Naar hoofdinhoud

Gemeente Kaag & Braassem

Een rijk en gevarieerd gebied

kaagenbraassem-2000

De gemeente Kaag en Braassem

De gemeente Kaag en Braassem is een gemeente die rekent op de kunde van Cadac. Het is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, die op 1 januari 2009 is ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Door de rijke geschiedenis en een gevarieerde omgeving, heeft het grondgebied verschillende functies gehad. Zo ligt Kaag en Braassem in waterrijk gebied. De functie van de grond varieerde van vissersdorp, tot scheepsvaartdorp tot tuinbouwdorp.

Bovendien bestaat de gemeente uit woonomgeving, natuurgebieden, recreatiegebieden en vele natuurlijke objecten. Een erg divers gebied dus waarover veel informatie verzameld en beheerd moet worden.

 

kaagenbraassem-1280

Cadac Creators

Sinds een aantal jaren spelen enkele basisregistraties een grote rol binnen gemeenten. Met name het belang van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is aanzienlijk gegroeid. De basisregistraties zijn niet alleen van grote betekenis voor de gemeenten, maar ook voor het algemeen nut. Een basisregistratie is een door de overheid ingestelde verplichting. Wat betekent dat alle gemeenten verplicht zijn hiervoor interne mensen beschikbaar te stellen of het uit te besteden aan externe bedrijven.

Dit schept een grote verplichting voor het opzetten van een interne afdeling, die verantwoordelijk is voor het beheersen van het proces. Onder andere voor deze BAG- en BGT-werkzaamheden leiden wij Cadac Creators specifiek op om ze vervolgens te detacheren op de interne, specialistische afdeling bij verschillende overheden.

bgt portal nedgraphics

Up-to-date houden van de BGT en de BAG

De gemeente Kaag en Braassem schakelt Cadac Creators in voor het up-to-date houden van de BGT en de BAG. Ga je hier aan de slag als geo-medewerker dan ben jij medeverantwoordelijk voor het verwerken van veranderingen in de openbare ruimte waarvan de gemeente bronhouder is. Dit houdt in: veranderingen in de gegevens verzamelen, intekenen, aanpassen, data verrijken en delen. 

Daarnaast schiet jij in actie wanneer er een bouwvergunning verleend is. Jij bent dan verantwoordelijk voor de intekening van de zogenaamde voorlopige geometrie. Dit doe je op basis van bouwtekeningen. Later, wanneer de bouw gerealiseerd is, teken je de definitieve geometrie op basis van luchtfoto’s of op basis van de inmeting van de geometrie, aangeleverd door een landmeter. Op deze manier zorg jij ervoor dat er in iedere fase van ontwikkeling informatie beschikbaar is over de (nog te bouwen) objecten.

Eenmaal per jaar voert een externe partij de zogenaamde mutatiesignalering uit. Men legt als het ware de BGT-kaart over de luchtfoto en past vervolgens verschillen in geometrie aan in de BGT. De hieruit voortkomende gewijzigde geometrie neem jij over in de lokale BGT.

Landelijke en lokale BGT-data

De gemeente Kaag en Braassem is bronhouder van de alle BGT-data op het gebied van wegen en groen. Het meeste water valt onder het bronhoudersschap van het Hoogheemraadschap Rijnland. De gemeente verzorgt toch ook het water voor Rijnland d.m.v. een onderlinge afspraak.

Bronhouders, dus ook gemeenten, geven wijzigingen in de openbare ruimte door aan de landelijke BGT. Niet alleen werk jij als Cadac Creator hieraan mee, maar je laadt ook de landelijke BGT-data in in de lokale BGT van de gemeente Kaag en Braassem. Op deze manier vindt er een geregelde uitwisseling plaats van actuele geografische en administratieve gegevens tussen elke bronhouder en de landelijk voorziening BGT. Zo beschikt iedereen steeds over de meest actuele gegevens.

 

algemeen-diensten-advies-NG-1280

Een secuur werkje

Een hele uitdaging en grote verantwoordelijk! De eisen van basisregistraties zijn namelijk niet mild. Bovendien is de informatie, aangeleverd door diverse bronhouders via de landelijke voorziening BGT, foutgevoelig. Wanneer bijvoorbeeld vlakken niet goed ingetekend worden, moet jij dit handmatig aanpassen.

Goede technische skills zijn dus noodzakelijk. Maar ook kennis van regelgeving, kennis van softwareapplicaties en accuratesse om deze gegevens juist te verwerken en te beheren, is essentieel. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw vaardigheden en kennis up-to-date blijven.

De kickstart van je carrière

Als Cadac Creator in de functie van BAG- of BGT-medewerker doe je ervaring op die je voor de rest van je carrière meeneemt. De Cadac Creator die bij Kaag & Braassem aan de slag ging met basis BGT-werkzaamheden, is inmiddels verantwoordelijk voor het volledige beheer van de BGT-werkzaamheden. Een mooie carrièrestap.

Sluit je aan bij het Creators team
Schrijf je eenvoudig in voor het selectieproces.

Is Cadac Creators niet wat je zocht? Bekijk onze overige vacatures

Kies een locatie

Europa

Wereld