Naar hoofdinhoud

Sobatech

There is nothing better than an engineer, unless it is an engineer with cookies

sobatech-3000

Constante kwaliteit, lagere kosten en overheerlijke koekjes

Cadac Creators is een nieuw initiatief van Cadac Group waarbij juniorprofielen een leerrijk carrièrepad volgen en zo uitgroeien tot digital enablers. Als junior engineer in het Cadac Creators programma verleg je jouw grenzen en groei je verder.

Een van de partners van het Cadac Creators programma is Sobatech Continuous Technology in Maastricht. Zij zijn gespecialiseerd in machines voor het continue doseren en mixen van allerlei voedingsmiddelen en het is één van de bedrijven waar Creators te werk gesteld worden. Sobatech is een grote speler in de sector. Door de ontwikkeling van een totaal nieuwe deegkneed-procedé kan Sobatech voedselproducenten helpen met het overstappen van batch-processen naar een continu proces met als voordelen: constante kwaliteit, lagere kosten en overheerlijke koekjes.

sobatech-koek-640

Werk mee aan de productie van koekjes

De systemen van Sobatech worden wereldwijd ingezet voor de productie van brood, croissants, baguettes, koekjes & biscuit, tortilla’s, etc. Eén van hun klanten, een fabrikant van candy-bars heeft de beslissing genomen om continue deegproductie als standaard te gaan inzetten. Zo heeft Sobatech al een aantal volautomatische productielijnen voor deeg voor deze klant in bedrijf genomen. Ook ontwikkelde Sobatech onlangs ’s werelds grootste deegkneder, goed voor 200.000 broodjes per uur.

sobatech-3-1280

De engineeringsafdeling

Niet de koekjes zelf, maar de engineeringsafdeling is het hart van dit bedrijf. Hier worden steeds nieuwe en verbeterde manieren gezocht om voedsel te produceren. Zowel standalone machines, als complete productielijnen, worden in een snel tempo ontwikkeld. Hierbij wordt gewerkt met Autodesk Inventor en Vault.

Niet alleen Creators, ook senior engineers van Cadac worden regelmatig bij Sobatech ingezet, vooral in piektijden of bij grote orders. Als junior engineer van het Cadac Creators programma werk je dus niet alleen bij toonaangevende bedrijven, maar kom je ook in contact met ervaren collega’s die vergelijkbare wegen bewandeld hebben. Daarmee krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot een junior consultant.

Of er nog smaaktester-vacatures bij Sobatech beschikbaar zijn, vraag je?

Sobatech heeft een eigen assemblage- en testruimte, dus de machines die ontworpen worden kunnen ook echt bekeken en getest worden. Eén van de senior engineers van Cadac heeft op een gegeven moment de overstap gemaakt om vast bij Sobatech te gaan werken. Aangezien hij zowel de Cadac organisatie kent als Sobatech is hij de perfecte ambassadeur en coach voor junior engineers.

Sluit je aan bij het Creators team
Schrijf je eenvoudig in voor het selectieproces.

Is Cadac Creators niet wat je zocht? Bekijk onze overige vacatures

Kies een locatie

Europa

Wereld