het controleren van de data van de Beheer Openbare Ruimte (BOR) en BGT-data. Antea Group heeft voor ons een analyse gedaan op beide datasets. Nu is het aan ons om de verschillen weg te werken. Zodra het BGT-beheersysteem operationeel is, ga ik de BGT ook zelf aanpassen.

analyseverwerking-bor-gbi.png
detachering.jpg

Wat maakt werken voor Cadac Group zo interessant?

Toen de Ruimtelijke Ordening een klap kreeg vanwege de economische crisis, is Cadac Group in de bres gesprongen om mensen op te vangen en aan het werk te helpen. Ik ben hen ook erg dankbaar dat ik toch weer bij een Gemeente aan de slag kon gaan.

Ik heb ontzettend veel vrijheid en volg geregeld trainingen en online e-learning cursussen bij Cadac Group om zo helemaal bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap