Wat moet ik doen wanneer de Customer Ref ID de foutmelding: "Licentie object niet geïnitialiseerd" geeft?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 27 mei 2021

Probleem:

Bij het opgeven van de Customer Ref ID komt de melding 'Licentie object niet geinitialiseerd'.

Oorzaak:

De oorzaak hiervan zijn gebruikersrechten op het bestand AEC.lic.

(De melding kan ook opgeroepen worden door het bestand AEC.lic in te stellen op 'Read Only' dan heeft de gebruiker ook geen rechten om het aan te mogen passen.)

Oplossing:

Als de software geïnstalleerd en geactiveerd wordt door een Administrator is hij Eigenaar/Owner van dat bestand.

Als daarna blijkt dat de gebruiker het bestand probeert aan te passen heeft hij daar geen rechten op.

Het licentiebestand wordt opgeslagen in de map C:\ProgramData\Cadac Group\Cadac Licensing\

• Open Windows Verkenner
  • Browse naar de map C:\ProgramData\Cadac Group\Cadac Licensing\
  • Selecteer het bestand AEC.lic
  • Geef een rechtermuisklik op het bestand
  • Kies voor 'Eigenschappen' (Properties)
  • Klik op het tabblad 'Algemeen' (General)
  • Check of het 'vinkje' bij Read-Only 'UIT' staat.
  • Open het tabblad 'Details'
  • Ga na wie de 'Eigenaar' (Owner) is
  • Verwijder het bestand onder opgave van de gegevens van de 'eigenaar' (Owner)
  • Geef de huidige gebruiker op het tabblad 'Beveiliging' (Security) voldoende rechten op het bestand.

Bij het opnieuw opgeven van de Customer Ref ID zal de AEC.lic opnieuw worden aangemaakt.