ACD

ACD maakt dagelijks gebruik van het Content Center in NXTdim Inventor

Over ACD

ACD is in 1989 begonnen als eenmanszaak en in 19 jaar tijd uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met meer dan 60 medewerkers. Als service verlenend bedrijf is ACD geëvolueerd naar een allround partner voor industrie-, chemie- en nutsbedrijven. Het team beschikt over een brede know-how in diverse vakgebieden, waardoor complexe toepassingen steeds met kennis van zaken kunnen worden behandeld. Cadac Group voorzag ACD van NXTdim Inventor.

Lees meer

Dankzij het Content Center en Tools in NXTdim Inventor behalen we flink wat tijdswinst en is er meer eenduidigheid in de gebruikte artikelen.

Kris Verheyen

Inventor Engineer - ACD
Silhouet

De vraag

Enerzijds richt ACD, gelegen in het Belgische Essen, zich op engineering en anderzijds tot onderhoud. ACD verleent projectassistentie bij ontwerp, planning en uitvoering betreffende installatie- en machinebouw, 3D CAD-support en curatief, predictief en preventief onderhoud.

Revisies van draaiende equipement, preventieve maatregelen treffen om stilstand te voorkomen en bepalen van de conditie van apparatuur is geen enkel probleem voor ACD. Daarnaast heeft ACD ook een aantal in-house projecten zoals het vervaardigen van speciale staalconstructies en machinebouw. Om de productiviteit te verhogen en nog efficiënter te werken in Inventor nam ACD NXTdim Inventor in gebruik.

acd-troubleshooting.jpg

Het Content Center wordt dagelijks gebruikt

”Vooral het Content Center, een gelokaliseerde Inventor onderdelenbibliotheek, in NXTdim Inventor sprak ons erg aan. Cadac Group vertaalde de standaardbibliotheek in Inventor naar het Nederlands en voegde daar ook de DIN materiaaleigenschappen aan toe."

acd-mesafsluiter.jpg

Geen onzekerheid meer over te gebruiken artikelen

ACD heeft Autodesk Inventor Professional 2011 en AutoCAD 2011 in gebruik. ”Tijdens adviesgesprekken met Cadac Group omtrent de implementatie van een nieuw ERP systeem kwamen wij in aanraking met NXTdim”, aldus Kris Verheyen, Inventor Engineer bij ACD.

”Vooral het Content Center, een gelokaliseerde Inventor onderdelenbibliotheek, in NXTdim Inventor sprak ons erg aan. Cadac Group vertaalde de standaardbibliotheek in Inventor naar het Nederlands en voegde daar ook de DIN materiaaleigenschappen aan toe. Hierdoor zijn onze medewerkers in de werkplaats niet meer onzeker over het te gebruiken artikel, omdat bepaalde Engelse termen, zoals ‘unequal angle’, niet eenduidig waren. Het Content Center wordt hier dan ook dagelijks gebruikt.” 

Tijdwinst en snelle acceptatie

NXTdim Inventor bevat tevens Tools met handige features, waaronder de publish flat pattern tool. Deze functie genereert automatisch een DXF file van alle plaatwerkonderdelen binnen een samenstelling. ”In de toekomst willen wij ook de Publish to SharePoint tool gebruiken, maar hier wachten we nog even mee totdat we volledig gemigreerd zijn naar Windows Server 2008”, aldus Kris.

”Dankzij het Content Center en Tools in NXTdim Inventor behalen we flink wat tijdswinst en is er meer eenduidigheid in de gebruikte artikelen. De acceptatie en ingebruikname van NXTdim Inventor was geen enkel probleem, zonder noemenswaardige struikelblokken.”

acd-predictief-onderhoud-routemeting-lagerschade.jpg

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac NXtdim Suite voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?