Naar hoofdinhoud

BIM voor de installatietechniek

Optimaal BIMmen tijdens de ontwerp-, productie- en realisatiefase

Een streep voor op uw concurrenten

BIM heeft de manier waarop we bouwen radicaal veranderd. Dit geldt niet alleen voor aannemers en architecten, maar ook voor installateurs. De beste BIM-resultaten worden enkel behaald wanneer alle ketenpartners optimaal samenwerken in één centraal model. Dankzij een goede samenwerking voorkomt u clashes, faalkosten, vertragingen.

Als installateur speelt u een essentiële rol in BIM. Niet alleen uw partners in de bouw, maar ook uzelf profiteert van de voordelen van BIM. Door efficiënt deel te nemen aan het BIM-traject heeft u een streep voor op uw concurrenten die dit nog niet doen. Bovendien kunt u BIM zowel tijdens de ontwerpfase als tijdens de productie- en realisatiefase inzetten. De voordelen hiervan ziet u in uw resultaten. Laat ons u helpen het maximum uit BIM te halen. Afhankelijk van uw wensen voorzien wij u van software, diensten, trainingen en experts gespecialiseerd in BIM voor de installatietechniek.

Hoe kunnen wij u helpen met BIM?

BIM is een proces en bestaat uit meer dan alleen een softwarepakket. Onze software, experts, diensten en trainingen kunnen u helpen om een volwaardig BIM-partner te worden. En te blijven.

cadac autodesk software

BIM-software

Bij Cadac profiteert u van de allerlaagste prijzen.

Bekijk software
services cadac diensten

BIM-trainingen

Beschik over de nodige kennis dankzij een BIM-training.

Bekijk trainingen
cadac experts

BIM-experts

Boek de beste BIM-experts bij Cadac.

Bekijk experts
services cadac

BIM-diensten

Laat u ondersteunen door onze BIM-diensten.

Bekijk diensten
bim building information model installatietechniek

Implementeer BIM in uw ontwerp-, productie- en realisatiefase

BIM brengt voor u als installateur diverse voordelen met zich mee. Doordat de gegevens van het gebouw digitaal beschikbaar zijn, kunt u sneller berekeningen maken. Mogelijke clashes zijn reeds in de ontwerpfase zichtbaar waardoor grote faalkosten en problemen tijdens de uitvoeringsfase voorkomen worden. Als digital enabler stellen wij u bovendien in staat om BIM uit te breiden naar de productie- en realisatiefase. Wij bieden oplossingen om modellen in AutoCAD of Revit te verrijken met waardevolle 3D-informatie om vervolgens direct productietekeningen en databestanden te genereren voor fabricage. U kunt zelfs CNC-machines aansturen. Kortom: directe aansturing vanuit BIM naar productie of prefabricage.

Cadac faciliteerde de stap naar BIM al voor diverse bedrijven uit de installatietechniek zoals Van der Weerd: “Met TheModus Documentation creëren we in een handomdraai van ons installatietechnische 3D-model de benodigde 2D-tekeningen die we op verschillende manieren kunnen delen met onze andere BIM-partners en onze monteurs op locatie. Ze hebben direct de werktekeningen en 3D-visualisaties op hun scherm of op papier.”

Contacteer ons

bim building information model installatietechniek

Uniforme Objecten Bibliotheek

Cadac is een van de initiatiefnemers van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). Het doel van de UOB is dat alle ketenpartners in BIM probleemloos data kunnen uitwisselen. Met de UOB spelen we in op de behoeften van installateurs. Het UOB-project maakt het mogelijk om op basis van fabrikant-data (conform ETIM-MC) en 3D-templateobjecten, rijke en gestandaardiseerde 3D-modellen in het CAD-model te genereren en dankzij standaarden uit te kunnen wisselen.

Als installateur kunt u, ongeacht uw software, gebruik maken van de objecten voor het ontwerpen van uw gebouwinstallaties. U profiteert van een feilloze informatie-uitwisseling tijdens de ontwerp-, productie- en realisatiefase. Bij Cadac zijn we ervan overtuigd dat de UOB een onmisbare bijdrage is van de digitalisering om de positie van de installatiebranche te versterken.

Lees meer over de UOB

Optimale communicatie tussen modelleur, installateur en fabrikant

Door als installateur deel te nemen aan het BIM-traject bent u al vroegtijdig betrokken bij de ontwikkeling van het project. Zo heeft u meer inbreng en kunt u betere en efficiënte oplossingen ontwikkelen. U en uw ketenpartners zijn verzekerd van de juiste grafische weergaven en bovenal de juiste dataset.


Doordat er geen verschil meer is tussen ontwerp- en productietekeningen is betere en foutloze communicatie mogelijk tussen modelleur, installateur en fabrikant. Het bouwproces wordt inzichtelijker en er ontstaan minder onverwachte clashes tijdens de realisatiefase. Wilt u als installateur ook profiteren van de voordelen van BIM? Reken dan op Cadac. Wij hebben alles in huis om uw BIM-proces te optimaliseren. Profiteer van geavanceerde software, diensten, experts en/of trainingen.

Contacteer ons 

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

van-der-weerd-installatietechniek-2-1280

Van der Weerd

We zijn goed door de crisis gekomen omdat we geïnvesteerd hebben in nieuwe software en de aansluiting gemaakt hebben met BIM.

van haren installaties

Van Haren Installaties

Samenwerken met stabiele partners

visietech markthal rotterdam

Visietech

3D is tegenwoordig noodzakelijk. Gebouwen worden complexer en het is steeds belangrijker om snel visueel inzicht te krijgen in de ontwerpen.

Welke oplossingen bieden we voor uw industrie?

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw digitalisering te optimaliseren.

webinar cadac

Webinar | BIM voor installatietechniek

Tijdens het webinar BIM voor installatietechniek tonen wij hoe u efficiënter en sneller modelleert in BIM.

Bekijk het webinar

Werkt onze aanpak ook voor u?

We zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld