Afvoeren -06- Maten - TheModus Suites (Nordined)

How to - Afvoeren

Maten

Plaatsen peilmaten en diameter-aanduiding

Algemeen

Peilmaten kunt u op de tekening plaatsen, met of zonder ovaal. De peilmaat moet u opgeven.

Peilmaten zijn aan te passen.

Diameter-aanduidingen kunt u plaatsen; hierbij wordt de maat automatisch uit de tekening gelezen.

Het is mogelijk om globaal te bematen: in het geselecteerde gebied worden automatisch de diameters en lengten bijgeschreven bij leidingen.

• Klikpunten
  1. Selectie hartlijn buis en plaats bemating/peil
  2. Richting en plaats bemating/peil
    1. ORTHO 'uit' = maat horizontaal
    2. ORTHO 'aan' = maat haaks op kanaal

Peilmaten plaatsen

1. Klik op knop in menu 'Maatvoeren'
    of
    selecteer 'Peilmaat Plaatsen' in menu 'Maatvoeren'
  2. Geef aan of de peilmaat met of zonder ovaal moet worden geplaatst
    • Mettoets  <M>
    • Zondertoets  <Z>
  3. Selecteer hartlijn t.b.v. de peilmaat
  4. Geef de richting van de bemating aan
    • Ortho 'aan'de peilmaat wordt haaks op de leiding geschreven
    • Ortho 'uit'de peilmaat wordt evenwijdig aan de leiding geschreven
  5. Geef de peilmaat op in venster 'Enter Attributes'
  6. Klik op [ OK ]

Peilmaat bewerken

1. Klik op knop in menu 'Maatvoeren'
    of
    selecteer 'Peilmaat bewerken' in menu 'Maatvoeren'
  2. Selecteer de aan te passen peilmaat of peilmaten,
    sluit de selectie af met <Enter>
    In het commandoblok wordt de bestaande peilmaat getoond <peilmaat>.
  3. Geef de nieuwe peilmaat op
    Als meerdere peilmaten zijn geselecteerd wordt telkens de volgende getoond om te worden aangepast.

Diameter-aanduiding, handmatig

1. Klik op knop in menu 'Maatvoeren'
    of
    selecteer 'Diameter afvoer' in menu 'Maatvoeren'
  2. Selecteer hartlijn t.b.v. de diameter
  3. Geef de richting van de bemating aan
    • Ortho 'aan'; de peilmaat wordt haaks op de leiding geschreven
    • Ortho 'uit'; de peilmaat wordt evenwijdig aan de leiding geschreven

Diameter-aanduiding, Globaal

1. Klik op knop in menu 'Maatvoeren'
    of
    selecteer 'Diameter afvoer globaal' in menu 'Maatvoeren'
  2. Selecteer de te bematen leidingen
    De diameter wordt evenwijdig aan de leidingen geplaatst.

Lengte-aanduiding, Globaal

1. Klik op knop in menu 'Maatvoeren'
    of
    selecteer 'Lengte afvoer globaal' in menu 'Maatvoeren'
  2. Selecteer de te bematen leidingen
    De lengte wordt evenwijdig aan de leidingen geplaatst.

Verwijderen bemating

1. Klik op de knop in menu 'Maatvoeren'
    of
    selecteer 'Verwijderen bemating' in menu 'Maatvoeren'
  2. Selecteer de te verwijderen maten