Food Center Amsterdam

Over Food Center Amsterdam

Het Food Center Amsterdam (FCA) is een groothandelsmarkt voor de verkoop van verse producten bestemd voor onder meer winkeliers en restauranthouders voor Amsterdam en omstreken. Ook heeft het FCA een aantal mainportbedrijven met een landelijke distributie functie. Op het 22 hectare grote terrein huren, pachten of bezitten ruim 80 ondernemers een ruimte of een gebouw. Het FCA heeft een kleine 10.000 klanten en zo’n 2.500 mensen vinden er werk. In 2009 bestond het Food Center Amsterdam 75 jaar. 

Omdat het FCA het verkeer in de Amsterdamse binnenstad bemoeilijkt en dringend een opknapbeurt nodig heeft, is er een aanbesteding ten behoeve van de herstructurering gestart voor een duurzaam bedrijventerrein. Voor het beheer en de uitwisseling van documenten tussen het projectteam en externe marktpartijen werd gekozen voor Cadac Organice en Microsoft SharePoint in de Cloud.

Lees meer

Met de Cadac Organice Cloud Solution kunnen we grote documenten makkelijker inzien, zonder onnodig emailverkeer.

Carla van der Linden

Assistent Projectmanager Herstructurering - Food Center Amsterdam
Silhouet

Voordelen

Cadac Organice Suite biedt Food Centrum Amsterdam diverse voordelen:

USP Toegang tot documenten

Toegang tot documenten

Optimale toegankelijkheid van documenten.

USP Geen e-mail nodig

Geen e-mail nodig

Geen onnodig emailverkeer.

USP Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Inzicht in laatste, definitieve versie.

USP Samenwerken

Samenwerken

Met meerdere mensen tegelijkertijd werken.

USP Minder last op IT afdeling

Minder last op IT afdeling

Gehoste oplossing ontzorgt de eigen IT organisatie en infrastructuur.

Aanbesteding voor herstructurering

Carla van der Linden, Assistent Projectmanager: “De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om het FCA te herstructureren tot een modern en duurzaam bedrijventerrein. Om te komen tot de herstructurering is gekozen voor een aanbesteding volgens de Concurrentie Gerichte Dialoog. Bij deze vorm van aanbesteden geeft de gemeente in haar uitvraag slechts randvoorwaarden en ambities. Hierdoor blijft er veel ruimte voor creatieve ideeën.”

De aanbesteding is in volle gang. Er zijn drie consortia die deelnemen aan deze aanbesteding. Op 22 september 2011 heeft de gemeente de eerste inschrijvingen van de drie consortia ontvangen. De komende tijd buigt een Aanbestedingscommissie (AC) zich over deze plannen. Twee adviesteams adviseren de AC. Een adviesteam plankwaliteit en een adviesteam voor financiën, organisatie en juridische kwaliteit. Omdat de komende periode wordt gebruikt om de herstructureringsideeën samen met de consortia te optimaliseren, wordt de inhoud nog niet openbaar gemaakt. De planning is dat de consortia medio 2012 hun definitieve plannen indienen.

Animatie Herstructurering Food Center Amsterdam

Het Food Center Amsterdam: van enclave naar kloppend hart

Zoektocht naar documentbeheersysteem

Carla van der Linden: “Om te voorkomen dat er intensief emailverkeer ging ontstaan tussen alle partijen zijn we op zoek gegaan naar een documentbeheersysteem. Binnen de gemeente wordt hier een pilot voor gedraaid, maar vanwege tijdsdruk is gekozen voor een eigen oplossing.

Bij onze keuze speelde toegang tot het systeem voor de externe partners een belangrijke rol. Een oplossing op het gemeentelijke netwerk was in verband met beveiliging niet mogelijk. We hebben daarom gekozen voor Cadac Organice en Microsoft SharePoint in de Cloud. Alle partijen hebben met dit gehoste documentbeheersysteem eenvoudig toegang tot documenten en met het juiste beveiligingsniveau.”

Meer over Cadac Organice Suite

Inrichting en werkwijze

Voor de start van de implementatie werd met de consultants van Cadac Group nagedacht over de inrichting en werkwijze.

Carla van der Linden: “Vooraf het proces uitdenken heeft goed gewerkt. We hebben nu direct inzicht in de documenten en status van het project. Wel is gebleken dat de vooraf gedefinieerde workflows in de praktijk te gecompliceerd zijn. Dat had achteraf eenvoudiger gemoeten. Bij het inrichten van workflows is het belangrijk je af te vragen of je er in de praktijk ook daadwerkelijk zo mee om wilt gaan. Je moet het niet nodeloos ingewikkeld maken. De workflows worden nu herzien en nog beter afgestemd op de praktijk.”

food-center-amsterdam.jpg
food-center-amsterdam-1.jpg

Optimaal toegang tot documenten en informatie

De drie geselecteerde marktpartijen hebben hun gemaakte plannen in de gehoste SharePoint omgeving geplaatst. Daar zijn ze direct toegankelijk en inzichtelijk voor de adviesteams. Ook is altijd direct duidelijk wat de laatste en definitieve versie van een document is.

Carla van der Linden: “De Cadac Organice Cloud Solution geeft ons optimale toegankelijkheid van documenten en informatie. Het is direct duidelijk wat de laatste en definitieve versie is van een document. We kunnen met meerdere mensen tegelijkertijd in het systeem werken en we voorkomen dat er intensief en onnodig emailverkeer tussen betrokken partijen ontstaat.”

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Make an appointment

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap