Hoe krijg ik een IFC-bestand te zien in Revit?

Probleem:
Ik heb een IFC bestand en deze wil ik graag in Revit zien, wat moet ik hiervoor doen?

Oplossing:
Om een IFC model in Revit te kunnen zien/gebruiken dient deze in Revit ingeladen te worden:

• Versie voor Revit 2018: Ga naar de Revit menu knop
    Versie vanaf Revit 2018: Ga naar "File'
  • Klik op [ Open > ]
  • Klik op [ IFC ]
  • Selecteer het IFC bestand
  • Klik op [ Open ]
  • Revit gaat nu op basis van de ingestelde mapping (IFC Options) en ingestelde template de IFC geometrie en informatie converteren naar Revit geometrie.

Het inladen van het IFC model kan even duren, de benodigde tijd is sterk afhankelijk van de grootte van het IFC model.

Zoek naar het kennisartikel: IFC Options in Revit voor meer informatie over het instellen van de mapping en de template welke tijdens de importprocedure gebruikt wordt.