Naar hoofdinhoud

Warema Nederland

Digitaliseren in een internationaal bedrijf

warema-project-hero-2250

Een indrukwekkende eerste werkervaring

Schoolverlater Jelte van der Honing startte in juni 2019 als Cadac Creator. Hij vloog er direct in met een uitdagende opdracht bij Warema Nederland, namelijk het ondersteunen van de projectleiders en werkvoorbereiders. In februari rondt hij zijn eerste opdracht als Cadac Creator af. Hieronder deelt hij zijn eerste ervaring.

warema-2

Projectmatige zonneweringsindustrie

Als eerste opdracht ging ik direct aan de slag in een groot internationaal bedrijf. Een indrukwekkende ervaring, zeker als schoolverlater, maar dankzij de ondersteuning van Cadac, wist ik dat ik klaar was voor deze job. Warema Nederland is onderdeel van de Duitse Warema groep en is voornamelijk actief in de projectmatige zonneweringsindustrie.

Warema Nederland werkt aan grote projecten over heel de wereld zoals het Olympisch Stadion in Japan, architectenbureaus in Noorwegen en hotels in Nederland. Warema Nederland heeft een groot aanbod aan zonneweringen, waaronder de enkele ZIP screens, de in-serie-geschakelde ZIP screens en de standaard screens. Met deze producten heb ik mij afgelopen maanden voornamelijk beziggehouden.

warema-1

Opdracht 1: aanvullen van 3D-database

Sinds kort gebruikt Warema Nederland de 3D-software Autodesk Inventor als verlenging op de 2D-ontwerpen gemaakt in Autodesk AutoCAD. De 3D-database van Warema Nederland moest dringend gevuld worden met de huidige producten. Dit was mijn eerste opdracht, alle 2D-tekeningen omzetten naar 3D-tekeningen en deze aanvullen waar nodig. 

warema-shade- factory-australie

Opdracht 2: ontwikkelen van een 3D-configurator

Sinds kort gebruikt Warema Nederland de 3D-software Autodesk Inventor als verlenging op de 2D-ontwerpen gemaakt in Autodesk AutoCAD. De 3D-database van Warema Nederland moest dringend gevuld worden met de huidige producten. Dit was mijn eerste opdracht, alle 2D-tekeningen omzetten naar 3D-tekeningen en deze aanvullen waar nodig. 

warema-shade factory australie-2

Opdracht 3: vereenvoudigen van processen

Tussen de opdrachten door, optimaliseerde ik het orderformulier voor de enkele ZIP screens in Excel. Het formulier bevatte te veel foutgevoelige geautomatiseerde processen. Bijgevolg konden klanten configuraties bestellen die technisch niet haalbaar waren.

Ik loste dit probleem op door de processen zodanig te vereenvoudigen dat deze gemakkelijker hanteerbaar zijn en klanten dus geen foutieve configuraties meer kunnen bestellen. Later updatete ik ook de verouderde orderformulieren van de in-serie-geschakelde ZIP screens en de standaard screens naar dezelfde Excelversie als die van de enkele ZIP screens.

Warema gebruikt hetzelfde Excelbestand voor het klaarmaken van de productiebonnen. Ik richtte het Exceldocument in met het oog op een verbeterd geautomatiseerd proces, zodat het maken van productiepapieren minder tijdrovend zal zijn.

Deze succeservaring doet me al uitkijken naar mijn volgende opdracht van Cadac Creators.

Heel veel zin in meer!

Last but not least, ik werd regelmatig betrokken bij het uitwerken van orders. Niet alleen ervaarde ik enkele enorme leermomenten, maar slaagde ik er ook in enkele grote orders met succes uit te voeren. 

Sluit je aan bij het Creators team
Schrijf je eenvoudig in voor het selectieproces.

Is Creators niet wat je zocht? Bekijk onze overige vacatures

Kies een locatie

Europa

Wereld