Hoe los ik het printprobleem sinds Windows Update KB5000802 op?

Veel gestelde vragen

Laatst gewijzigd op 8 september 2021

Sinds Windows Update KB5000802 was er een probleem met printen van vlakken die gevuld zijn met een patroon met een

transparante achtergrondkleur.  Nb: De oplossing staat onderaan dit bericht!

Deze vlakken worden vierkante zwarte vlakken op de print. Het maakt niet uit of er naar een pdf bestand wordt geprint of fysiek op papier.

Dit probleem ontstaan is na het installeren van Windows Update KB5000802. Deinstalleren van deze update lost het probleem dan ook weer op. Inmiddels zijn er weer nieuwere Windows Updates waar ook de aanpassingen van KB5000802 in verwerkt zijn, waardoor deze updates ook weer gedeinstalleerd moeten worden om het printen weer te laten werken.

Natuurlijk is het niet wenselijk om een Windows Update te deinstalleren. Daarom is er begin mei een Service Request aangemaakt bij Microsoft om te onderzoeken waarom update KB5000802 van invloed is op het printen met IGOS.

Deze Service Request loopt nog bij Microsoft en er is inmiddels al veel informatie over dit probleem aangeleverd.

Nb: Hierover een voorbeeld van een incorrect print resultaat

en wat er eigenlijk op de print had moeten komen.

Inmiddels heeft Microsoft een nieuwe Windows Update gepubliceerd waarmee bovenstaand probleem is opgelost.

• KB5005033 (Augustus update van Windows bevat ook de onderstaande juli update) of
  • KB5004237 (Juli update van Windows)

Eén van bovenstaande updates is voldoende om het probleem op te lossen, natuurlijk zullen ook de komende updates van de maand september en later het probleem oplossen.

Kortom vraag systeembeheer of één van bovenstaand updates geïnstalleerd kan worden, zodat het probleem met printen van vlakken die gevuld zijn met een patroon met een transparante achtergrondkleur opgelost is.