Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

Alara Lukagro

Ongewenst geluid onder controle

"een hoge mate van automatisering van het ontwerpproces maakt het mogelijk om zeer efficiënt te werken, ook bij kleine aantallen."

Geluid kan heel mooi zijn, zoals in muziek of films. Maar geluid kan ook heel hinderend zijn. Denk aan lawaai van langsrijdend verkeer, of werkzaamheden bij de buren. De kans is groot dat zich in uw omgeving een lawaaiproducerende installatie bevindt zonder dat u dat weet, dankzij lawaaibestrijdende maatregelen.

In 1964 begonnen de gebroeders Schilt in Groot-Ammers, in de provincie Zuid-Holland, een autoschadeherstelbedrijf. Omdat ze zo handig waren met plaat kwam uit hun omgeving de vraag of ze ook luchtkanalen voor de utiliteitsbouw konden vervaardigen, waarop de firma Lukagro (Luchtkanalen Groot-Ammers) werd opgericht.

Later werd, door de overname van Alara (As Low As Reasonably Achievable), het dempen van de geluidsproductie in die kanalen een van bedrijfsactiviteiten. Hoewel het bouwen van luchtkanalen eigenlijk is stopgezet, voert het bedrijf nog altijd de handelsnaam Alara Lukagro. Tijdens de ontwerpfase maakt Alara Lukagro gebruik van Digital Prototyping met Autodesk Inventor en NXTdim Inventor.

alara-lukagro-1280

Lawaaibestrijding, trillingsisolatie en ruimteakoestiek

Project manager André Roodnat vertelt over de producten, de ontwikkeling en de rol van CAD daarin. “Je kunt lawaai daadwerkelijk proberen tegen te gaan met dempers of het gewoon heel goed inpakken. Ons productpalet bestaat onder meer uit geluidisolerende omkastingen en -deuren, geluiddempers en geluiddempende ventilatieroosters.

Dankzij automatisering van het ontwerpproces met Cadac NXTdim Suite en Inventor kunnen we complexere projecten realiseren en efficiënter werken, ook bij kleine aantallen.

André Roodnat

Projectmanager - Alara Lukagro

alara-lukagro-1-1280

Autodesk Inventor

"Over elk van deze producten afzonderlijk valt wel iets specifieks te vertellen, maar als gemeenschappelijke factor moet natuurlijk in de eerste plaats gezegd worden dat je toch eigenlijk niet meer zonder 3D CAD kunt; een klant eist bijvoorbeeld doorgaans een zo klein mogelijke omkasting voor een installatie.

Dat is vrijwel alleen accuraat en efficiënt te doen met behulp van een 3D model, hiervoor zetten wij Autodesk Inventor in. Overigens spelen bij de besluitvorming door onze klanten ook heel vaak esthetische aspecten een rol en spelen de van het 3D-model gemaakte visualisaties, een belangrijke rol in de acceptatie van het voorstel.”

Meer over Autodesk Inventor

alara-lukagro-2-1280

NXTdim werkmethodiek voor Inventor

André Roodnat vervolgt zijn verhaal: ”In het traject na het ontwerpen zijn allerlei bijkomende taken geautomatiseerd. Zo worden automatisch van alle plaatdelen de DXF uitslagen in Inventor gegenereerd, die vervolgens via AutoCAD worden voorzien van een pos-nummer dat op de machine in het onderdeel wordt gegraveerd.

Het realiseren van deze vergaande automatisering heeft in nauwe samenwerking met onze leverancier Cadac Group plaatsgevonden. Cadac Group heeft hiervoor bij ons NXTdim Inventor ingezet. Dit is een gestandaardiseerde werkmethodiek voor Autodesk Inventor die bestaat uit handige Tools voor Inventor, een Content Center en Inventor Support."

Meer over Cadac NXTdim

vault-1280

Vault – dé centrale kluis voor documentenbeheer

Naast de vele voordelen heeft 3D Digital Prototyping een aantal aandachtspunten waaronder een snelle toename van de hoeveelheid data binnen de organisatie. Om overzicht te houden over deze grote hoeveelheid ontwerpgegevens wordt bij Alara Lukagro gebruik gemaakt van Autodesk Vault. Vault is een soort centrale kluis voor documentenbeheer. 

Inzet Autodesk software en NXTdim Inventor blijkt cruciaal

Al met al kan worden vastgesteld dat de inzet van geavanceerde software cruciaal is gebleken. Enerzijds worden er engineeringproblemen mee opgelost zodat complexere projecten kunnen worden gerealiseerd, anderzijds maakt een hoge mate van automatisering van het ontwerpproces het mogelijk om zeer efficiënt te werken, ook bij kleine aantallen.

Meer over Cadac NXTdim

Werkt onze aanpak ook voor u?
Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld