Afvoeren -02- Afvoer, algemeen - TheModus Suites (Nordined)

How to - Afvoeren

INHOUDSOPGAVE

Afvoer, algemeen

Maken plattegrondtekening afvoer-installatie

Algemeen

NOR-Afvoeren tekent op eenvoudige wijze installatietekeningen voor DYKA® afvoer-systemen, Geberit® afvoersystemen, Wavin® afvoersystemen, Twebo® afvoersystemen, Pipelife® afvoersystemen, Milder® afvoersystemen en Martens® afvoersystemen.

De volgorde van de menu’s geeft de algemene volgorde van werken aan.

Aan te raden is om:
De onderlegger tekening (bouwkundige plattegrond) als een z.g. XREF-tekening te koppelen aan de installatietekening.
Regelmatig de tekening te bewaren (SAVE)

Plattegrondtekening afvoer-installatie maken

1. Opstarten NOR-Afvoeren en bepalen papierformaat, kader en stempel, schaal en teksthoogte
  2. Koppelen van een bouwkundige onderlegger
  3. Kiezen van een fabrikant en afvoersysteem
  4. Tekenen leidingen en hulpstukken
  5. Plaatsen speciale onderdelen/hulpstukken of pijlen
  6. Toekennen van positienummering
  7. Maatvoeren, bematen en plaatsen van peilmaten
  8. Genereren van telstaten
  9. Genereren sparingen
  10. Printen/Plotten tekening
  11. Bewaren tekening

Terug naar Inhoudsopgave

Algemene informatie tekening en applicatie

Algemeen

Over de applicatie en over de tekening is algemene informatie op te vragen.

Opvragen algemene informatie

1. Klik op knop in toolbar 'Menu',
    of
    selecteer About Rel. .... in menu 'Algemeen'
  2. Klik op knop [ OK ] om het informatievenster te verlaten.