Naar hoofdinhoud

Hoe kan ik geometrische objecten presenteren?

Veel gestelde vragen

Laatst gewijzigd op 2 juli 2021

Als geometrische objecten binnen een NGdW dataset zijn gekoppeld aan een administratieve database, dan kan de bij een geometrisch object horende administratieve data met behulp van een raadpleeg thema binnen IGOS en/of NedView GIS worden ontsloten. Om gebruik te kunnen maken van op NGdW datasets gebaseerde raadpleeg thema’s is de GDW (muteer) aansluiting nodig.


Met behulp van een thematische presentatie kunnen de gekoppelde geometrische objecten op basis van deze administratieve data binnen IGOS en/of NedView GIS worden voorzien van unieke kleuren, labelteksten of onderscheidende symbolen. Hierbij wordt de gekoppelde administratieve data via een binnen een thematische presentatie opgenomen raadpleeg thema geraadpleegd. De verdere inrichting van de thematische presentatie bepaalt vervolgens de vorm van de presentatie.


Het koppelen van geometrische objecten binnen een NGdW dataset aan een administratieve database gebeurt via snapshot objecten . Om binnen de NGdW Beheer omgeving de gewenste snapshot objecten aan te kunnen maken dient bepaald te worden welke administratieve data geraadpleegd moet gaan worden en dienen voor de koppeling unieke sleutels binnen geometrische data en administratieve data beschikbaar te zijn.

Op basis van deze snapshot objecten kunnen snapshots worden samengesteld. Deze snapshots kunnen vervolgens met behulp van de snapshot verwerker worden omgezet naar Oracle tabellen binnen NedGeomagazijn. Deze kunnen hierna met een viewer binnen de frontoffice worden geraadpleegd.


Met de SDO aansluiting kan met IGOS en/of NedView GIS gekeken worden op elke Oracle tabel die een geometriecomponent bevat en dus ook op Oracle tabellen binnen NedGeomagazijn die met de snapshot verwerker zijn aangemaakt. Oracle tabellen die een geometrische component en een administratieve component bevatten kunnen op basis van deze administratieve component worden geraadpleegd (raadpleeg thema’s). Ook hier kan met behulp van een thematische presentatie de gekoppelde geometrische objecten op basis van deze administratieve component binnen IGOS, en/of NedView GIS worden voorzien van unieke kleuren, labelteksten of onderscheidende symbolen.


Zie voor een uitgebreide beschrijving de Gebruikershandleidingen op de IGOS en/of NedView GIS download sites.


Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld