Dura Vermeer

Zoektocht naar een robuust document management tool

Over Dura Vermeer

Veelzijdig en innovatief
Dura Vermeer is een veelzijdig en innovatief bouw- en infra-concern, één van de grotere spelers in de Nederlandse bouw-branche. De onderneming is actief in de sectoren Bouw en Vastgoed, Infrastructuur en Advies en Diensten. In de sector Bouw en Vastgoed ontwikkelt en realiseert Dura Vermeer projecten op het gebied van woning- en utiliteitsbouw.

Grensverleggend
Met ruim dertig werk-maatschappijen en deelnemingen is Dura Vermeer aanwezig in heel Nederland. Dicht bij de opdrachtgever en met kennis van de plaatselijke omstandigheden. De bedrijven opereren zoveel mogelijk zelfstandig en waar mogelijk en wenselijk in een integrale aanpak. Daarbij is Dura Vermeer in staat om via onderzoek en kennisontwikkeling grensverleggend bezig te zijn.

Lees meer

Cadac Organice past in onze ambitie en strategie voor een papierloos kantoor.

Mark ter Hark

Chief Financial Officer - Dura Vermeer Bouw & Vastgoed
Silhouet

Voordelen

Cadac Organice Suite biedt Dura Vermeer diverse voordelen:

USP Up-to-date

Up-to-date

Gebruiker heeft beschikking over meest recente document.

USP Minder fouten

Minder fouten

Kostbare fouten worden voorkomen.

USP Schaalbaar

Schaalbaar

SharePoint is zeer schaalbaar.

USP Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Userinterface die aansluit op Office.

USP Zoekfunctionaliteit

Zoekfunctionaliteit

De ingebouwde zoekfunctionaliteit van SharePoint Portal Server.

USP Overzichtelijk

Overzichtelijk

De documentmanagement functionaliteit maakt het
uitwisselen van documenten voor de gebruiker overzichtelijk.

Made by Dura Vermeer

Grote en gecompliceerde bouwprojecten

Door de aard van haar werkzaamheden voert Dura Vermeer vele projecten uit op locatie. Bij een bouwproject zijn vele partijen betrokken, naast de werknemers van Dura Vermeer zijn dat externe partijen zoals onderaannemers, architecten en leveranciers. Dura Vermeer voert vaak grote en gecompliceerde bouwprojecten uit waarbij een doelmatige planning en uitvoering van de activiteiten van groot belang zijn.

Tijdens een project wordt een uitvoerig projectdossier op-gebouwd bestaande uit allerlei documentatie. Dit kunnen papieren documenten zijn maar ook digitale, variërend van Word-documenten en Excel-sheets tot CAD tekeningen. Mark ter Hark, financieel directeur van Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed: “Tijdens een bouwproject worden er voortdurend onderling documenten uitgewisseld. Door de vele partijen die aan dergelijk project deelnemen is controle over deze uitwisseling van cruciaal belang. Participanten moeten altijd over de meest actuele versie van een bouwtekening kunnen beschikken, zodat kostbare fouten voorkomen worden.”

Behoefte aan document management

Er ontstond bij Dura Vermeer behoefte aan een pakket om de stroom van documenten binnen een project goed in de hand te houden. Daarbij moesten documenten op een centrale plek beschikbaar zijn en moest versiebeheer mogelijk zijn. Ook moest een koppeling met het ERP-systeem gemaakt kunnen worden om te kunnen beschikken relevante projectgegevens. Tot slot waren een eenvoudige bediening en aansluiting met de bestaande Officeomgeving een vereiste. Ter Hark: “Zo’n systeem moet binnenkomende documenten kunnen registreren, in de gaten houden waar ze naar toe gaan en wanneer ze weer retour komen.” 

Cadac Organice coördineert de documentenstroom

Cadac Group bleek het best aan de gestelde eisen te kunnen voldoen met het product Cadac Organice. Cadac Organice is een Document Management Tool, ontwikkeld door de Cadac Group, dat gebruik maakt van de functionaliteit van SharePoint Services.

Cadac Organice legt de tekeningen en document-stromen vast, genereert vervolgtaken en bewaakt de opvolging. De documentregistratie module binnen Cadac Organice coördineert de documentenstroom en het beheer van CAD documenten. Ben Spreen, sales manager bij Cadac Group: “Dankzij de SharePoint techniek is deze versie van Cadac Organice uitermate geschikt voor organisaties met een groot aantal medewerkers die werkzaam zijn op verschillende locaties. Door de SharePoint basis sluit Cadac Organice heel goed aan op de Office applicaties. Dat maakt het gebruik heel intuïtief, en dat zorgt voor een snelle integratie van Cadac Organice in het dagelijkse pc-gebruik van de medewerker.” 

dura-vermeer-infra.jpg
dura-vermeer-infra-1.jpg

700 gebruikers

Het ERP-systeem blijft de centrale plek voor projectinformatie. Vanaf de projectinitialisatie wordt daar alles in opgeslagen: informatie over deelnemers, startdocumenten e.d. Daarna wordt deze informatie gerepliceerd naar SharePoint en Cadac Organice. Ter Hark: “Alle relevante en accurate projectinformatie is op deze manier aanwezig in het systeem. Een belangrijke voorwaarde voor een optimaal verloop van een project.”

Middels een roadshow langs de vestigingen van de Divisie Bouw & Vastgoed van Dura Vermeer is het nieuwe systeem gelanceerd. Ter Hark vertelt: “Het belang van de beschikbaarheid van de data is dermate groot, dat wij het systeem zo hebben ingericht dat er per vestiging een server staat waarop Cadac Organice draait. De schaalbaarheid van SharePoint Services komt dan goed van pas.” Na een korte introductie wordt het systeem momenteel gebruikt door ongeveer 700 gebruikers.

Schaalbaar en betaalbaar

Doordat Cadac Organice functioneert als een extensie op SharePoint integreert het systeem volledig met Office. Ter Hark: “De interface is zeer herkenbaar voor de gebruiker en het sluit daarbij goed aan bij zijn dagelijkse werkzaamheden en aanwezige computerkennis. De documentmanagement functionaliteit maakt het uitwisselen van documenten voor de gebruiker overzichtelijk, terwijl voor onze IT-afdeling het proces beter te beheren valt doordat er nog maar met één versie van een document gewerkt wordt.”

Als een project is afgerond verdwijnt het dossier niet in een archiefkast. Ben Spreen: “Na afloop van projecten wordt de projectregistratie gearchiveerd en m.b.v. SharePoint Portal Server ter inzage aangeboden. Portal heeft bijvoorbeeld een goede zoekfunctionaliteit i.t.t. Services. Op projectniveau is deze functionaliteit ook niet nodig zodat SharePoint Services dan volstaat.” Ter Hark vult aan: “We zijn tot zeer tevreden. Het systeem kan veel verschillende typen documenten aan en is zeer schaalbaar. De kosten van het product zijn goed in verhouding met de geleverde functionaliteit.”

dura-vermeer-bouw.jpg

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Make an appointment

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?