De Boer Structures

Ontwikkeling en verhuur van tenten - van Alkmaar tot Qatar

Over De Boer Structures

Familiebedrijf
De Boer Structures is van origine een familiebedrijf, opgericht in 1924. Tot in 2005 was het nog deels in handen van de familie De Boer Structures, nu is het onderdeel van NPM dat weer deel uitmaakt van SHV. De core-business is gelijk gebleven: het verhuren van tijdelijke accommodaties, die in eigen huis ontwikkeld worden.

Wereldwijd
Er zijn naast de hoofdvestiging in Alkmaar grote vestigingen in België, Duitsland en Engeland. Daarnaast zijn er verkooppunten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Qatar, Zweden, Zwitserland, China, Rusland en de VS. In het Belgische Bree bevindt zich het logistieke centrum.

2000 projecten per jaar
Hoewel veel van het materiaal van project naar project gaat, is een warehouse- functie onontbeerlijk. Er werken ongeveer 400 mensen in vaste dienst bij De Boer Structures, in seizoenspieken kan dat zo met 200 of meer worden uitgebreid. Per jaar verwezenlijken ze met z’n allen zo’n 2000 projecten, wat in het hoogseizoen op veertig tot vijftig vrachtwagenladingen per dag komt te staan.

Lees meer

Met 3D in Inventor van Autodesk is het ontwerp en ook het product precies passend en kunnen we de uitwisselbaarheid van componenten onderling beter in de gaten houden.

Paul van Leeuwen

Technical Manager - De Boer Structures
Silhouet

De Boer Structures Covers All

Ontwerpen van tijdelijke accommodaties

De Boer Structures is niet alleen in Nederland bekend om zijn tijdelijke accommodaties voor grote evenementen, maar wereldwijd. Ook doen ze meer dan dat: wat dacht je van gevangenissen die enkele jaren moeten blijven staan of een tijdelijke supermarkt vanwege een verbouwing. Voor de ontwikkeling hiervan is een eigen R&D-afdeling die met Inventor deze accommodaties ontwerpt.

Het kan gerust voorkomen dat voor een project in Barcelona componenten uit Zwitserland moeten komen en andere uit Frankrijk en Duitsland van andere projecten, verder aangevuld door materiaal uit de opslag in Bree. Paul van Leeuwen, technical manager:” Een goede coördinatie van alle projecten scheelt in de kosten. In totaal beschikt het bedrijf over meer dan een half miljoen vierkante meter aan accommodaties.”

Qatar en Amerika

Van Leeuwen vertelt verder: “De Boer Structures is betrokken bij bijna alle grote internationale evenementen, zoals EK’s, WK’s en de Formule één-wedstrijden. Ook de Asian Games die in Qatar werden gehouden, als spin-off zijn we daar blijven hangen en is er nu een eigen vestiging. Vanwege de grote afstanden tot andere vestigingen zijn we er ook bezig met warehousing.

Onze markt beperkt zich niet tot evenementen, ook bij calamiteiten worden we gevraagd omdat we snel kunnen reageren. Zo hebben we een mortuarium geleverd na Katrina in New Orleans en onderkomens voor de hulpverleners, na de bomaanslagen in London. Verder worden er regelmatig accommodaties geleverd voor onder meer concerten, festivals, beurzen, feesten en productintroducties. 

De Boer Structures

Voorsprong op concurrentie door eigen R&D

De Boer Structures heeft bepaald geen monopolie, er is stevige concurrentie. De meeste concurrentie is regionaal en nationaal. Zodra de projecten en/of afstanden groter worden, haken zij vaak af. Wat ons bedrijf verder typeert zijn de exclusiviteit en het ontwikkelen van speciale eigen accommodaties. De meeste kleinere tentenverhuurders hebben geen eigen R&D-afdeling.”

De Boer Structures Aerial footage

Overspanning van 50 meter

Onder de vele mogelijke accommodaties zijn vele punttenten, Alu-hallen, Jumbo hallen, de Double Decker met verdieping, de ovale of ronde Panorama met glazen gevel, de Emperor met mogelijkheden voor verdieping, balkons en luifels; de ronde Millennium Dome met een doorsnee van 52 meter, Circustenten en nog veel meer. Er zijn gevelbreedtes met een vrije overspanning tot wel 50 meter.

Van Leeuwen: “Ook kan er ‘turn-key’ geleverd worden, dat wil zeggen direct klaar voor gebruik, zo nodig compleet met interieurs, airconditioning, aansluitingen van gas, licht, IT en water.” Behalve voor de korte of middellange termijn worden er ook semi-permanente accommodaties gemaakt en geplaatst. Zoals tijdelijke supermarkten, kantoren, autoshowrooms, fabriekshallen of een bagageafhandeling op Schiphol, meestal vanwege een verbouwing of nieuwbouw. “In Engeland staan op dit moment enkele tijdelijke gevangenissen voor drie tot vijf jaar. Voor dit project gebruiken we de All Weather hal die ontwikkeld is in Zweden. Die is onder andere bestand tegen sneeuwbelasting, heeft stalen componenten en kan worden aangepast aan extremere weersomstandigheden door gebruik van sandwichpanelen en isolatie.”

Behoefte aan grotere en complexere accommodaties

In de familie De Boer Structures was voorheen één technische man verantwoordelijk voor het maken van nieuwe accommodaties, het meeste van zijn kennis zat in zijn hoofd. Ook werden er toen accommodaties gekocht terwijl die nu hier worden ontwikkeld, daardoor was de tekeningendatabase niet erg groot. Nu is er een ander management, en met de ontwikkelingen in techniek en markt is de behoefte aan grotere en complexere accommodaties groeiende.

Bart Mooij, Engineer: “Er is nu een R&D-afdeling in Alkmaar van zeven mensen die de ‘hardware’ ontwikkelen, de frames en verbindingen, maar ook de hijs- en hefmiddelen voor de opbouw. Daarnaast zijn er twee collega’s van de Sales-CADafdeling die met AutoCAD VIZ en Photoshop de renderingen en animaties maken voor de offertes, brochures en om de klanten een indruk te geven van hoe het in de omgeving eruit komt te zien na de opbouw. Ook in Zweden is een R&D-afdeling die zich richt op de Scandinavische markt en de All Wheater hallen. In het Belgische Bree worden de PVC dakzeilen (‘software’) ontwikkeld, daar zijn twee collega’s mee belast.

De Boer Structures Warehouse, Logistics and Cleaning

de-boer-structures-3.jpg

Uitwisselbaarheid van componenten

Het meeste van de onderdeelproductie is uitbesteed, daardoor mis je de correctie tijdens de productie in het verleden door de eigen mensen die meedenken als ze iets ontdekken wat niet klopt. De tekeningen moeten daarom voor honderd procent correct zijn. De leveranciers krijgen hiervoor de tekeningen in de benodigde formaten aangeleverd, zoals PDF, DXF, DWF, STEP en IGES.

Bij het produceren van de componenten wordt veel gebruik gemaakt van aluminium extrusies en plaatwerk. Verder doen we steeds meer met kunststoffen, (spuit)gieten, thermovormen, (buis)laseren, gelamineerd hout etc. We hebben ondertussen meer dan honderd eigen extrusieprofielen waarvoor onder meer CNC-bewerkingen wordt toegepast.”

Van Leeuwen: “Begin 2006 is de overstap van AutoCAD naar Inventor gemaakt. De 2D-nauwkeurigheid liet wel eens te wensen over en met 3D in Inventor is het ontwerp en ook het product precies passend en kunnen we de uitwisselbaarheid van componenten onderling beter in de gaten houden. 

Meer over Autodesk Inventor

Modulariteit, standaardisatie en sterkte-gewichtsverhouding

Bij het ontwerpen zijn er drie dingen heel belangrijk: modulariteit, standaardisatie en een optimale sterkte-gewichtsverhouding in relatie met de kostprijs.” Mooij legt uit: “De modulariteit omdat uitwisselbare onderdelen maken dat je minder varianten nodig hebt, dus een gelijke maatvoering helpt daarbij. Een optimale nauwkeurigheid maakt dat alle soortgelijke componenten ook werkelijk aansluiten zonder dat er bij de opbouw iets hoeft te worden aangepast. Standaardisatie: alle vloeren zijn bijvoorbeeld in hetzelfde systeem gemaakt. De optimale sterkte is belangrijk bij de keuze van materialen en de draagkracht van verbindingen. De ene keer wordt een hal vijftig meter lang, een andere keer tweehonderd meter, de componenten moeten alle uiterste en tussenliggende lengtes kunnen dragen.

Updaten naast doorontwikkelen

Een belangrijke taak op dit moment is het updaten van de tekeningendatabase, niet alleen van 2D naar 3D maar ook gelijk een redesignslag. Het doorontwikkelen met gebruikmaking van de nieuwste materialen en productietechnieken.

Voor het doorontwikkelen, op basis van wensen, klachten en nieuwe technieken, overleggen we veel met de collega’s uit de praktijk om hun kennis te kunnen gebruiken. Ook gaan we mee met de opbouw om te zien welke problemen zich voordoen. Daarnaast wordt elk jaar een totaal nieuw product ontwikkeld. Meestal complexer en met meer mogelijkheden. Omdat de tijd belangrijk is tijdens de op- en afbouw en we te maken hebben met extreme omstandigheden, maken we zoveel mogelijk gebruik van slimme, zo eenvoudig mogelijke verbindingstechnieken.

de-boer-structures-2.jpg
de-boer-structures-1.JPG

Veel componenten

klikken of grijpen in elkaar en worden met borgpinnen vastgezet, schroefverbindingen proberen we te voorkomen. Daardoor ben je minder afhankelijk van gereedschap. De componenten moeten ook niet te klein zijn, denk maar aan het verliezen in gras of modder.”

Van Leeuwen: “De maatnauwkeurigheid is zo belangrijk door de herhaling van modules, twintig componenten op rij moeten even lang zijn als de andere twintig. Die maatnauwkeurigheid van tienden tot een halve millimeter lijkt vrij grof maar door de grootte van de onderdelen maakt dit het uitdagend om de juiste leveranciers te vinden.”

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?