Allseas

Optimale controle over complexe offshore projecten

Stel een vraag Aanmelden nieuwsbrief

Toonaangevend op het gebied van offshore installatie van pijpleidingen voor olie- en gastransport

Grote en complexe projecten
De Allseas Group, in 1985 opgericht door Edward Heerema, is een wereldwijd opererend en toonaangevend bedrijf op het gebied van zwaar hijswerk en installatie van pijpleidingen en onderwaterconstructies. Het bedrijf legt zich toe op technische dienstverlening aan de offshore olie- en gasindustrie en is gespecialiseerd in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshoreprojecten.

Document Control is cruciaal
Maurice Bakker, SharePoint Consultant bij Allseas: Projecten worden steeds groter en complexer. Daarnaast heeft Allseas de doorlopende wens om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen om als bedrijf nog beter aan te sluiten op de wens van onze klanten en de samenwerking met onderaannemers in goede banen te leiden. 100% grip op de documenten is cruciaal om onze projecten te sturen, en ook om onze klanten op ieder moment te kunnen informeren over de status van deliverables.

Lees meer

Onze project managers willen Cadac Organice niet meer missen.

Maurice Bakker

SharePoint Consultant - Allseas
Silhouet

Grip op revisies en approval workflows

Weten wat de juiste versie of revisie is, is natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast is het een must om alle acties m.b.t. documenten en deliverables te kunnen traceren.

We moeten snel en eenvoudig, geborgd vanuit een systeem, exact zien wie wat heeft gedaan binnen een approval proces van een specifiek document. We gebruikten al SharePoint voor documentbeheer en met Cadac Organice Document Control Solution (DCS) hebben we dé oplossing in handen om 100% grip te krijgen op onze documenten.

Lees meer over Allseas
allseas-pijp.jpg

Pioneering Spirit breekt alle records

Bijna 30 jaar werkte Allseas aan de Pioneering Spirit. Dat is een lange tijd, maar het resultaat is werkelijk verbluffend! De Pioneering Spirit is met een lengte van bijna 400 meter en breedte van ruim 120 meter het grootste schip ter wereld. Het kan als enige schip boorplatformen vervoeren en tot wel 48.000 ton (6 Eifeltorens) in zijn geheel uit het water liften. Daarnaast kan het vaartuig pijplijnen voor olie- en gastransport leggen op een diepte tot 3.500 m met een snelheid van ruim zeven kilometer per dag.

Pioneering Spirit: The largest construction vessel ever built

Flexibele inrichtingsmogelijkheden

Omdat het erg complex is om in één keer al onze processen en workflows rondom document control in een systeem te omvatten, heeft Allseas gekozen om dit in 3 stappen (projecten) uit te voeren. Met elk project werden telkens meer procesonderdelen toegevoegd. Dat was alleen mogelijk dankzij de flexibiliteit van de inrichtingsmogelijkheden!

Veilige toegang voor externen via Microsoft Azure

De volledige Organice DCS oplossing draait op Microsoft Azure. Het grote voordeel hiervan is dat we op een omgeving werken waar externe factoren uit onze ander SharePoint omgevingen geen invloed kunnen hebben op de performance. Daarnaast kunnen we ook externen (onderaannemers) eenvoudig en beveiligd toegang geven tot de DCS omgeving.

02-Allseas-company-image-02-1024x768.jpg

Best practice aanpak

Cadac Organics DCS is ontwikkeld vanuit de praktijk, samen met de functionele eisen van ‘launching customers’ en ervaring die Cadac Group in meer dan 30 jaar heeft opgedaan in documentbeheer bij toonaangevende klanten wereldwijd. Implementaties zijn gebaseerd op een gestandaardiseerde aanpak, met als startpunt een best practice inrichting, die het mogelijk maakt om DCS razendsnel te implementeren. Cadac Group weet als geen ander dat elk bedrijf specifieke behoeften heeft en heeft in haar standaardaanpak rekening gehouden met een hoge mate van flexibiliteit (configuratie opties) waardoor ieder bedrijf hier zijn voordeel uit haalt.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten

Meer cases

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?