Chemische industrie

Een productiecomplex van wereldklasse

Het bedrijf in de chemische industrie (dat anoniem wil blijven) heeft ongeveer 4.000 medewerkers wereldwijd en leidt acht productiefaciliteiten op vijf continenten. Onder haar belangrijkste assets bevindt zich een productiecomplex van wereldklasse. Vanwege de hoge eisen is het een moeilijke plek om te werken. Als gevolg van een van deze eisen moest het bedrijf haar EDMS (Engineering Document Management Systeem) actualiseren om aan de nieuwe bedrijfsstandaard Microsoft SharePoint te voldoen. Na gedegen onderzoek werd gekozen voor Cadac Organice.

Lees meer

Cadac Group is zeer professioneel in het uitvoeren van projecten, ze houden continue een oog in het zeil en zijn steeds een stap voor in het denkproces. Het is een plezier met hun samen te werken.

IT Project Manager

Silhouet

Belangrijkste voordelen

USP Betere samenwerking

Betere samenwerking

Verbeterde samenwerking tussen tekenaars en onderhoud

USP Betere controle

Betere controle

Cadac Organice ondersteunt in betere controle van de engineering data

USP Gecontroleerde informatiedistributie

Gecontroleerde informatiedistributie

Cadac Organice verbetert de gecontroleerde distributie van engineering data naar onderhoudsengineers

chemische-industrie-laboratorium.jpg

Plant maintenance

De Engineeringsafdeling was al gewend om met een EDMS te werken. Het bedrijf besloot dat Microsoft SharePoint de nieuwe standaard werd voor samenwerking en om bedrijfsprocessen te verbeteren. Idealiter moest het nieuwe systeem met Microsoft SharePoint integreren om de totale IT kosten te reduceren.

Als onderdeel van de technische eisen moest het systeem integreren met Microsoft SharePoint en Autodesk AutoCAD, een krachtige zoekfunctie bieden en bestanden automatisch naar DWF en PDF kunnen omzetten voor onderhoudsengineers. Een van de CAD-tekenaars: “Cadac Organice biedt een éénduidige ingang voor al onze tekenaars. Na inchecken worden de actuele documenten direct beschikbaar gesteld in PDF en DWF. Met het oude systeem moesten we de bestanden naar een aparte PC overbrengen voor de onderhoudsengineers. Daarnaast is Microsoft SharePoint heel flexibel. Het stelde ons in staat een prototype op te zetten en continue te communiceren met de eindgebruikers. Binnen enkele dagen konden zij zien hoe het systeem vorderde en actief deelnemen in de ontwikkeling.”

Virtueel implementatieteam

De gehele implementatie werd remote gedaan met mensen van verschillende continenten. Specifieke expertise werd ingezet vanuit het Nederlandse hoofdkantoor van Cadac Group en meer generieke expertise door bedrijfsconsultants van Cadac Group Americas. Ook het implementatieteam van de klant bestond uit mensen van verschillende locaties. Na de volledige implementatie had de groep van ongeveer 10 mensen elkaar nog nooit gezien.

Cadac Organice ondersteunt in betere controle van de engineering data en verbetert de gecontroleerde distributie van engineering data naar onderhoudsengineers. Met Cadac Organice en SharePoint hebben mensen nu 24/7 toegang tot engineering data met louter een internetverbinding. De toegevoegde waarde van Microsoft SharePoint stelt mensen in staat moderne technologie als RSS feeds en email notificaties te gebruiken om actief op de hoogte te blijven van veranderingen in de plant.

Meer over Cadac Organice Suite
chemische-industrie-onsite.jpg

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Make an appointment

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?