Naar hoofdinhoud
cadac-ico-dienstenpas

Integratie BIM 360 Docs ↔ Relatics

Hoe kunnen bedrijven in de bouw en infra beter aansluiten op het BIM-proces? BIMmen begint met papierloos bouwen en vereist een volledige grip op uw digitale documenten. Optimaal digitaal documentbeheer werkt kosten- en tijdbesparend, waardoor u meer tijd heeft voor waarde toevoegende activiteiten. Samen met Semmtech heeft Cadac Group een oplossing ontwikkeld om BIM en System Engineering te verbinden.

Spendeert u onnodig tijd en geld aan het voorbereiden van updates over nieuwe documenten en informatie? Of loopt u onnodig risico door het gebrek van een eenduidig documentenoverzicht? Een betrouwbare koppeling tussen BIM 360-documenten en het datamodel van Relatics kan uitkomst bieden.

Autodesk BIM 360 Docs is een document management-omgeving voor iedereen die wilt aansluiten op het BIM-proces. Het datamodel van Relatics wordt ingezet voor eisenbeheer en kan optimaal ingezet worden wanneer een bewijslast gewenst is. De documentenlijst in Relatics kan namelijk direct gekoppeld worden met uw documenten in BIM 360 Docs.

Het verzamelen van de juiste informatie wanneer u een bewijslijst moet overhandigen kan een onnodig belemmerend proces zijn. Dankzij de directe koppeling van BIM 360 Docs en Relatics kunt u de bewijslast direct aan een eis koppelen, waardoor de hand-over snel en transparant kan verlopen, zonder dat u tijd verliest bij het verzamelen en organiseren van de benodigde informatie.

 • Bespaar tijd
 • Borg informatie
 • Geldbesparing

Aanpak

Samen bepalen we of een koppeling tussen Relatics en BIM 360 Docs zinvol is, brengen we de huidige situatie in kaart en stellen we vast hoe we deze integratie zo effectief mogelijk kunnen verwezenlijken. Wij betrekken zowel een expert van Cadac bij deze implementatie, als van onze partner Semmtech. Zo weet u zeker dat u de juiste expertises en ervaring aan tafel hebt zitten. 

Programma

Dankzij onze gestandaardiseerde aanpak kunnen we uw organisatie binnen een handomdraai van dienst zijn. De Relatics ↔ BIM 360 Docs-integratie omvat een gefaseerd programma om het resultaat voor uw organisatie te optimaliseren:  

 • Initiatiefase  
  Analyse en advies over BIM 360 Docs en Relatics  
 • Implementatiefase 
  Inrichting templates en interface 
 • Go-livefase   

Resultaten

Met deze sterke no code-oplossing voor Autodesk BIM 360 Docs en Relatics genieten gebruikers van een foutloze verbinding tussen deze twee platformen. Uw BIM 360 Docs-documenten zijn direct beschikbaar in Relatics, dankzij deze live verbinding. U mag de volgende deliverables van ons verwachten:

 • Aanpassing/inrichting BIM 360 Docs template
 • Aanpassing/inrichting Relatics template
 • Integratie Relatics ↔ BIM 360 Docs
 • Technische documentatie

Randvoorwaarden

Wij stellen een consultant beschikbaar die direct de koppeling kan realiseren. Hiervoor is benodigd:

 • BIM 360 Docs licentie
 • Relatics licentie
 • Standaard mappenstructuur

Verplichte deelnemers aan het traject:

 • Lead Systems Engineer
 • BIM Manager
 • IT Business Partner

Benodigde software

BIM 360 Docs:
Autodesk BIM 360 Docs is software waarmee u uw documenten kunt delen, bekijken en beheren vanaf de eerste fase van een project, tot en met gebouwbeheer. Uitermate geschikt voor de AEC-industrie. Voorkom inefficiënte communicatie en bespaar geld door kundig samen te werken. Beheer modellen, tekeningen en andere documenten op één plek en werk altijd samen in de laatste versies met BIM 360 Docs.

Bekijk BIM 360 Docs

Relatics:
Relatics is een webgebaseerde applicatie die de gebruikers in staat stelt om informatie binnen projecten in de bouw- en infrastructuur te beheren. De software bevat functies voor het structureren van projectinformatie in plaats van het beheren van documenten. Met behulp van semantische technologie en een eisen-gecentreerde aanpak zijn zo eisen, objecten, ruimten, activiteiten, risico’s en verificaties te beheren in een samenhangend netwerk. Relatics is specifiek ontworpen voor projecten die werken volgens de principes van Systems Engineering.

Integratie BIM 360 Docs ↔ Relatics

Met deze sterke no code-oplossing voor Autodesk BIM 360 Docs en Relatics genieten gebruikers van een foutloze verbinding tussen deze twee platformen.

Maak een afspraak

Persoonlijke uitleg over Integratie BIM 360 Docs ↔ Relatics?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Kies een locatie

Europa

Wereld