Naar hoofdinhoud

Allseas

Optimale controle over complexe offshore projecten

"Onze project managers willen Cadac Organice niet meer missen."

De Allseas Group, in 1985 opgericht door Edward Heerema, is een wereldwijd opererend en toonaangevend bedrijf op het gebied van zwaar hijswerk en installatie van pijpleidingen en onderwaterconstructies. Het bedrijf legt zich toe op technische dienstverlening aan de offshore olie- en gasindustrie en is gespecialiseerd in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshoreprojecten.

Maurice Bakker, SharePoint Consultant bij Allseas: Projecten worden steeds groter en complexer. Daarnaast heeft Allseas de doorlopende wens om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen om als bedrijf nog beter aan te sluiten op de wens van onze klanten en de samenwerking met onderaannemers in goede banen te leiden. 100% grip op de documenten is cruciaal om onze projecten te sturen, en ook om onze klanten op ieder moment te kunnen informeren over de status van deliverables.

allseas pijp

Grip op revisies en approval workflows

Weten wat de juiste versie of revisie is, is natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast is het een must om alle acties m.b.t. documenten en deliverables te kunnen traceren.

We moeten snel en eenvoudig, geborgd vanuit een systeem, exact zien wie wat heeft gedaan binnen een approval proces van een specifiek document. We gebruikten al SharePoint voor documentbeheer en met Cadac Organice Document Control Solution (DCS) hebben we dé oplossing in handen om 100% grip te krijgen op onze documenten.

Meer over Cadac Organice

We gebruikten al SharePoint voor documentbeheer en met Cadac Organice Document Control Solution (DCS) hebben we dé oplossing in handen om 100% grip te krijgen op onze documenten.

Maurice Bakker

SharePoint Consultant - Allseas

allseas pioneering spirit

Pioneering Spirit breekt alle records

Bijna 30 jaar werkte Allseas aan de Pioneering Spirit. Dat is een lange tijd, maar het resultaat is werkelijk verbluffend! De Pioneering Spirit is met een lengte van bijna 400 meter en breedte van ruim 120 meter het grootste schip ter wereld. Het kan als enige schip boorplatformen vervoeren en tot wel 48.000 ton (6 Eifeltorens) in zijn geheel uit het water liften. Daarnaast kan het vaartuig pijplijnen voor olie- en gastransport leggen op een diepte tot 3.500 m met een snelheid van ruim zeven kilometer per dag.

Youtube thumbnail

Flexibele inrichtingsmogelijkheden

Omdat het erg complex is om in één keer al onze processen en workflows rondom document control in een systeem te omvatten, heeft Allseas gekozen om dit in 3 stappen (projecten) uit te voeren. Met elk project werden telkens meer procesonderdelen toegevoegd. Dat was alleen mogelijk dankzij de flexibiliteit van de inrichtingsmogelijkheden.

allseas company image

Veilige toegang voor externen via Microsoft Azure

De volledige Organice DCS oplossing draait op Microsoft Azure. Het grote voordeel hiervan is dat we op een omgeving werken waar externe factoren uit onze ander SharePoint omgevingen geen invloed kunnen hebben op de performance. Daarnaast kunnen we ook externen (onderaannemers) eenvoudig en beveiligd toegang geven tot de DCS omgeving.

Best practice aanpak

Cadac Organics DCS is ontwikkeld vanuit de praktijk, samen met de functionele eisen van ‘launching customers’ en ervaring die Cadac Group in meer dan 30 jaar heeft opgedaan in documentbeheer bij toonaangevende klanten wereldwijd.

Implementaties zijn gebaseerd op een gestandaardiseerde aanpak, met als startpunt een best practice inrichting, die het mogelijk maakt om DCS razendsnel te implementeren. Cadac Group weet als geen ander dat elk bedrijf specifieke behoeften heeft en heeft in haar standaardaanpak rekening gehouden met een hoge mate van flexibiliteit (configuratie opties) waardoor ieder bedrijf hier zijn voordeel uit haalt.

Lees meer over Cadac Organice

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld