Wat moet ik doen bij de melding "ODBC Connect: timeout exceeded" tijdens de installatie van Techline?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 1 juni 2021

Probleem:

Tijdens de installatie van Techline krijgt u een foutmelding op de connectie naar de database van Techline:

Oplossing:

Om dit probleem op te lossen dient eerst de installatie procedure gestopt te worden:

• Klik [ OK  ]

• Klik [ Afbreken ]

• Klik [ Ja ]

• Klik [ Voltooien ]

Vervolg:

• Open Windows verkenner
  • Browse naar de map
    C:\Users\<gebruikersnaam>\Appdata\Roaming\Cadac Group\Techline\prerequisites\SQLEXPR_x64_ENU\
  • Dubbelklik op de SETUP.EXE

• Volgende schermen verschijnen:

• Kies de optie “New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation”

• Volgende schermen verschijnen:

• Activeer de “I accept the license terms”
  • Klik [ Next > ]
  • Volgend scherm verschijnt:

Klik [ Next > ]
  • Volgend scherm verschijnt:
  • Klik [ Next > ]

• Klik [ Next > ]

• Klik [ Next > ]

• Extra Users toevoegen aan de SQL database
  • klik [ Add …]
  • Geef de gebruikers naam en klik [ Check Names ]
  • Als de juiste gebruikers zijn toegevoegd klik [ OK ]
  • Klik [ Next ]

• Zonder toevoegen van extra Users aan de SQL database
  • Klik [ Next ]

• Volgend scherm verschijnt:

• Indien de installatie gereed is verschijnt volgende scherm:
  • Klik [ Close ]

• Klik op de knop [ X ] om de installatie van SQL Express af te ronden.
  • Herstart de installatieprocedure van Techline:

Let op!

Deze melding kan twee keer voorkomen tijdens de installatieprocedure.

Tijdens de installatieprocedure wordt namelijk gevraagd of bepaalde services (waaronder de SQLExpress verbinding) gestopt moeten worden:

Laat deze services actief tijdens de installatie.