Inventor Content Center sluit af na Windows update. Wat moet ik doen?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 28 mei 2021

Probleem:

Inventor Content Center sluit af zonder enige waarschuwing na windows update

Oorzaak:

Windows 10 update 1903 (Build 18362) zorgt voor een crash van Inventor wanneer onderdelen uit de Content center word geplaatst, vervangen of geladen

het wil ook vaak voorkomen dat Inventor zonder enige Error dialog box word afgesloten.

Oplossing:

Het is opgelost in de volgende versies van Inventor

Autodesk Inventor 2019.4 Update

Autodesk Inventor 2018.3.6 Update
Autodesk Inventor 2017.4.10

Om deze updates te instaleren, open Autodesk desktop app en klik vervolgens op My updates zie afbeelding:

Hier vind u alle updates van de Autodesk software waar u momenteel recht op heeft.

Als u Autodesk Inventor 2016 of eerder gebruikt is de werkwijze anders en zijn er twee mogelijkheden.

Optie 1.

de Windows Update verwijderen door terug te gaan naar een herstel punt voor update 1903

Optie 2. Hierbij voorkomt u dat het systeem crashed

1. Binnen Autodesk Inventor zorgt u dat Table View op enable staat zie afbeelding hieronder.

1. Selecteer de benodigde afmeting zie afbeelding hieronder.

1. Als het part al bestaat op u harde schijf of op de server ( Content Center files ), word het ingevoegd binnen de samenstelling of geopend.
    Als dit niet het geval is en u krijgt de volgende Foutmelding zie afbeelding hieronder. Ga door naar stap 4.

Foutcode "Unable to create component"

1. Gebruik hiervoor een werkstation welke geen Windows 10 Update  heeft gehad naar 1903 en voeg de des gewenste parts toe aan Content enter Files locatie op de harde schijf of op de server.
  2. Herhaal stap 1 t/m/ 3.