Naar hoofdinhoud
David

David

Solution Architect

Antwerpen, Belgium

Innovation consultant

David Truyens heeft een berg ervaring in de CAD industrie. Zijn interesses zijn steeds heel breed gebleven, maar ook heeft hij zich gespecialiseerd in alles wat met simulation te maken heeft. Maar ook heeft hij een grote passie voor automatisering.

Expertises

Generatief ontwerp
Autodesk Fusion 360
PCB-ontwerp
Additive manufacturing
Simulatie
Productontwikkeling & innovatie
CAD / CAM

Ervaring

Cadac Expert

Cadac Group

01 jul 2019 - Nu (1 jaar, 9 maanden)

Naast mijn fabnet project wil ik nog steeds graag mijn kennis ter beschikking stellen. Ik houd van innovatieve uitdagingen en daar mag je mij dus mee uitdagen. Denk aan projecten als CTO, IoT, Digital Manufacturing, Additive Manufacturing, Generative Design,..

Founder

fabnet.io

01 jan 2018 - Nu (3 jaar, 3 maanden)

Vanuit mijn interesse in de maker wereld ben ik dit project gestart. Ons doel is om machines gecontroleerd open te stellen voor iedereen. Daarvoor hebben we een end to end IoT platform opgericht. Naast Cadac Experts is dit mijn focus voor de komende jaren

Solution Architect

Cadac Group

01 apr 2017 - 01 jul 2019 (2 jaar, 2 maanden)

Als solution architect analyseerde ik het huidige process bij klanten en ging samen met hen en het Cadac team op zoek naar mogelijke verbeteringen alsook het helpen bij het opstellen van een langer termijn roadmap voor engineering.

Simulation Business Development Specialist

Autodesk

01 jul 2016 - 01 jan 2017 (5 maanden)

In deze rol ondersteunde ik het Simulation Team van Autodesk om hun oplossingen te kunnen positioneren en klanten te helpen bij hun simulation uitdagingen.

Consultant Mechanical Solutions

Datech

01 nov 2005 - 01 jun 2016 (10 jaar, 6 maanden)

In nauwe samenwerking met Autodesk hebben wij het reseller kanaal in de Benelux en daarbuiten geholpen om het maximale uit de Autodesk oplossingen te halen.

Prototype Engineer

Parisi Racing Systems

01 mei 2005 - 01 okt 2006 (1 jaar, 4 maanden)

Op 6 maanden tijd hebben we met een klein team in Venezuela de productie van een Nascar variant opgestart voor een racetrack in Maracaibo.

Design Engineer

Amcor

01 mei 2003 - 01 mei 2005 (2 jaar)

Ontwerp van innovatieve verpakking voor injection en compression moulding. Hier heb ik veel kennis opgedaan over het ontwerpen van matrijzen.

Onderhoud aan mobiele kranen

Sarens

01 okt 2002 - 01 apr 2003 (5 maanden)

Een korte maar zeer interessante periode waarbij ik voornamelijk elektrisch en hydraulisch onderhoud heb gedaan aan mobiele kranen, maar ook aan loopbruggen en andere installaties

Industrieel Ingenieur Electro-Mechanica

Universiteit Antwerpen

01 sep 1998 - 01 jul 2002 (3 jaar, 9 maanden)

Tijdens deze opleiding lag de focus reeds op 3D CAE. Als eindwerk heb ik de optimalisatie van een wingbox doorgerekend via ESTACA in Parijs.

Beoordelingen

5 uit 5

1 beoordeling(en)
5
4
3
2
1

Prototyping the prototype

Jean-Francois B, Firma Bohez BVBA 1 jaar geleden

Project: Het ontwikkelen van een gerepliceerde versie van oude race iconen (die hebben meegereden in de 24H van Lemans). En deze voorzien van moderne technieken die niet zichtbaar zullen zijn. David Truyens heeft ons bijgestaan bij de eerste ontwerp fase van het frame. Ook willen wij gebruik maken van Generative Design in dit project. In deze materie is David een echte expert, we hebben een professionele opleiding gekregen zodat we zelfstandig aan de slag kunnen met Generative Design. David is zeer gericht op de praktijk en weet waarover hij spreekt. Wij gaan in de toekomst zeker en vast meer gebruik maken van zijn expertise! En zijn alvast heel tevreden met de geleverde prestaties. Een echte meerwaarde binnen de organisatie.

Boek David

€1.200,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek David

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld