Elizabeth River Crossings

Over het project

Elizabeth River Crossings OpCo (ERC) is een organisatie die puur in het leven is geroepen voor de financiering, aanleg en het beheer & onderhoud van het Elizabeth River Tunnels Project. Bij het bedrijf uit Virginia werken 120 medewerkers die dit project stuk voor stuk tot een succes willen maken.

Sponsoring door 2 teams
Naast de steun van deze medewerkers wordt ERC gesponsord door twee teams op het gebied van infrastructurele ontwikkeling en infrastructureel beheer, Skanska Infrastructure Development en Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), die ERC bijstaan met extra financiële steun, bewezen P3-ervaring (publiek-privaat partnerschap) en technische en operationele uitmuntendheid.

uitbesteding ontwerp- en constructiewerk
ERC heeft het ontwerp- en constructiewerk uitbesteed aan een joint venture tussen Skanska USA Civil Southeast, Kiewit Construction Company en Weeks Marine. In juli 2012 gunde het Virginia Department of Transportation (VDOT) het beheer en het onderhoud van de Elizabeth River Tunnels voor een termijn van 58 jaar aan ERC. VDOT houdt echter toezicht op het project en blijft eigenaar.

Lees meer

We zijn erg blij met Cadac Organice. Vaak hebben we het gevoel dat we processen voor het eerst opzetten en ontwikkelen. Het team van Cadac Group heeft een schat aan ervaring en speelde een belangrijke rol bij het op onze behoeften toespitsen van de functionaliteiten en mogelijkheden van het systeem. Zonder hun expertise hadden we waarschijnlijk nooit zo’n succesvol systeem kunnen bedenken, laat staan implementeren.

Doran Bosso

ERC Compliance & Liaison Officer - Elizabeth River Crossings
Silhouet

Voordelen van Cadac Organice voor ERC

USP Helder overzicht

Helder overzicht

Verbeterde document tracking.

USP Batch processen

Batch processen

Mogelijkheid grote hoeveelheden complexe documentatie op te slaan, te volgen en te delen.

USP Krachtige workflows

Krachtige workflows

Op het project afgestemde workflows.

USP Time Management

Time Management

Op tijd voltooien van taken.

USP Nooit meer documenten kwijt

Nooit meer documenten kwijt

ERC kan met trots zeggen dat ze in de enorme hoeveelheden documentatie nog nooit één document zijn kwijtgeraakt.

USP Geen volle e-mail boxen

Geen volle e-mail boxen

Gebruikers zijn blij met het systeem omdat hun mailbox niet steeds volloopt met grote bestanden en ze niet bang hoeven te zijn om in de overdaad aan e-mails belangrijke informatie over het hoofd te zien.

Projectvereisten

Na enkele jaren en miljoenen dollars te hebben geïnvesteerd in alleen al de ontwikkelingsfase, was het voor ERC duidelijk dat ze een gedegen software systeem nodig hadden. De vereisten waren vrij duidelijk. Voor het uitvoeren van het 2 miljard dollar kostende tunnelproject voor hun klant had ERC een informatiemanagementoplossing nodig waarmee effectief kon worden gecommuniceerd met de joint venture die verantwoordelijk was voor het ontwerp- en constructiewerk, andere onderaannemers en VDOT.

Het systeem moest geschikt zijn voor het opslaan, submitten, tracken en verzenden van grote hoeveelheden documenten tussen alle betrokken partijen. Bovenal was er behoefte aan op het project toegesneden workflows om de tijd en inefficiëntie van het handmatig sorteren en loggen van documenten te minimaliseren. Verder was het belangrijk dat de status van documenten voor review en/of approval in realtime gevolgd en opgevraagd kon worden. Het was essentieel dat het systeem het project op koers en op schema zou houden. ERC kon het zich niet veroorloven deadlines te missen of documentatie kwijt te raken.

Elizabeth River Tunnels Project Overview

elizabeth-river-crossings-2.JPG

De keuze voor SharePoint als platform

Zoals bij veel bedrijven werd in eerste instantie de mogelijkheid van een combinatie van e-mail en Microsoft SharePoint onderzocht. En hoewel ERC SharePoint zelf wel zag zitten, waren er bedenkingen of deze combinatie in staat zou zijn de enorme hoeveelheden documentatie en grote bestanden die voor het project benodigd waren effectief af te handelen. Vooral gezien de hoeveelheid personeel en de betrokkenheid van verschillende entiteiten. Daarom werd verder gezocht naar een geschiktere oplossing.

Toen ERC zich realiseerde dat VDOT had gekozen voor Cadac Organice DCS van Cadac Group, besloot de organisatie de mogelijkheden van dit systeem te onderzoeken. Uiteindelijk kwam ERC tot de conclusie dat Cadac Organice DCS aan al hun behoeften zou voldoen en tegelijkertijd de mogelijkheid gaf te profiteren van het SharePoint platform dat hun voorkeur had.

Documentatie onder controle

Elizabeth River Crossings is zeer tevreden met deze keuze. Training en een goed uitgewerkte roadmap stonden garant voor een goede gebruikersacceptatie. Cadac Group biedt ondersteuning bij vragen; iedereen erkent de waarde van de oplossing, die inmiddels veelvuldig wordt gebruikt. Iedereen die bij het project betrokken is, is op de hoogte van de status van submittals, reviews, approvals en hun deliverables.

De workflow zorgt ervoor dat alle documentatie tijdig beschikbaar is en verantwoord wordt. ERC kan met trots zeggen dat ze in de enorme hoeveelheden documentatie nog nooit één document zijn kwijtgeraakt. Gebruikers zijn blij met het systeem omdat hun mailbox niet steeds volloopt met grote bestanden en ze niet bang hoeven te zijn om in de overdaad aan e-mails belangrijke informatie over het hoofd te zien. Echter, volgens ERC is het beste deel van hun beslissing om de samenwerking met Cadac Group aan te gaan de gemoedsrust die de samenwerking hen heeft gebracht.

Lees meer over onze Cadac Organice Suite
elizabeth-river-crossings-3.jpg

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor u kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?