Wat moet ik doen bij de foutmelding "3024" in Nordined Stroomkringschema?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 1 juni 2021

Probleem:
Bij het wijzigen van gegevens binnen de applicatie Stroomkringschema krijgt hij een foutmelding
Error 3024: bestand Stroomkring kan niet gevonden worden

Oorzaak:
De ODBC-koppeling stroomkring is niet aanwezig of niet juist

Oplossing:
Voor 64bits Windows:

• Ga naar het Windows Verkenner.
  • Browse naar C:\Windows\SysWOW64
  • Daarna naar de odbcad32.exe
  • Maak op het tabblad USER DSN (Gebruikers DSN) een nieuwe koppeling aan
  • Selecteer hiervoor Microsoft Access Driver (*.mdb)
  • Type in het volgende scherm op de bovenste regel bij Data Source Name: Stroomkring
  • Selecteer bij Database het bestand:
    %appdata%\Cadac Group\Techniek 10.x\EK\D\ek_data.mdb

Voor 32bits Windows:

• Ga naar het Windows Configuratiescherm.- Vervolgens naar Administrative Tools (Systeembeheer)
  • Daarna naar Data Sources ODBC (Gegevensbronnen ODBC)
  • Maak op het tabblad USER DSN (Gebruikers DSN) een nieuwe koppeling aan
  • Selecteer hiervoor Microsoft Access Driver (*.mdb)
  • Type in het volgende scherm op de bovenste regel bij Data Source Name: Stroomkring
  • Selecteer bij Database het bestand:
    %appdata%\Cadac Group\Techniek 10.x\EK\D\ek_data.mdb