Ik heb een foute keuze gemaakt bij de initiële opstart in het 'Let's get started' scherm bij de activatie van mijn Autodesk 2020-software. Wat moet ik doen?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

Probleem:

U krijgt de Autodesk 2020 versie, niet geactiveerd doordat er tijdens de initiële opstart van het product een foute keuze gemaakt is in het 'Let's get started' scherm.

Lets get started screen

example of the Lets get started screen

Oplossing:

Om het 'Let's get started' scherm nogmaals naar voren te krijgen, zult u een Reset moeten doen van de activatie gegevens.

Voor de Autodesk 2020 variant gaat dat als volgt:

• Stap 1: Log uit, uit de Autodesk Desktop app & uit Autodesk cloud-gebaseerde diensten.
  • Stap 2: Ga naar de Windows Taakmanager  ( CTRL + SHIFT+ ESC), ga naar het tabblad "details", Controleer of de volgende service draait  'AdSSO' ,  Zoja rechtermuisklik -->  Beeindig taak/End task. Als deze niet draait ga dan naar de volgende stap.
  • Stap 3: Open Windows Verkenner en ga naar -> %localappdata%\Autodesk\Web Services\       -> en verwijder het volgende bestand  'LoginState.xml'
  • Stap 4: Ga naar de Windows taakbalk en tik in 'CMD', Klik met de rechtermuisknop hierop en klik op 'voer uit als administrator/Run as administrator'
  • Stap 5: Kopieer en plak de onderstaande regel in het CMD veld, en druk op <Enter>

cd %CommonProgramFiles(x86)%\Autodesk Shared\AdskLicensing\Current\helper\

• Stap 6: Kopieer de onderstaande regel, en vervang XXXX voor de productkey (Productkeys 2020) van het product dat u reset, en plak deze in CMD, en druk op <Enter>.

Algemeen ( hier moet u zelf nog XXXX vervangen voor de betreffende productkey)
AdskLicensingInstHelper change -pk XXXX -pv 2020.0.0.F -lm ""

Voorbeeld product specifieke code

bijv. AutoCAD 2020

AdskLicensingInstHelper change -pk 001L1 -pv 2020.0.0.F -lm ""

• Stap 7:  Na het uitvoeren van de bovenstaande stappen start u het product opnieuw op, hierbij kiest u in het 'Let's get started' scherm voor de juiste activatie methode.