Attema

Lancering eigen BIM-database

Over Attema

Vernieuwende ideeën voor ‘n veranderende wereld
Attema is een ambitieuze ontwikkelaar en producent van innovatieve oplossingen. Deze zijn onder te verdelen naar de marktsegmenten: Installatie, Bouw, Infra en Special Products.  Achter Attema staat een sterk en gemotiveerd team van goed opgeleide professionals. Mensen die elkaar stimuleren om hun grenzen te blijven verleggen en alle ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Altijd de klant centraal
Door goed naar klanten te luisteren, weten de medewerkers van Attema als geen ander wat er binnen de markt speelt. Dat resulteert steeds weer in verrassende producten met een duidelijke toegevoegde waarde voor de klant. Dit gecombineerd met een efficiënte logistiek en een persoonlijke service vertaalt zich in een maximale klantentevredenheid.

Lees meer

Dankzij de nieuwe BIM-database zijn alle installatiematerialen voortaan met een paar muisklikken in ieder BIM-model te verwerken.

foto-pand.jpg

BIM

Voor een zo efficiënt mogelijke realisatie van elk bouwproject is een goede samenwerking essentieel. Om onnodig oponthoud, extra kosten en onderlinge irritatie te voorkomen, dienen alle activiteiten zorgvuldig op elkaar te worden afgestemd. Zodat iedereen op elk moment precies weet waar hij aan toe is en volledig volgens planning zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

In dit kader wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van het Bouw Informatie Model (BIM). Een waardevol instrument dat niet alleen bij het ontwerp en tijdens de bouw een praktische houvast biedt maar ook als het gaat om onderhoud en beheer.

Meer over BIM

Centraal model

Bij een project dat volgens de BIM-methode wordt uitgevoerd, werken álle betrokkenen op basis van exact dezelfde digitale parameters, tekeningen, berekeningen en informatie. Deze zijn gebundeld in één centraal model cq. bestand.

Hiermee verdwijnt een belangrijke voedingsbodem voor misverstanden en fouten. Iedereen kan altijd meteen zien waar eventuele problemen zijn te verwachten en of er aan alle regels wordt voldaan. Ook specifieke modellen en berekeningen worden altijd gebaseerd op de data uit het centrale bestand. Hierin bevinden zich eveneens álle ingrediënten die nodig zijn om de meest realistische 3D presentaties te vervaardigen.

attema-doos.jpg

Attema - Vernieuwende ideeën voor een veranderende wereld

Aanzienlijk minder faalkosten

Binnen Attema is de waarde van BIM al in een vroeg stadium onderkend. Met deze manier van werken worden projecten structureel beter voorbereid. En dat resulteert al snel in een aanzienlijke verlaging van de faalkosten. Terwijl het indirect ook nog eens bijdraagt aan een betere (Lean)planning. Logisch dus dat BIM door steeds meer opdrachtgevers en bedrijven in de bouwsector omarmd gaat worden. Daarop inspelend ontwikkeld Attema in samenwerking met Cadac Group een aparte database. Met daarin vrijwel het hele programma aan installatiematerialen in een speciaal voor BIM gedigitaliseerde vorm.

Met deze nieuwe database maakt Attema het extra eenvoudig om alle installatiematerialen voortaan met een paar muisklikken in ieder Bouw Informatie Model te verwerken. Volledig in 3D én compleet met alle productkenmerken, artikelnummers en deeplinks naar 2BA. Wie er mee aan de slag wil, kan de database binnen een paar tellen downloaden via de vernieuwde site www.attema.com. Daarnaast laten de gedigitaliseerde installatiematerialen van Attema zich ook makkelijk in Autodesk Revit importeren vanuit de uitgebreide Cadac Group database.

Koploper in BIM-toepassingen

Met meer dan 30 jaar ervaring in bouwautomatisering, is Cadac Group een gerenommeerd partner voor de hele bouwketen. De eigen specialisten binnen de Architecture, Engineering & Construction divisie spreken de taal van de markt en weten wat er speelt.

Zeker daar waar het gaat om de implementatie van BIM-toepassingen vervult de Cadac Group een echte voortrekkersrol. Zo is het met de Autodesk Revit software inmiddels ruimschoots marktleider op het gebied van BIM-toepassingen in Nederland. Deze software ondersteunt ook het in eigen huis ontwikkelde online BIM-platform TheModus. Hiermee kunt u bestaande informatie uit het Revit model zo weer hergebruiken en worden allerlei tijdrovende en foutgevoelige handelingen geautomatiseerd. Dit leidt uiteindelijk tot nóg slimmer samenwerken en een verdere terugdringing van de faalkosten.

Meer over Autodesk Revit

Attema - Compact Fiber Dome

Attema - Nieuwe generatie centraaldozen

Proof of concept voor uitwisseling content

Om optimaal van BIM gebruik te kunnen maken, is het uiteraard van belang dat alle content zoveel mogelijk uniform uitwisselbaar is. Ook daarin neemt Cadac Group het voortouw.

Met haar onlangs geïntroduceerde ‘Proof of Concept’ heeft ze bewezen dat fabrikanten de geometrische gegevens conform de ETIM standaard toe kunnen voegen aan een centrale database als 2BA. Op die manier wordt het mogelijk om straks op élk moment álle objecten in een BIM-model te (her)valideren. Een extra reden waarom Attema bewust gekozen heeft voor een samenwerking met de vooruitstrevende specialisten van Cadac Group.

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?