Naar hoofdinhoud

IFC Options in Revit

How to

Laatst gewijzigd op 28 april 2020

Probleem:

Het inladen van een IFC model zorgt ervoor dat ik het model in de standaard Autodesk template komt te staan, i.p.v. onze eigen template.

Of de categorie waarin de IFC objecten terecht komen komt niet overeen met de verwachte categorie, wat kan ik hier aan doen?


Oplossing:

 • Zorg dat er één project open staat in Revit
 • Versies voor Revit 2018: Selecteer de Revit Menu knop
  Versies vanaf Revit 2018: Ga naar "File"
 • Kies voor "Open >"
 • Kies voor "IFC Options"
 • Door op [ Browse ... ] te klikken kun je bepalen welke Revit project template gebruikt moet worden bij het importeren.
  Bij de 'Import IFC Class mapping' staan ook alle ondersteunde IFC Classes met daarachter de IFC Type, Revit Category waar ze naar toe "gemapped" worden, gevolgd door een eventuele Revit Sub-Category.
  Deze lijst kan aangepast worden door een andere Revit Category/Revit Sub-Category in te stellen. Dit kan door in de betreffende cel te klikken en de gewenste Category/Sub-Category in te typen.
 • Vervolgens kan deze mapping ook opgeslagen worden, gebruik hiervoor de [ Save As ... ] knop aan de rechterzijde.
 • Het is ook mogelijk om een bestaande "Mapping" in te laden, gebruik hiervoor de [ Load ... ] knop.
 • Mocht je alle wijzigingen weer ongedaan willen maken dan kun je op [ Standard ] klikken, dan zal de standaard Autodesk mapping gebruikt worden.


Voor een overzicht van alle ondersteunde IFC Types zie dit artikel:  Overzicht ondersteunde IFC ClassesBij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld