ABB

Kwalitatief beter documentbeheer

Over BAM

Marktleider
ABB is marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie en helpt nutsbedrijven en industriële klanten hun prestaties te verbeteren terwijl tegelijkertijd de gevolgen voor het milieu afnemen. ABB opereert in meer dan 100 landen en heeft vestigingen in 87 van deze landen om internationale en lokale klanten de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun bedrijf succesvol te ontwikkelen en te runnen.

Vijf divisies
ABB bestaat uit vijf divisies: Power Products, Power Systems, Discrete Automation and Motion, Low Voltage Products en Process Automation. De kerntaak van de divisie Process Automation is om klanten in de procesindustrie te voorzien van producten en oplossingen voor de instrumentatie, automatisering en optimalisatie van industriële processen. De industrieën die deze divisie bedient, zijn olie en gas, energie, chemie, farma, pulp en papier, metalen en mineralen, water en turbochargers. Belangrijke voordelen voor de klant zijn een beter gebruik van de activa en energiebesparingen.

Lees meer

Dankzij Cadac Organice hebben we de kwaliteit van het documentbeheer voor ons bedrijf kunnen verbeteren.

Malin Mannevaara

IS Project Manager - ABB Oy
Silhouet

Voordelen van Cadac Organice voor ABB

USP CAD-tekeningen beheren in SharePoint

CAD-tekeningen beheren in SharePoint

CAD-gerelateerde documenten kunnen eenvoudiger worden beheerd.

USP Batchbewerking van documenten

Batchbewerking van documenten

Met één handeling meerdere bewerkingen tegelijkertijd uitvoeren.

USP Verbeterde sortering, groepering en filtering

Verbeterde sortering, groepering en filtering

Sneller en eenvoudiger documenten zoeken.

USP Kwalitatief beter documentbeheer

Kwalitatief beter documentbeheer

Controle over uw documenten.

USP Tijdsbesparing bij de distributie van documenten

Tijdsbesparing bij de distributie van documenten

Documenten kunnen sneller en betrouwbaarder worden gedistribueerd.

USP Meer flexibiliteit

Meer flexibiliteit

Cadac Organice biedt meer functionaliteit.

Center of Excellence

De divisie Process Industry van ABB in Finland beschikt over een Center of Excellence voor Electrification, Instrumentation and Composite Plants. Dit omvat een engineeringteam dat EPC-projecten uitvoert (Engineering, Procurement and Construction) voor klanten in de procesindustrie. Dit team is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de initiële Front End Engineering & Design-activiteiten van een project om de haalbaarheid te bepalen en een eerste kostenraming op te stellen.

Tijdens de FEED-fase helpt het team klanten bij het specificeren van de elementen van het systeem, waarbij uiteraard ook wordt gelet op veiligheid, etc., en biedt input voor de algemene raming om het initiële budget voor alle fases van het project op te stellen. Het team werkt nauw samen met andere divisies van ABB en met fabrieken die onderdelen en apparatuur produceren voor machines en installaties.

I am ABB

Nieuwe oplossing voor documentbeheer

Tijdens een project worden makkelijk zo'n 4.000 documenten opgesteld door het team. Om het beheer en de samenwerking rond deze documenten te bevorderen, zocht ABB al in 2005 een oplossing voor documentbeheer. Malin Mannevaara, IS Project Manager bij ABB Finland: “In eerste instantie konden we geen oplossing vinden die flexibel genoeg was om aan al onze wensen te voldoen. Onze medewerkers waren gewend om hun documenten op te slaan op netwerkschijven, maar die manier van werken bood te weinig functionaliteiten en mogelijkheden. Omdat we niet alleen een Document Management-oplossing maar ook een platform voor samenwerking nodig hadden, besloten we te kiezen voor Microsoft SharePoint Server 2003. Deze oplossing was echter niet geschikt voor het beheren van typische engineeringdocumenten zoals AutoCAD-tekeningen, en ondersteunde bovendien geen batchbewerkingen van meerdere documenten tegelijk. We hadden gehoopt dat dit probleem met de overstap naar MOSS 2007 verholpen zou zijn, maar dat bleek niet het geval. Daarom gingen we op zoek naar een oplossing om SharePoint uit te breiden met Engineering Document Management-functionaliteiten.”

Batchbewerking van documenten

ABB verdiepte zich in verschillende SharePoint-gebaseerde oplossingen en startte een pilot met Cadac Organice. Malin Mannevaara: “Cadac Organice biedt niet alleen de mogelijkheid om AutoCAD-tekeningen te beheren in SharePoint, maar biedt daarnaast veel meer functionaliteit en flexibiliteit.

We kunnen nu batchbewerkingen uitvoeren op documenten, bijvoorbeeld meerdere documenten tegelijk in- of uitchecken en uploaden. Daarnaast is het met Cadac Organice Explorer mogelijk om documenten te sorteren, groeperen en filteren in SharePoint, zodat het voor engineers een stuk eenvoudiger wordt om met documenten te werken. Documenten worden opgeslagen en bewaard in een handige projectstructuur en dankzij versiebeheer kunnen er meerdere versies van een document worden bewaard en kunnen we altijd de laatste versie opvragen.”

abb-3.jpg
abb-2.jpg

Transmittal management

Malin Mannevaara vervolgt: “We zijn op dit moment bezig om alles te upgraden naar Microsoft SharePoint Server 2010 en dat kost veel tijd. Als we hiermee klaar zijn, gaan we Cadac Organice Transmit implementeren.

Er loopt nu al een pilot met deze oplossing en we zien veel mogelijkheden en voordelen van transmittal management voor ons bedrijf. We gaan Cadac Organice Transmit in eerste instantie implementeren om documenten te kunnen uitwisselen met en te laten goedkeuren door klanten. De volgende stap is dat deze oplossing ook bij onze onderaannemers en leveranciers wordt geïmplementeerd. ""Dankzij Cadac Organice Explorer hebben we de kwaliteit van het documentbeheer kunnen verbeteren."" En door de implementatie van Cadac Organice Transmit zullen we veel tijd kunnen besparen op het gebied van documentuitwisseling en samenwerking.”

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Cadac Organice Suite voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?