Fontijne Grotnes

Innovatie bij Fontijne Grotnes door vervanging CAD-software

Over Fontijne Grotnes

Wereldbreed marktleider
Ooit begonnen met het repareren en installeren van motoren in schepen, richt Fontijne Grotnes zich tegenwoordig voornamelijk op fabrikanten van velgen voor de automobielindustrie. Aan deze bedrijven worden machines geleverd voor de vervaardiging van metalen personenauto- of vrachtwagenvelgen. Fontijne Grotnes is hierin wereldbreed marktleider.

Ook buiten Europa
De meeste klanten zijn gehuisvest in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. De automobielindustrie in landen als Iran, India, Korea en China is echter sterk in opkomst, waardoor ook daar markt is ontstaan voor velgenmachines.

Fabricage van machines
Hiernaast houdt Fontijne Grotnes zich bezig met de fabricage van machines voor de vervaardiging van dikwandige pijpen, platenpersen voor laboratoria en compactors voor radio-actief afval. Ook algemene metaalvervorming, waaronder shrinking en expanding, behoort tot het marktgebied van het bedrijf.

Lees meer

"Ik was er vanaf het begin van overtuigd dat de overstap van LogoCAD naar AutoCAD Mechanical een goede keuze was.”

Cees Knegt

Engineering Manager - Fontijne Grotnes
Silhouet
fontijne-grotnes-4.jpg

Industrieweg 21-syndroom

Efficiency-verhoging op de afdeling engineering. En wel zo snel mogelijk. Dat was de niet geringe taak die Cees Knegt meekreeg toen hij in oktober ‘02 werd aangesteld bij speciaal machinebouwer Fontijne Grotnes. De nieuwe manager was er meteen van overtuigd dat de vervanging van de aanwezige LogoCAD-software door AutoCAD Mechanical wel eens een belangrijke stap in de goede richting kon zijn.

Uit de woorden van Knegt blijkt al snel dat de efficiency-verbetering op de afdeling engineering niet alleen een kwestie was van de aanwezige software vervangen. Fontijne Grotnes heeft wel eens te maken met wat zij zelf het ‘Industrieweg 21-syndroom’ noemen. De naam slaat op het adres waar zij te vinden zijn en betekent zoiets als: niet verder kijken dan de neus lang is/het denken beter te weten dan een ander.

Misschien is dit ook een reden waarom er al zo veel jaren niet werd getwijfeld aan de efficiëntie van LogoCAD. De afdeling engineering van Fontijne Grotnes telde tot voor kort 37 medewerkers in vaste dienst. Hiervan waren er ongeveer veertien belast met het vervaardigen van detailtekeningen. Soms echter was het duimendraaien geblazen voor deze tekenaar constructeurs als er niet voldoende werk was. 

Inleenkrachten

Reden genoeg voor Knegt om bij de directie aan de bel te trekken. “Ik gaf aan dat het veel efficiënter zou zijn om bij pieken in de orderportefeuille gebruik te maken van inleenkrachten of uitbestedingen. Hierbij kwam echter meteen een probleem om de hoek kijken: er zijn niet veel inleenkrachten of ingenieursbureaus met ervaring op het gebied van LogoCAD. En dus hangt er een aardig prijskaartje aan het inhuren van deze mensen en ze zijn bijna nooit op korte termijn beschikbaar.

Natuurlijk kun je de ingehuurde medewerkers ook zelf wegwijs maken met LogoCAD, maar helaas kent dit systeem een lange leertijd en komen de kosten voor de opdrachtgever.” Knegt geeft echter wel toe dat de ingehuurde krachten ook met AutoCAD Mechanical niet meteen aan de slag kunnen. Dit heeft te maken met de nieuwheid van het pakket. Toch is de inwerkperiode volgens de manager aanzienlijk korter dan met LogoCAD. 

fontijne-grotnes-5.jpg
fontijne-grotnes-3.jpg

Discussie

Knegt is duidelijk iemand die er geen gras over laat groeien. Over de overstap van LogoCAD naarAutoCAD Mechanical was geen discussie mogelijk. “De efficiency-verbetering moest binnen korte tijd worden bewerkstelligd”, vertelt de manager. “Daarom was er geen tijd voor oeverloos overleg, er moesten onmiddellijk keuzes worden gemaakt.

Natuurlijk kwamen er tekenaars naar me toe die vroegen: “Waarom AutoCAD Mechanical?” Ik antwoordde dan: “Weet jij een beter pakket dat voldoet aan de eisen die wij stellen?” Meestal kwam hierop geen antwoord.” Hij vervolgt: “ik heb de afgelopen tien jaar bij diverse bedrijven die werkten met producten van Autodesk goed om me heen kunnen kijken. Mijn ervaringen met deze software zijn zonder meer goed te noemen. Ik was er daarom vanaf het begin van overtuigd dat de overstap van LogoCAD naar AutoCAD Mechanical een goede keuze was.”

De Cadac Group heeft in de selectiefase intensief gesproken met de keyuser group. Omdat de hele migratie afgerond moest zijn in drie maanden is een complete projectplanning opgezet, inclusief opleidings- en begeleidingsplan. Deze werkwijze gaf de doorslag bij het besluit om het project te starten.

Tijdbesparing

In vergelijking met LogoCAD biedt AutoCAD Mechanical de afdeling engineering nog andere voordelen.“ De grootste tijdsbesparing zit in de bibliotheek waarmee AutoCAD Mechanical is uitgerust. LogoCAD kende geen eigen bibliotheek, waardoor we zo’n duizend symbolen zelf hebben moeten tekenen. 

Nog meer tijdbesparing

Wat ook veel tijdwinst oplevert is het feit dat we maattekeningen van handelsdelen niet meer hoeven over te tekenen naar ZEI-formaat (LogoCAD) omdat deze nu direct, bijvoorbeeld via Internet, in DWGformaat beschikbaar en bruikbaar zijn”, aldus Knegt.

Typisch bij het gebruik van LogoCAD is de penbesturing in plaats van het tekenen met behulp van een muis. Een aantal medewerkers gaf aan het moeilijk te vinden om tablet en pen vaarwel te zeggen. Bovendien is de pen minder RSI-gevoelig dan de muis. Daarom is een speciaal stuk software ingezet dat de penbewegingen omzet naar AutoCAD Mechanical -commando’s. Toch zijn inmiddels meer en meer tekenaars overgestapt naar het gebruik van de pulldown-menu’s.

fontijne-grotnes-1.jpg
fontijne-grotnes-2.jpg

Overboord

Niet alle tekeningen zijn overgezet naar AutoCAD Mechanical, omdat dit enorm veel tijd zou kosten en lang niet altijd nodig is. Daarom is LogoCAD nog niet aan de kant gezet. Knegt legt uit: “Alle nieuwe tekeningen worden in AutoCAD Mechanical vervaardigd.

De LogoCAD software is nog nodig om oude tekeningen uit de database te halen. Tekeningen die wijzigingen moeten ondergaan, worden vanuit LogoCAD omgezet naar AutoCAD Mechanical en dan gewijzigd. De Cadac Group heeft voor deze omzetting een routine geschreven.” Op de vraag of AutoCAD Mechanical naast al die voordelen toch ook minpuntjes kent, moet de heer Knegt hard nadenken. Na enige tijd komt er dan toch een bevestigend antwoord.

“Het opzetten in component views vraagt in de ontwerpfase meer aandacht. Op deze wijze zijn de diverse aanzichten van een component aan de subassembly te koppelen. In Autodesk Inventor is deze tussenstap niet nodig, binnen deze software worden de diverse aanzichten vanuit het 3D-model gegenereerd. We tekenen met AutoCAD Mechanical waar mogelijk in componenten. Van deze componenten maken we zoveel mogelijk subassemblies, zodat het ontwerp inzichtelijk blijft en hergebruik van componenten wordt bevorderd.” 

Nog geen 3D

Een vraag die logischerwijs rijst is: waarom is er niet meteen gekozen voor een 3D-systeem? “We wilden geen voortrekkersrol op ons nemen”, klinkt het stellig. “Dergelijke software is nog sterk onderhevig aan ontwikkelingen. Bovendien voldeed de aanschaf van 3D-software niet aan ons primaire doel: het op zo kort mogelijke termijn bewerkstelligen van efficiency-vergroting op de afdeling engineering.”

3D is wel de toekomst

Toch blijkt er wel degelijk over 3D te zijn nagedacht. Knegt vertelt dat het bedrijf binnen drie jaar volledig wil zijn overgeschakeld naar het ontwerpen in 3D. Daarom zal volgend jaar een keuze worden gemaakt tussen Pro/ENGINEER, SolidWorks, Solid Edge en Autodesk Inventor Professional.

Knegt: “We verwachten een kleinere foutenmarge door 3D en daarmee besparingen. Je kunt namelijk al van tevoren zien of een bepaald model uitvoerbaar is of niet. En natuurlijk is dergelijke software uitermate geschikt voor promotionele doelen bij nieuwe klanten.” 

fontijne-grotnes-6.jpg

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?