Naar hoofdinhoud

Hoe wijzig ik de oude BRT Achtergrondkaart in BRK Basis?

Veel gestelde vragen

Laatst gewijzigd op 27 oktober 2021

Probleem:

Hoe wijzig ik de oude BRT Achtergrondkaart in BRK Basis?


Oplossing:

(LET OP: dit geldt alleen voor BRK Basis en Niet voor BRK inlees)


U kunt dit als volgt oplossen:


 1. In NedGeoservices onder het menu: “Wizard” >> “Services” voegt u een nieuwe Service toe middels de knop “Toevoegen”. Vul hier het onderstaande in en klik op “Opslaan”: 1. Vervolgens in NedGeoservices onder het menu: “Wizard” >> “Kaart” de huidige Kaart met de naam “NedBRK” aanpassen middels de knop onder het “Potloodje” (zie onderstaand screenshot). 1. Klik op de knop “Volgende” om naar het tabblad “Lagen toevoegen” te gaan.
 2. Vervolgens onder de stap “Lagen toevoegen” de groep met de naam “Achtergrond” verwijderen middels de knop onder het “Rode - teken” (zie onderstaand screenshot). 1. Vervolgens onder de stap “Lagen toevoegen” een groep met de naam “Achtergrond” toevoegen middels de knop onder het “Groene + teken” (zie onderstaand screenshot). 1. Vervolgens onder de stap “Lagen toevoegen” in de nieuwe groep “Achtergrond” de nieuwe BRT Laag met de naam “Standaard” toevoegen middels de knop onder het “Groene + teken” (zie onderstaand screenshot). 1. Selecteer in de pop-up de nieuwe WMS Service met de naam “PDOK Nieuw” en klik op de knop “Toevoegen”. 1. Klik op de knop “Volgende”. 1. Vervolgens onder de stap “Opmaak” de nieuwe laag met de naam “Standaard” openklikken middels de knop onder het “Standaard” (zie onderstaand screenshot).
 2. Vervolgens de opmaak aanpassen en vul hier het onderstaande in en klik op “Opslaan” (zie onderstaand screenshot):
  • Zoomniveau – Zichtbaar bij: “Standaard”
  • Selectie - Methode: “Uitvullen”
  • Kleur: “Rood”

 

 1. Vervolgens zou je in NedBRK in het menu “Overzicht mutaties”, wanneer je uitzoomt de nieuwe PDOK BRT Achtergrond kaart moeten zien (zie onderstaand screenshot).
  Wanneer dit kaartje er uitgezoomd pastel uitziet, zou dit de correcte zijn.
 


Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld